MANAFU*

Abonamente Evensys

5 alternative pentru Revolut

Sunt unul dintre fanii declarați ai Revolut. Folosesc serviciul dinainte de intrarea sa oficială în România, de la finalul anului trecut. De atunci, Revolut a devenit cardul meu principal pentru cumpărături online și offline internaționale. Când cumpăr de pe Amazon sau de pe orice alt site străin (haine, electronice, bilete de avion etc), plătesc cu Revolut. Când călătoresc, toate plățile în străinătate le fac prin Revolut, fie că îmi iau o înghețată, fie că achit cazarea la hotel.

Pentru cei care nu au auzit de Revolut până acum ori pentru cei care cochetează cu ideea de a deține un card Revolut, vă recomand să citiți Experiența mea cu Revolut, un topic foarte util pe Softpedia și un articol scris de Claudiu Fărcaș.

Pe scurt, Revolut este un furnizor de servicii financiare bazat pe o aplicație mobilă. Cele mai populare servicii sunt cardurile fizice și transferul de bani. Revolut nu este o bancă, este o companie fintech*, iar cardurile emise sunt, de fapt, niște carduri prepaid (reîncărcabile). La nivel mondial, are peste 2,5 milioane de clienți și a trecut, în iulie, de 50.000 de utilizatori în România.

Vrei un card standard Revolut gratuit? Intră pe acest link si comandă-l acum.

Zona fintech și a acestor carduri prepaid evoluează destul de repede. Chiar Revolut face pași mari cu includerea cryptomonedelor, asigurărilor de călătorie sau pentru smartphones, de exemplu, și prin o serie de servicii premium (de pildă, cardul metalic). Alți jucători oferă carduri virtuale cadou (prin iCard poți trimite prietenilor, familiei carduri virtuale cu anumite sume pe ele drept cadou – sau două carduri în același (LeoPay are o ofertă cu două carduri Twin, cu design vertical, pentru tine și cineva din familie). Beneficiile se diversifică odată cu creșterea ofertei din piață.

Suntem într-un moment în care personalizarea serviciilor este mai importantă ca oricând pentru noi. Ne dorim servicii și produse după „asemănarea” noastră și de aceea m-am gândit să trec în revistă și alte companii cu servicii comparabile cu cele ale Revolut. Iată ce am găsit:

Curve

www.imaginecurve.com
Tipuri de card: Visa & Mastercard
Livrare în România: Gratuită
Aplicația: Android | iOS
F A Q
(Curve a devenit disponibil și pentru România. Solicită gratuit un card și primești 5£ dacă folosești codul N96L228N )

Am scris despre Curve aici.

 

Monese

www.monese.com
Tipuri de card: Mastercard
Livrare în România: 4,95 £
Aplicația: Android | iOS
F A Q

(Folosește codul PAULC044 și poți primi cardul gratuit și până la 20 de euro bonus de bun venit de la Monese. Cel mai ușor e să dai click aici, să schimbi prefixul din cel britanic în cel românesc, apoi să îți treci numărul de telefon și să instalezi aplicația. Așa câștigăm împreună. Din februarie 2020, Monese oferă și cont în RON, cu card separat în lei, pe lângă cele de euro și lire britanice)

Am scris despre Monese aici.

 

LeoPay

www.leopay.eu
Tipuri de card: Visa & Mastercard
Livrare în România: Gratuită
Aplicația: Android | iOS
F A Q

 

Neat

www.neat.hk
Tipuri de card: Mastercard
Livrare în România: Gratuită
Aplicația: Android | iOS
F A Q

 

iCard

www.icard.com
Tipuri de card: Visa
Livrare în România: Gratuită
Aplicația: Android | iOS
F A Q

 

Evident, mai sunt și alte companii fintech de tipul Revolut,  însă nu emit deocamdată carduri pentru România. Aici ar fi Monzo, Loot, Simple, Chime, Atom, Fire, Denizen, Plum.

Au mai scris despre Revolut și alternativele sale Zoso, Cetin, Subiectiv și Andressa.

***

Acest articol este pur informativ și se bazează pe o documentare făcută de autor pe site-urile companiilor fintech. Sunt multe alte detalii ce trebuie verificate în decizia de a obține un astfel de card (monede, curs, comisioane etc). Autorul nu își asumă răspunderea pentru modificarea informațiilor de pe site-urile menționate. Consultați deci cu atenție fiecare ofertă.

* Companiile fintech sunt companii noi care folosesc tehnologia pentru a îmbunătăți oferta de servicii financiare existente. Wikipedia

28 comentarii

  1. Mihai says:

    Problema lui Revolut si banuiesc ca si a celorlalte este geolocalizarea in afara Romaniei. Nu il pot folosi nici pentru plati pe Apple si nici la Spotify de exemplu fiindca este vazut ca un card emis in Uk iar serverele cer card emis in Romania.

  2. Monica says:

    Suna interesant, multumesc pentru informatie.

