MANAFU*

Abonamente Evensys

13 cazări inedite în România

Abonament la sală – check; “simt că este a 74-a zi din ianuarie” – check; mâncat ultimul cozonac – check; “nu mai pot cu traficul ăsta” – check; pierdut deja lista cu noile rezoluții – check. Cu toate bifele astea și multe altele am intrat cu forță în noul an și pregătim cu responsabilitate și minuțiozitate treburile de la birou. Sau ne gândim deja pe unde să mai plecăm și ce să mai vizităm anul acesta. Cel puțin eu așa fac.

Pentru că avem multe locuri frumoase în țară și mulți antreprenori din turism vor să ofere experiențe inedite turiștilor din sau care vin în România, am compilat o listă cu 10 locuri inedite unde aș petrece cel puțin o noapte anul acesta.

Castle Hotel Daniel (Brașov)

This slideshow requires JavaScript.

La 50 km de Brașov, vei descoperi un loc în care răsfățul prinde proporții regale. Castle Hotel Daniel, a cărui construcție a început în jurul anului 1621, este astăzi o adevărată bijuterie arhitecturală readusă la viață în 2014. Oaspeții care trec pragul acestei reședințe nobiliare vor descoperi povești nevăzute de peste 350 de ani, povești care sunt ascunse în numele camerelor, expuse pe pereți și șoptite de fiecare colț al acestei impozante clădiri. Te așteaptă 20 de camere unice și un spa inedit construit într-o veche pivniță.

Website

Zabola Estate (Covasna)

This slideshow requires JavaScript.

Tot prin Transilvania, te așteaptă un domeniu privat de 500 de hectare care cuprinde o păşune, o pădure, 2 lacuri, 4 iazuri de pescuit, facilităţi de drumeţii şi călărie, precum şi o saună. Ai văzut Downton Abbey? Peisajul îți oferă același sentiment de destindere și lume ordonată, corectă, echilibrată. Proprietatea este deţinută de o familie transilvăneană nobilă şi include un castel ce datează din secolul al XVI-lea şi 4 clădiri anexe. Dacă vrei să faci un popas în trecut pentru câteva zile, Zabola Estate este o destinație de neratat.

Website

Complex Egreta (Caraș Severin)

This slideshow requires JavaScript.

Dacă ai un board pe Pinterest, cu tot felul de cazări inedite din lume, atunci complexul Egreta te va încânta. Prima staţiune lacustră din România este formată din 15 căsuţe suspendate pe piloni deasupra Dunării, un lung ponton fiind legătura lor cu malul românesc al fluviului. Bungalourile au un design simplu din lemn care lasă mai degrabă peisajul “să vorbească”. În zonă, te așteaptă multe atracții turistice: rezervația naturală Izvorul Bigar, Peștera Zamonita, Ochiul Beiului etc.

Website

Wegloo (Valea Prahovei)

This slideshow requires JavaScript.

Vrei să dormi sub stele, dar totuși într-un pat confortabil cu încălzire, duș și wifi? Wegloo este propunerea ideală pentru cei care vor să se bucure de natură fără să renunțe la confort. Unic în România, Wegloo este o cupolă de ultimă generație care îți conferă intimitate și confort. Așadar, poți descoperi conceptul de glamping dus la următorul nivel. Locația este pe Valea Prahovei, direct sub cerul albastru, într-o zonă neatinsă, înconjurată de munți. Indiferent dacă ești în căutarea unui sejur romantic sau a unei evadări de neuitat, departe de viața de zi cu zi, Wegloo îți va aduce o experiență de neuitat.

Website

Harmonie (Predeal)

This slideshow requires JavaScript.

Dacă focusul tău în 2020 este bunăstarea și simplitatea, atunci complexul Harmonie este un retreat ideal. Complexul este compus din 5 vile ecologice din buștean, 3 Case în Copac și Observator, având fiecare un design unic. Cu o panoramă frumoasă către Munții Bucegi, Munții Piatra Craiului și Pârâul Rece, te poți bucura ca un copil de posibilitatea de a avea în sfârșit propria casă în copac. E chiar o idee cool pentru iubitorii de natură.

Website

Casa Blanca Olimp / Casa De Mare / Casa Stavros / Hacienda De Mare (Olimp/2 Mai)

This slideshow requires JavaScript.

Și dacă muntele nu este chiar your cup of tea, ne îndreptăm rapid privirea către mare. Patru locuri superbe și foarte diferite de peisajul de pe litoralul românesc te așteaptă în stațiunea Olimp/2 Mai.

Casa Blanca Olimp, un concept unic de cazare de tip bungalow situat direct pe plajă. Liniștea și relaxarea concentrare în camere albe din lemn pe care le-ar iubi Marie Kondo. Website

Casa De Mare pare că te-a teleportat pe o plajă la mulți km depărtare de România. De la gardul alb care delimitează pensiunea, la plantele bine amplasate, design si albul predominant, totul strigă a relaxare și deconectare. Website

Casa Stavros spune că este “cel mai nou si frumos loc de cazare din zona 2 Mai – Vama Veche” și e cam greu să îi contrazici. Cu un aer de Grecia, piscină și plajă privată, complexul este un loc tineresc care capătă din ce în ce mai multă popularitate. Website

Hacienda De Mare este un loc cu adevărat special, iar designul și conceptul din spate vorbesc de la sine. Locația merită mai multe rânduri legate de arhitectura sa însă în lipsa cunoștințelor din domeniu va trebui să mă rezum la “arată incredibil de frumos”. Website

Cabana Șapte (Făgăraș)

This slideshow requires JavaScript.

