M A N A F U *

MANAFU*

Digital Marketing Forum

QREATOR, locul unde poți lucra liniștit când ai puțin timp liber

Unde cineva construiește sau renovează o clădire, unde cineva adună idei noi și frumoase, unde cineva creează locuri de întâlire inedite, se nasc zone de socializare și petrecere a timpului liber. În București, cresc acum câteva astfel de zone. Calea Victoriei renaște parcă, lângă Parcul Carol au apărut mai multe localuri noi și apreciate, iar în centru, avem deja de aproape un an o zonă vie creată în jurul Vilei Oromolu, una dintre cele mai reprezentative clădiri ale Capitalei.

Construită de arhitectul Petre Antonescu, în stilul Ludovic al XVI-lea, la începutul secolului XX, vila Oromolu este și astăzi, alături de Arcul de Triumf, Palatul Kretzulescu, Școala de Drept ori clădirea Primăriei, unul dintre exemplele pentru care Bucureștiul a fost numit o vreme „Micul Paris”. Cu ajutorul unui investitor privat și cu implicarea arhitectului Dorin Ștefan, vila a fost renovată în ultimii ani și găzduiește acum hub-ul de creativitate QREATOR by IQOS.

În mai puțin de un an, QREATOR a devenit un important loc de evenimente din lumea artei sau culturii si pentru comunitati tech ori online, ca sa numesc doar câteva. Zi de zi, se întâmplă ceva aici. Agenda este plină mai mereu și cele mai multe întâlniri sun deschise publicului larg. Poți vedea ce se întâmplă în perioada următoare aici.

QREATOR, spațiu de co-working

Sunt deja multi ani de când au apărut locurile de co-working pentru antreprenori. Cunosc mulți tineri care au început start-up-uri în astfel de hub-uri și mulți consultanți și profesioniști care și astăzi își duc proiectele la bun sfârșit în astfel de spații. Unii plătesc lunar un abonament, alții achită o taxă pentru a folosi resursele locului pentru scurt timp într-o zi. Pentru aceștia din urmă, QREATOR este un loc potrivit și mai ales gratuit.

La fel, sunt mulți corporatiști și freelanceri care își petrec orele libere dintre întâlniri în cafenele, cel mai adesea. Găsesc o masă mai ferită, se conectează la o priză și la Internet și lucrează cu o cafea în față. Și pentru ei, QREATOR e un loc potrivit.

După renovare, Vila Oromolu a fost gândită ca un spațiu pentru creație și socializare, cu mai multe camere amenajate tematic. De exemplu, există o cameră pentru muzică, o alta pentru fotografie și una pentru film și dans.

Există și câteva zone tocmai bune pentru câteva ore de muncă, când ai timp de pierdut prin centrul Bucureștiului. Ușa la QREATOR este deschisă de la 9:00 la 20:00, în timpul săptămânii. Trebuie doar să intri și cineva de acolo îți va arăta locurile libere. Și ai de unde alege.

Laboratorul de idei este locul meu preferat. Îmi plac scaunele înalte, design-ul minimalist și mai ales faptul că aici pot avea mici întâlniri de creație.

În camera de co-creare își găsesc de cele mai multe ori loc cei care preferă munca la birou. Unul creativ, după cum se vede.

Camera de relaxare e bună pentru mici pauze, dar și pentru un moment de liniște în ambianță unei sufragerii moderne.

Nu în ultimul rând, cafeneaua este un loc bun pentru a-ți reîncărca bateriile ori pentru a cunoaște noi oameni.

QREATOR nu este un spațiu de co-working convențional. Poate fi vizitat de oricine, iar creatorii și antreprenorii pot petrece câteva ore fără nicio taxă. Poți suna înainte și anunța venirea ta la 031.110.71.97.

QREATOR by IQOS este o extensie a universului IQOS, un brand care s-a născut la intersecţia inovaţiei cu tehnologia şi care şi-a propus să devină un catalizator al creativităţii în societate.

***

Acest articol a fost inspirat de IQOS, un dispozitiv pentru fumătorii adulți pe care îl utilizez de câteva luni.