MANAFU*

Abonamente Evensys

Cum am vazut eu dezbaterile de ieri seara, pe strazile din Florenta, prin ploaie

Eram pe Via dei Calzaiuoli, cand colegele mele au vrut sa faca un mic shopping. M-am bagat sub o streasina, cat sa nu ma ploua, vizavi de inghetataria Venchi, fara sa ma las prada tentatiei de a sparge regimul de intermitent fasting din ultimele 3 luni.

O alerta Biziday imi spusese deja ca Viorica Dancila e live online. Probabil a fost si la TV, dar cine se mai uita azi la televizor in bula noastra?

Am dat play la live exact la partea cu “am marit salarii, pensii, am construit scoli si am dotat spitale cu aparatura moderna”. Atat am rezistat. Nu poti sa vii si sa spui toate astea, cand stii ce jale e in educatie si sanatate si cum ai indatorat tara mai mult decat poate duce si ai lasat o gaura mare in buget.

O alta alerta Biziday m-a atentionat ca Klaus Iohannis e live si el online, cand asteptam in fata la Flying Tiger Copenhagen, pe langa gara, unde colegele mele se refugiasera – cica – de ploaie. Au fost tradate de cosurile pline de lucruri mici si colorate, dar mi-au dat mie timp sa ma uit live.

Am dat play si l-am prins pe presedinte chiar in momentul primei intrebari, cea cu garantiile ca romanii o vor duce mai bine daca va fi reales.

Am asteptam sa inceapa cu ceva concret, mai ales ca eu am attention span de vreo 12 secunde, iar generatia noua de doar 8 secunde. Va jur ca am rezistat fix 20 de secunde, timp in care am aflat ca daca ia si al doilea mandat, se va implica total pentru o Romanie normala, pentru ca e o dorinta a multor romani, sa fim o tara normala. Banuiesc ca primii 5 ani au fost de warm-up.

Am inchis, am bagat telefonul in buzunar, am intrat in gara, am luat trenul spre Bologna, care m-a dus 80 km in doar 35 de minute, in vagoane curate, cu oameni curati si frumos imbracati, asa ca in multe tari normale pe care le-am vizitat.

Am scris chestia asta pentru ca mi-a zis o colega sa dau si eu un indemn sa iasa lumea la vot si nu voiam sa o fac fara sa imi arat frustrarea fata de scena politica.

Noi in bula noastra ne tot indemnam sa iesim la vot si vom iesi cu siguranta. Cred ca suntem vreo 2.000.000 in bula asta. Problema e ca nu ies cei mai multi, aia din afara bulei, s-a vazut in primul tur si ma astept sa se vada mai rau in al doilea.

Asa ca, dragi prieteni, va invit sa iesiti la vot si va rog sa ii indemnati si pe cei din jur: colegi, familie, prieteni, cunoscuti, colaboratori, menajere, soferi Uber, chelneri, barista si pe cine mai intalniti zilele acestea.

Politicienii au fuserit campania asta de prezidentiale si probabil nu vor reusi sa aduca organic mai mult de 35% din populatie la urne. Sa facem noi – chiar daca simtim frustrari si suntem dezamagiti – tot posibilul sa convingem oamenii sa voteze, sa trecem macar de 50%. Exact ca acum 5 ani tot in turul 2.

Tags: ,

Comentează