Stilul scandinav pare să fi cucerit inimile românilor lucru care se reflectă în tot mai multe pensiuni și cabane. Cabana Șapte nu este o noutate între cazările frumoase de la noi, însă cu siguranță merită menționată în această selecție. Cu întreaga cabană la dispoziție, vei avea acces la un living spațios, dining și zonă de bucătărie deschisă, 5 dormitoare și 2 băi. Spațiu suficient pentru grupul de prieteni sau întreaga familie. Dacă vrei și puțină acțiune pe lângă toată relaxarea, vei putea merge spre un traseu montan de 4 ore, schitul Breaza, stațiunea Sâmbăta de Sus, cetatea Făgăraș, fermele de păstrăv, Transfăgărășan, lacul Bâlea etc.

Website

Raven’s Nest (Alba)

This slideshow requires JavaScript.

Un loc cu adevărat inedit este și Raven’s Nest, creat într-un mic sat în Transilvania. Proprietatea cuprinde case renovate care datează din secolele XVIII și XIX, o grădină și un spațiu tradițional de luat masa în aer liber. Locația, aflată la aproape două ore de Cluj, te așteaptă cu hamacuri și numeroase locuri retrase, precum și un cinematograf în aer liber. Există 2 terase mari construite pe stânci, de unde oaspeții pot admira vederea panoramică a munților. De asemenea, îți poți petrece seara lângă focul de tabără, poți bea apă din izvorul natural de pe proprietate sau poți privi apusul pe iazul de la Raven’s Nest. Magic!

Website

Nomadia (Tuzla)

This slideshow requires JavaScript.

“Hai să mergem cu cortul la mare” nu mai e o frază la fel de comună ca în anii de glorie din Vama Veche. Ei bine, dacă ne așteaptă cortul gata făcut, cu un pat comod și tot confortul lucrurile devin mai simple. Cum să nu te bucuri de mare când ai un combo perfect între priveliște, accente vintage, covoare persane, cort și mâncare bună? Ne vedem în vară la Nomadia.

Website

Cuibul de lemn (Râșnov)

This slideshow requires JavaScript.

Dacă vrei să pui lumea pe hold pentru câteva zile, să încetinești puțin ritmul alert cu care suntem obișnuiți atunci ai nevoie de un cuib, Cuibul de lemn, mai precis. Așa cum bine spun gazdele, locația amintește de căldura unui culcuș ferit, spațiu personal și siguranță. Cu un design autentic, hotelul îmbină confortul cu simplitatea într-un cadru ideal ascuns printre brazi.

Website

HARTA LOCURILOR DE CAZARE INEDITE DIN ROMÂNIA

URMĂREȘTE COOL LIST PE INSTAGRAM

După un maraton cu 365 de brand-uri românești cool publicate pe Instagram în cele 365 de zile din 2018, Cool List a strâns pe Instagram, în 2019, unele dintre cele mai cool localuri din România, demne de un ghid reprezentativ pentru țara noastră. Pentru 2020, pregătește o serie nouă cu locații cool din România. Merită un follow.

8 comentarii

  1. Bogdan says:

    Misto lista, ar trebui facuta o harta cu astfel de locuri din Ro…

  2. Acum ai si harta in articol!

  3. Raluca says:

    Măi, uite, poate tu știi care e faza, sau poate poți transmite mai departe to whom it may concern în evenimentele tale.

    Mă frustrează maxim (o să fie foarte evident în curând : )) ) că hotelierii noștri, în special cei cu cazări mai fancy, nu pun prețurile pe site, forțându-te să le scrii sau să îi suni.
    E anul 2020, suntem millennials și NU VREM să vorbim la telefon! Hai să facem și noi strategiile de marketing și vânzări accordingly, cum ar fi?

    Am căutat la vreo 2 cazări puse de tine mai sus, una îi dă cu „dacă ți-am trezit interesul contactează-ne”, alta scrie ce înseamnă ofertele, dar prețuri la ele nu.
    Jur că nu înțeleg ce le iese lor la treaba asta. Ce cred, că dacă îi sun și îmi spun ca o să coste 500 de lei pe noapte o să mă convingă la telefon ca am bani, când de fapt nu îi am?

    Înțeleg să faci din astea când ai un produs foarte personalizabil. Dar e o noapte de cazare, fraților, nu ar trebui să se schimbe nimic la ea.

    Drept pentru care nu voi merge la nici una din cele 2 cazări și, cel mai probabil, nici nu o să mai pierd timp să investighez restul cazărilor menționate de tine. O să merg la aia care face un Ad cu „x lei/noapte, excursia vieții tale!”

    A, și aveam 500 de lei de dat pe cazare, millennials încep să aibă putere de cumpărare, poate înțeleg și dinozaurii noștri asta în curând.

  4. Corect! De acord! Am sunat si noi la una, dar era doar 390 de lei, cam ca la acelasi pret ca la un hotel cu vechime din Predeal.

  5. […] că articolul cu cazările inedite din țară a fost bine primit, pentru că am primit și alte recomandări bune, pentru că am început să […]

  6. […] CITESTE ARTICOLUL COMPLET […]

  7. Cristina says:

    Surprinzator! Nu m-as fi gandit ca exista asa ceva in Romania. Comparabil cu ofertele similare din alte tari, unitatile noastre de cazare pot da de multe ori clasa. Felicitari pentru un articol grozav!

  8. Ivan says:

    Daniel Castle e din judetul Covasna, nu din Brasov

Comentează