MANAFU*

Abonamente Evensys

Toți pentru București

Au trecut 2 săptămâni de la al doilea tur al algerilor prezidențiale. Ne-am întors la treburile noastre mulțumiți de rezultat și acum ne pregătim de sărbători. A fost un an bun, la urma urmei, dacă ne uităm și la rezultatele europarlamentarelor.

Ne așteaptă însă un an greu, cu cele mai importante alegeri. Iar primele alegeri, cele locale, pot fi un nou început pentru bucureșteni sau continuarea sfârșitului „anunțat” de actualul primar. Rezultatele din 2020 sunt și responsabilitatea noastră, și a celor care își vor depune candidatura.

Avem probabil cei mai buni candidați de până acum în opoziție, dar ei nu vor reuși să aducă schimbarea mult dorită dacă nu vom avea două tururi (încă mai sper la o minune) sau dacă nu se vor uni în jurul unor candidați unici pentru singurul tur stabilit deja.

PNL, USR și Plus nu au cum să câștige alegerile pentru Capitală concurând unii împotriva altora. Actualul Primar a câștigat deja un mandat pentru că nu a avut un contracandidat cu susținere puternică și din lipsa votanților. Are acum cele mai mari șanse să câștige și în 2020. La fel va fi și pe sectoare. Fără îndoială.

Avem mai puțin de 6 luni să convingem oamenii să iasă la vot și opoziția să aleagă candidați unici. La fel ca mine, deja peste 80 de oameni cunoscuți sau implicați susțin ideea unor candidați unici ai opoziției pentru București. Dacă și tu ești de aceeași părere, semnează petiția online de aici.

Suntem #TotiPentruBucuresti.

Comentează