M A N A F U *

MANAFU*

Cum pregătește Huawei Enteprise noua generație de specialiști IT

România se bucură de o bună recunoaștere în domeniul IT. Mulți specialiști sunt cooptați în echipe internaționale, multe companii vin în România și angajează oameni bine pregătiți. Școlile  de tehnologie pregătesc an de an viitori profesioniști, iar copiii încep de mici să se apropie de programare și robotică.

Educația IT are rădăcini bune aici, iar cu sprijinul unor companii, toți tinerii și mulți specialiști aleg să se perfecționeze sau să se specializeze. În sectorul tehnologiei, totul evoluează, nimic nu stă pe loc și deci e nevoie de învățare continuă sau aprofundare.

La început de noiembrie, compania Huawei Enterprise a lansat oficial în România programul HAINA (Huawei Authorized Information and Network Academy), sub umbrela Huawei Academy, ce își propune să ofere studenților noi competențe certificate internațional în rețelistică și Cloud, printr-o platformă de cursuri online disponibilă gratuit pe site-ul www.huaweiacad.com.

Inițiativa a fost anunțată printr-un eveniment la , la Universitatea Tehnică ”Gheorghe Asachi”, la care au participat profesori și 100 de studenți, aici fiind deja deschis un laborator HAINA, încă din luna februarie. Până astăzi, 21 de studenți au parcurs deja modulele HCNA Storage și HCNA R&S, pregătindu-se pentru certificari aliniate la standardele internaționale.

Studenții români intră în Huawei ICT Competition 

O inițiativă importantă a academiei este Huawei ICT Competition, un proiect educațional menit să angreneze studenți în 12 universități din 10 orașe. Pe parcursul a 3 etape, studenții vor avea ocazia să își completeze studiile universitare cu noțiuni și competențe de ultimă oră și să obțină certificări care să le valideze potențialul într-un mediu competitiv, aliniat la standardele educaționale internaționale.

Într-o primă etapă, studenții se pot înscrie în competiție și urma cursurile online de acum din noiembrie și până în ianuarie 2019, când începe perioada de certificare ce durează până în martie. Din acel moment, în funcție de calificativele obținute, o parte dintre studenți participanți la program se vor califica pentru competiția națională, desfășurată la Iași, tot în luna martie 2019. Câștigătorii finalei locale vor ajunge la competiția internațională din Shenzen, pentru a concura cu alti studenți din întreaga lume, viitorii profesioniști în domeniul IT&C.

Huawei ICT Competition a reunit, la ediția 2017-2018, 40.000 studenți și 800 instituții superioare de invățământ din 32 de țări.

***

Blogul Manafu.ro este implicat în campania de promovare a Huawei Academy pentru Huawei ICT Competition