  3. Nu am incercat pe Spotify sdau Apple. Stiu ca nici pe PayPal nu il puteam pune.

  4. NitRo says:

    TransferWise?

  5. Nu mai stiu daca TW emit si carduri…

  6. NitRo says:

    Emit de începutul anului. Eu am din luna mai și funcționează fără probleme.
    Este un card de debit Mastercard embosat.
    Pe siteul lor găsești toate informațiile necesare.

  7. L-ai comparat cu Revolut? Avantaje?

  8. NitRo says:

    Nu pot să fac o comparație, pentru că niciodată nu am folosit Revolut, doar TW.

  9. Ma gandeam ca te-ai uitat la features. Care e motivul pentru care ai ales TW. Transferul de bani?

  10. Nitro says:

    Am folosit TW prima data anul trecut la recomandarea unui prieten, cand a trebuit sa trimit ceva bani in Anglia. Mi-a placut foarte mult si de atunci folosesc serviciul lor. De Revolut am auzit doar in primavara. Am card TW din mai, de atunci cand calatoresc, platesc doar cu acel card.
    Poti sa tii banii in mai multe valute, dar poti sa ai si patru conturi curente, cu toate datele necesare. Un cont curent cu IBAN in Euro, un cont in lire sterline cu UK sorting code, cont curent in dolari americani si cont curent in dolari Australiani. Recent am citit un articul care a facut comparatii intre mai multe startapuri fintech, si acolo am citit, ca doar TW are cont curent in dolari americani. Nu stiu dace e adevarat.

  11. Si cu Revolut poti trimite usor bani. Eu folosesc cu prietenii sa ne trimitem bani cand iesim in oras, dupa ce unul plateste cu cash sau cu cardul lui. Simplitatea e ce ma atrage mai mult la Revolut. Poti sa tii si pe Revolut bani in mai multe valute. Ai un cont de UK, asta stiu sigur. In rest, nu am cercetat. Daca mai gasesti articolul, lasa-mi si mie un link. 10x

  12. Vali says:

    Revolut, au o oferta zilele astea: daca iti instalezi aplicatia si comanzi un card fizic, transportul e gratuit. Oferta e valabila pana luni.

  13. Sergiu says:

    Exista vreo firma similara cu Revolut, care sa ofere optiunea de a genera carduri virtuale, fara a limita numarul acestora?

  14. Revolut pe Premium nu ofera nelimitat? Te-ai uitat on oferta lor?
    Si ING ofera – mi se pare – carduri virtuale la noi.

    Recunosc ca nu am aprofundat „problema” pana acum, dar daca afli tu, zi-mi si mie. M-ai facut curios!

  15. geo says:

    Cand citesc afirmatii de genul “mi-a placut foarte mult serviciul, functioneaza fara probleme,transfer usor,tii bani in mai multe monede..conturi”
    bai fratilor scuze de expresie sunteti ori prosti ori dobitoci in frunte cu cel (Cristian Manafu) care a postat elucubratiile in aceasta postare fara o expunere si a riscurilor.
    Ce sustin este valabil pentru cei care au dobandit banii prin munca nu doar pe baza de prosteala sau “vorbe” fara acoperire.
    Si acu riscuri Herr Manafu profu;
    https://www.quora.com/How-trustworthy-is-this-bank-www-leupay-EU
    Cu asta trebuia sa incepi;
    Aveti sanse mari sa ramaneti cu conturile desfiintate & fara bani!!!
    Recuperare sumelor 0.001% sanse.
    Sa detaliez putin cele expuse in postare pentru “profu” Manafu;
    https://leopay.eu/
    https://www.leupaywallet.com/
    https://www.icard.com/
    Hill Tower, James Baucher 76A, Sofia 1407, Bulgaria
    Toate cele 3 sunt controlate de icard (si mai sunt si altele.. am facut referire doar la cele din postare).
    Mai pe intelesul tau profesore Manafu un sarac vinde servicii altui sarac cu riscuri maxime.
    Concluzia: Fake information…nu mai posta informatii insuficient documentate.
    Doua linkuri de documentare pentru profu Manafu asa pe repede inainte sa intelega riscurile;
    https://www.quora.com/How-trustworthy-is-this-bank-www-leupay-EU
    https://www.trustpilot.com/review/leopay.eu

  16. Geo, punctual.

    1. Daca esti barbat, vii si te semnezi cu nume si cu link. Ca asa ai credibilitate.
    2. Nu tot ce e pe Quora e adevarat sau trebuie crezut. Chiar daca acolo gasesti informatii utile, platforma nu asigura credibilitate la tot ce se posteaza.
    3. Incearca sa vorbesti din proprie experienta.
    4. Incearca sa intelegi rolul unui articol. Acesta pur si simplu vorbeste despre cateva alternative pentru Revolut. Atat. Nu vinde ceva si nu obliga pe nimeni sa cumpere ceva.
    5. Citeste articolele pana la capat. Daca il citeai si pe asta, vedeai ca la final am atras atentia ca fiecare oferta trebuie verificata.
    6. Daca vrei sa demonstrezi ceva, demonstreaza exact. Afirmatii si link-uri poate pune oricine. Arata-ne exact de ce acele servicii nu sunt bune, ce e gresit la ele si de ce sa ne ferim. Spatiul asta de aici e deschis. Comentariile sunt permise, chiar si celor care nu au coaie, dar au gura mare. Celor ca tine!

