M A N A F U *

MANAFU*

Un business frumos se poate naște și dintr-o întâmplare haioasă

Istoria este plină de exemple de afaceri care s-au lansat dintr-o întâmplare, chiar dintr-un accident, aș zice. Coca-Cola trebuia să fie un medicament. Post-it-urile – pe care le avem peste tot lipite astăzi – au ajuns cunoscute după un eșec al inventatorului. Acesta voia, de fapt, să creeze un adeziv puternic.

Istoria este plină și de exemple de afaceri născute dintr-o necesitate. Brand-ul Under Armour a apărut din frustrarea unui jucător de fotbal american. Era mereu supărat că hainele lui erau grele și transpirau ușor. Și-a creat singur un tricou care rămânea uscat în tot timpul antrenamentelui.

La fel se poate spune și despre românul Bogdan Ferariu, un programator care acum trăiește în Amsterdam. Povestea lui e chiar mai simpatică și pornește de la o întrebare „existențială”: Unde dispar șosetele după ce le spălam?

O teorie spune că în fiecare casă ar exista niște spiriduși care ne fură ăosetele. Cel mai probabil însă ele nu ajung de la început în mașina de spălat, rămân prinse undeva în cuvă, sunt luate de apă la scurgere, rămân ascunse printre alte haine.

Bogdan a găsit o soluție inedită pentru această chestiune universală. Problema noastră este că rămânem uneori doar cu o șosetă. Așa i-a venit ideea împreună cu câțiva prieteni să creeze un business care vinde pachete cu câte 3 șosete. Așa s-a născut Șoseta 3.

Luna aceasta, Bogdan a creat o ediție specială pentru Qollection by Qreator, ce include 3 perechi de șosete, unele chiar cu tema Crăciunului, pentru femeile și bărbații care caută să aducă un pic mai multă culoare la picioarele lor.

Qreator a lansat în luna iulie colaborările cu creatori locali. Primul proiect a fost o serie de accesorii urbane, gândite de Mihaela Glăvan. A două colaborare a fost cu designer-ul vestimentar Irina Voinea pentru o serie de piese streewear, urmată fiind de cea cu graficianul Ghica Popa pentru o ediție de tricouri de colecție. Tammy Joanna a marcat cea de-a patra colaborare prin ediția de bijuterii minimaliste, după care a venit rândul brand-ului Monocult cu cămășile speciale pentru bărbați.

Găsiți seria Qollection by Șoseta 3 doar la Qreator by IQOS, până pe 23 decembrie.

***

Știai că există și o formulă prin care poți determină dacă o șosetă se va pierde? Arată cam așa (L+C) – (PxA), unde L reprezintă greutatea rufelor, C – complexitatea programului de spălare, P – cât de mult îți place să speli și A – cât de atent ești când bagi rufele la spălat.

 

1 comentariu

  1. Rares Popa says:

    Se gasesc si au loc doar minunatii la qreator by iqos. Ei ne arata ca pe unii oameni ii mai intereseaza si diversitatea culturala a bucurestenilor