M A N A F U *

MANAFU*

Digital Marketing Forum

Când talentul și pasiunea te ajută să reușești la nivel mondial

A fost o vreme când strada își crea propria modă, dincolo de vitrinele marilor magazine și mall-uri. Astăzi, prezentările și colecțiile numelor de lux includ multe elemente de streetwear. A fost o vreme în care artiștii underground creau haine și accesorii pentru oameni ca ei, fără să viseze la o prezență globală. Mulți fac la fel și în prezent, însă între timp arta lor a „trecut strada” și a ajuns în atenția tuturor. Toată lumea aleargă acum după Supreme, Off-White, Vetements sau BAPE, după ediții limitate ori după colaborări inedite.

Designerii sunt mai ocupați ca oricând și devin mai ușor nume globale prin puterea Internetului, dar mai ales prin talent. Un bun exemplu este românul Ghica Popa, un ilustrator cunoscut și premiat în advertising, care a ajuns un nume internațional în ultimii ani.

Ilustrația sa este jovială, colorată și „pătrățoasă” și vizează teme industriale, urbane, arhitecturale și spațiale. Ghica desenează într-o manieră personală mulți roboți sau personaje în colțuri, clădiri inedite, vehicule SF.

Absolvent al Universității de Arte, a căutat de la început să își croiască un stil propriu, distinct și atractiv. Și-a creat o carieră în publicitate ca art director și ulterior ca director de creație, câștigând numeroase premii la prestigioase festivaluri locale și internaționale. În ultimii ani însă, și-a dedicat timpul mai mult ilustrației și colaborărilor cu diverse companii din toată lumea. În portofoliul său stau astăzi lucrări realizate pentru Nike, IKEA, Samsung, Orange, Unicredit, Coca-Cola etc.

Ghica este acum cel de-al treilea artist care colaborează cu QREATOR pentru Qollection, seria de ediții limitate cu obiecte vestimentare și accesorii. Ilustratorul aduce trei din desenele sale – Artistul, Fata cu fotografiile și Muzicianul – pe o colecție de tricouri must-have. Mai mult, în acest weekend, la Qreator are loc un workshop chiar cu Ghica, în care poți afla tainele ilustrației. Detalii aici.

Ghica Popa se poate considera un artist internațional după ce lucrările sale au ajuns în Japonia, Anglia, SUA, Noua Zeelandă și Taiwan.

CONCURS

Pentru că designul lui Ghica Popa este un must-have și pentru că luna aceasta a gandit o colecție cool alături de Qreator by IQOS, m-am gândit să ofer trei tricouri limited edition din Qollection organizand o tombolă cu cei care lasă un comentariu pe blog. Tot ce trebuie să faci este să intri pe site-ul Qreator și să spui într-un comentariu care dintre camerele acestui spațiu de creație îți place cel mai mult. Numele camerei este de ajuns. Pe 1 octombrie, trag la sorți cei trei câștigători.

Primele ediții Qollection au fost semnate de Mihaela Glăvan și Irina Voinea, iar astăzi Qreator împlinește un an de când și-a deschis porțile creatorilor din toate domeniile.

UPDATE: Câștigătorii prin tragere la sorți sunt: Ionela Jiru, Irina Bartolomeu, Claudia Murărașu. Extragerea este aici. Mulțumesc tuturor pentru participare. Rămâneți aproape, urmează și alte concursuri.

70 comentarii

 1. Jiru Ionela says:

  Camera de relaxare

 2. Miron Carmen says:

  Camera de muzica

 3. macinica florin says:

  Camera de muzica

 4. Andrei U. says:

  Camera Tehnologiei

 5. Bleotu Macrina says:

  Fotografie si pictura

 6. Călin Ana says:

  Camera de fotografie si pictura

 7. Popa ilie says:

  Camera tehnologiei.

 8. Manolea Georgiana says:

  camera de muzica

 9. Lupu Nicoleta says:

  Camera de relaxare

 10. Sorin Badea says:

  camera de relaxare

 11. Erika Ferencz says:

  Camera de relaxare

 12. Popa claudia says:

  Camera de relaxare

 13. Paul Nicoara says:

  Camera de relaxare

 14. Serban Andreea says:

  Camera de relaxare

 15. Ion Adina says:

  Camera de muzica

 16. Andreea Bujor says:

  Camera de relaxare

 17. Lascu Andreea says:

  Camera de relaxare

 18. Gaspar says:

  Camera tehnologiei.

 19. Iordache Sergiu Liviu says:

  Buna Cristian ! Totusi rezultatele la concurs cand le putem vedea ? A trecut o saptamana …

 20. Salut! Le-am anuntat acum! Castigatorii au fost deja anuntati de o saptamana. Imi cer scuze pentru ca nu am reusit sa actualizez. Am fost prins cu un eveniment mare si am iesit complet de pe blog in ultimele 10 zile. Vor mai fi concursuri!