  17. George Voina says:

    Daca e cineva interesat am facut eu o comparatie intrerevolut si Transferwise.

    https://blog.voina.org/banking-2-0-or-the-online-revolution-transferwise/

  18. Marius L says:

    Salut ! Sa zicem ca vreau sa tranfer o suma de 10000 de euro unui prieten , fac tranzactia , este confirmata apoi ma razgandesc . Pot suna la cei de la revolut sa imi returneze banii ? Multumesc anticipat.

  19. Cred ca nici la banca nu poti rezolva problema asta. Exista suport in aplicatie pentru Revolut. Iti raspund repede, insa odata trimisi, banii sunt in contul prietenului. Amicul asta ar trebui sa iti faca returul, nu Revolut.

  20. xpnet says:

    @GEO nu cred că a zis cineva să-ți ții economiile într-un cont virtual. În general astea sunt servicii de plăți, ce îți oferă anumite facilități ca de exemplu curs valutar mai bun, protejarea datelor de pe cardul tău personal, etc…De exemplu vrei să-ți iei ceva de pe Amazon, faci un top-up instant și cumperi produsul la un curs bancar mult mai avantajos decât cel pe care ți-l aplică banca din România. Nu te pune nimeni să ții banii stocați pe un card virtual.

    @MARIUS L Vrei să dai țeapă cuiva pe olx?

    @Manafu Marea problemă legată de Revolut este că unele bănci din România aplică dublă conversie când faci top-up și de exemplu din 500 lei se mai trimit doar 490 lei. Răzvanbb scria într-un articol că a pățit chestia asta cu un card la OTP.

    Revolut este perfect pentru a primi bani de la rudele din străinătate, sau dacă ai un cont în euro și vrei să scoți lei fără comision și la curs bun, faci top-up la valută în Revolut, apoi conversia în Lei, apoi transferi Lei din Revolut în contul RON.

  21. Avram Marius daniel says:

    Revolt este niște hoți ,mi-au blocat 9000 de RON de 7 luni ,și nu vrea să-mi dea bani inapoi,acum o luna ma contactat săi dau iban nume și Swift ,dar banii nu mii iau dat inapoi,pe deasupra lăsat și chatu deschis o operatoare ANNA, nici nu-i mai pot contacta, asa ca mare atenție cu ei,sunt vicleni și hoți mari,și ca mine sunt in lume Zecii de mii de cetățeni , atâta am vrut sa va zic despre revolut,și sper sa posteze acest mesaj.

  22. Alex Kleinn says:

    Marele avantaj intre TransferWise si restul serviciilor de acest gen, aproximativ 30 care sunt mai mari, este limita de transfer si suma maxima pe care o poti tine in cont. Toti ceilalti te limiteaza intre 10k-40k. Transferwise, deocamdata sunt singurii cu care poti transfera pana la 1milion$/zi.

  23. Emanuel Popa says:

    Cei de la Revolut mi-au blocat contul pentru a doua oara. Prima data am avut acces la fonduri si am putut cheltui banii. Acum nu mai am acces la bani de peste 3 saptamani si nimeni nu ma ajuta. Tot ce primesc este un copy paste reply standard. Asta in conditiile in care toate fondurile din ianuarie pana in prezent le treceam prin Revolut, cheltuiam mult prin aplicatie. Ce as putea face?

  24. E o situatie pe care n-am intalnit-o. Ai incercat sa vorbesti si cu cei de la biroul local?
    Pe support-ul din aplicatie ai vorbit cu cineva?

  25. Marian Ilie says:

    Unde ai citit ca Monese au cont si in RON? Mi-am facut cont pe monese (cu codul de pe acest articol) si gasesc doar in EURO si GBP.

    Chiar as vrea sa transfer in RON bani.

  26. O sa lanseze in curand. Daca ai primit cardul, e OK.
    Anunta oficial dupa 10 februarie in Romania.

    Pentru transferuri in RON incearca Revolut, daca ai.

  27. Iulian says:

    Am contul blocat la revolut de 5 luni. Chat-ul e inutil, cum scot banii!? Cum am inceput sa rulez bani prin ei m-au blocat și blocat a rămas. pe Twitter nu răspund, pe FB nu răspund, pe chat nu răspund. Iti blochează banii și după aia sunai tu… Morții lor. Mai bine plătesc 10 lei în plus comision decat sa rămân fără bani.

Comentează