MANAFU*

Abonamente Evensys

Experiența mea cu Bitdefender Total Security 2019

Bitdefender a lansat de curând suita de soluții de securitate IT pentru familii Bitdefender Total Security 2019, ce își propune să oprească atacurile informatice înainte ca acestea să aibă loc. Noua gama Bitdefender 2019 îmbunătățește produsele în care au încredere peste 500 de milioane de clienți din întreaga lume.

Noua versiune aduce:

  • Network Threat Prevention, funcționalitate care monitorizează toate căile de atac asupra sistemului: previne exploatarea vulnerabilităților din sistemul de operare sau din programele instalate, detectează și blochează atacurile de tip brute force și protejează informațiile sensibile de tentative de interceptare când sunt transmise necriptat.
  • Tehnologia Ransomware Remediation oferă un nou nivel de protecție contra amenințărilor care blochează datele utilizatorilor și apoi solicită recompensă pentru a le reda accesul. Aceasta identifică tipurile de comportament ale ransomware, face copii ale fișierelor și le restaurează, anulând astfel orice efect nedorit al criptării acestora.
  • Advanced Threat Defense, funcționalitate ce te protejează împotriva celor mai noi atacuri ransomware prin monitorizarea comportamentelor specifice amenințărilor și blocarea ulterioară a aplicațiilor suspecte. Documentele tale sunt protejate și împotriva criptării prin blocarea accesului neautorizat.
  • Modul Web Attack Prevention a fost îmbunătățit și blochează site-urile periculoase înainte ca acestea să fie accesate, prin verificarea rezultatelor afişate de motoarele de căutare.
  • Tehnologiile anti-phishing şi anti-fraudă acţionează împotriva paginilor aparent legitime, blocând încercările de sustragere a parolelor sau numere de card.
  • Funcţia Bitdefender Safe Files previne accesul neutorizat la fişierele de importanţă fundamentală.
  • Protecție anti-malware completă: Windows, macOS, Android și iOS
    Straturi multiple de protecție anti-ransomware, cu opțiuni de remediere ransomware
  • Viteză optimizată și performanță, indiferent de platformă

Totul la 179,98 lei pentru un an de zile. Cei care au deja instalată o ediție anterioară pot să treacă la noua versiune gratuit, direct din consola Bitdefender Central.

Instalarea Bitdefender Total Security 2018

Având deja instalată soluția Bitdefender Total Security 2018, am descărcat kit-ul pentru noua versiune direct din consola Bitdefender Central, însă nu înainte de a dezinstala versiunea anterioară. Soft-ul poate fi instalat pe majoritatea dispozitivelor Macintosh, cerințele de sistem fiind 400 MB spațiu pe disc (față de 600 MB versiunea anterioară) și cel puțin sistemul de operare Mavericks (10.9.5). Soluția Bitdefender VPN poate fi instalată doar pe dispozitivele Macintosh ce rulează sistemul de operare macOS Sierra(10.12), macOS High Sierra (10.13).

Interfața este foarte simplă și intuitivă. Activarea licenței se face direct cu datele de autentificare folosite pentru accesarea consolei Bitdefender Central. Din panoul central al antivirusului, pot efectua o scanare rapidă a fișierelor, o scanare completă sau o scanare personalizată a anumitor fișiere. Din aceeași interfață ce a fost simplificată, pot instala extensia TrafficLight pentru principalele browsere. Extensia îmi va afișa diferite simboluri de culoare verde, galben sau roșu (culoare care mă atenționează că site-ul pe care mă aflu nu este unul sigur).

Opțiunea Autopilot monitorizează toate aplicațiile și îmi poate recomanda acțiuni cu privire la securitate, corelate cu cerințele sistemului meu și cu modul de utilizare al acestuia.

Cu Time Machine fac back-up fișierelor mele și primesc protecție extra în fața atacurilor ransomware sofisticate. Ransomware-ul, un tip de malware extrem de periculos, criptează fișiere valoroase cum ar fi fotografii, fișiere video și alte documente, făcându-le inutilizabile. Cu Time Machine, îmi poți recupera fișierele fără a plăti vreo recompensă. Protecția Time Machine îmi oferă un avantaj asupra programelor malware care pot încerca să-mi cripteze sau să-mi distrugă fișierele stocate. Activarea funcției se face cu un singur click din meniul Preferences.

Din consolă, pot verifica și activitatea pe care o are copilul meu pe telefonul mobil și pe laptop. Modul Asistență Parentală a fost îmbunătățit, site-urile și aplicațiile pe care le accesează copilul putând fi blocate de la distanță. Instalarea protecției se face prin intorducerea unei adrese de e-mail în consola Bitdefender Central. Totodată din consolă poți bloca și sterge conținutul de la distanță de pe dispozitive în cazul unui eveniment nefericit.

Versiunea Bitdefender Total Security 2019 pentru dispozitivele Windows oferă alte câteva funcții foarte utile:

• Bitdefender Photon
Această tehnologie inovatoare unică permite soluției Bitdefender Total Security 2019 să se adapteze la configurația hardware și software specifică sistemului meu pentru a economisi resurse și pentru a îmbunătăți viteza și performanța sistemului.

• Moduri jocuri, filme, muncă, baterie
Bitdefender Total Security 2019 detectează atunci când mă joc, lucrez sau urmăresc un film și nu mă deranjează cu solicitări inutile. Astfel, mă pot concentra pe ceea ce contează pentru mine. În funcție de modul în care aleg să utilizez dispozitivele mele, Bitdefender oprește temporar ferestrele pop-up, ajustează setările vizuale și întrerupe temporar activitățile neimportante care rulează în fundal pentru a-mi permite să mă bucur la maximum de dispozitivul meu. Modul baterie economisește inteligent durata de funcționare a bateriei pentru laptopuri și tablete reglând setările sistemului, precum afișajul, răcirea actualizările acestuia și conectivitatea Bluetooth.
Optimizare rapidă
Bitdefender oferă și o soluție de optimizare a PC-ului prin care se îmbunătățește viteza și performanța calculatorului.
Dacă nu ați testat până acum suita, aveți la dispoziție timp 30 de zile să vă convingeți de toate avantajele acestui antivirus.

7 comentarii

  1. Vicovan Alin says:

    Bun articol! Multumesc pentru informati!

  2. ion says:

    asteptam concursul cu 3 licente:)

  3. Adrian says:

    Multumesc pentru review, eu sunt pe versiunea trial acum sa vad cum e, pare ok.

  4. Si anul acesta am 3 abonamente de la Bitdefender cu cea mai recenta suita din laboratoarele lor. Ca de obicei, le voi acorda prin tragere la sorti. Detalii complete aici: https://www.manafu.ro/2018/08/incredere-internet/

  5. Grigore Valentin says:

    Felicitari , super articol …

  6. Frist says:

    Dupa un an(2019) cu Bitdefender sunt hotarat sa renunt la serviciile lor.

Comentează