MANAFU*

Abonamente Evensys

12 cazări în România pe care le poți numi Acasă

Pentru că articolul cu cazările inedite din țară a fost bine primit, pentru că am primit și alte recomandări bune, pentru că am început să pregătesc itinerariul românesc de-dat-străinii-pe-spate al unor prieteni din Olanda și mai ales pentru că vreau să relansez Cool List pentru 2020 ca un ghid al locurilor frumoase în care poți petrece măcar câteva zile în călătoriile prin țară, am revenit cu 12 locații pentru care confortul este regula de bază.

Probabil va urma un material numit „11 Boutique Hotels în România”. Să vedem cum este primit mai întâi acesta.

De la materialele alese, design, culori și până la facilitățile oferite, următoarele opțiuni de cazare pot fi o alegere potrivită dacă ești în căutarea unui loc cozy și cât mai autentic la noi.

Casa Filip (Sarichioi)

This slideshow requires JavaScript.

În Delta Dunării răsar din ce în ce mai multe locații în circuitul turistic, iar Casa Filip se încadrează cu brio în această categorie. Deschisă de curând, în vara anului 2019, pensiunea este conturată de un albastru specific rușilor lipveni, pe cât de vibrant, pe atât de liniștitor. Capacitatea maximă de cazare este de 12 persoane, așadar este un loc cozy în care poți cunoaște persoane noi în timp ce vă adunați cu toții în living la depănat amintiri sau în curte la o cafea.
Website | Facebook

Castelnor (Păltiniș)

This slideshow requires JavaScript.

Aflat în stațiunea Păltiniș, resortul Castelnor are un slogan care îți explică exact cum stă situația în teritoriu – Passport to Comfort. Ai la dispoziție 28 de camere, fiecare cu un design aparte, iar spa-ul este mai mult decât generos cu o piscină, saună umedă și una uscată, salină, zonă de lounge și fitness. Mai multă relaxare de atât nu știu unde ar încăpea.
Website | Facebook

Cincsor – Case de oaspeti (Transilvania)

This slideshow requires JavaScript.

Te-ai gândit vreodată să dormi într-o fostă școală sau o fostă parohie? Mă gândesc că nu, dar totuși ai această șansă și se pare că nu vei regreta. Trei clădiri care au servit scopuri complet diferite au ajuns astăzi să fie niște case de oaspeți cu adevărat superbe. O veche cancelarie transformată într-un salon de relaxare, o grădină mare din vechea casă parohială, o bibliotecă impresionantă și o atmosferă magică. Zic că merită.
Website | Facebook

Conacul Törzburg (Bran)

This slideshow requires JavaScript.

Cum ar fi să te trezești dimineața și să îți apară în fața ochilor chiar Castelul Bran? Nu se poate de la balconul tău din București, desigur, dar dacă te cazezi la Conacul Törzburg, vei avea parte de această priveliște și mult mai mult de atât. Locul plin de căldură, mobila de conac, camerele mari, culorile pastelate și staff-ul prietenos asigură ambianța ideală. By the way, am înțeles că oferă și o experiență culinară inedită. E de încercat!
Website | Facebook

Cuibul de la Mare (Corbu)

This slideshow requires JavaScript.

Cuibul de la Mare este exact ceea ce spune că este: un cuib, un loc în care să te simți liniștit și ferit de grijile cotidiene. Populară pentru designul ales, pensiunea nu se încadrează în tiparul clasic și nici nu te așteaptă cu o recepție sau o sală de mese. În schimb, vei fi întâmpinat de gazde primitoare care se ocupă de la primirea oaspeților, până la întreținerea locului. Ne vedem la Corbu!
Website | Facebook

Hadar Chalet (Gura Siriului)

This slideshow requires JavaScript.

Hadar Chalet este deja un clasic al cazărilor cozy și frumoase. O afacere de familie, cu o locație susținută cu pasiune și bun-gust. Este un loc dedicat luxului confortabil care răsare din cele 12 camere, din parcul atent îngrijit, din păstrăvărie, din restaurantul bine gândit și din celelalte facilități și mici surprize regăsite pe proprietate. E încă una dintre opțiunile cele mai bune pentru un sejur relaxant.
Website | Facebook

Hanul Vatra (Vâlcea)

This slideshow requires JavaScript.

Hanul Vatra spune deja clasica poveste a unor tineri care s-au întors în țară cu idei noi și mult curaj, după ce ai fost mai mulți ani plecați în străinătate. Au readus la viață o clădire monument cu materiale simple, prelucrate manual și cu mult bun-gust. Frumusețea locului este dată de autenticitate și de ingeniozitatea de a lucra cu meșteșugari pricepuți din sat. E un loc care merită descoperit!
Website | Facebook

Maggie’s Ranch (Râșnov)

This slideshow requires JavaScript.

Toate cabanele din lemn îți conferă din start sentimentul de căldură, iar Maggie’s Ranch nu se abate de la regulă. O fermă construită în stil american, locația se bucură de review-uri foarte bune pentru serviciile oferite și are inclusiv o poveste foarte frumoasă despre începuturile și proprietarii săi. Iar dacă iubiți caii, I rest my case.
Website | Facebook

Taschler Haus (Sighișoara)

This slideshow requires JavaScript.

O casă săsească atent renovată, Taschler Haus te așteaptă cu 10 camere în apropierea atracției principale din Sighișoara, Turnul cu Ceas. Este un loc delicat, încărcat de istorie, care abia așteaptă parcă să îi descoperi poveștile despre sași și meșteșugurile lor. După cum spun și proprietarii, fiecare oaspete este așteptat cu flori, fructe, o mică surpriză de bun venit și cu multă atenție și căldură.
Website | Facebook

The Country Hotel (Brașov)

This slideshow requires JavaScript.

The Country Hotel are deja un sinonim, doamna Marcela, gazda despre care am tot citit în reviews, cea care dă suflet întregii locații. Pensiunea cochetă și primitoare din Hărman are mai mulți ași sub mânecă și nu se rezumă doar la a încânta turiștii prin designul frumos. În vizită, vei descoperi și un mic atelier de croitorie, te vei putea bucura de gastronomia locală și vei putea lua cu tine o mică parte din zonă prin borcanele cu bunătăți preparate la pensiune.
Website | Facebook

The Pines (Brașov)

This slideshow requires JavaScript.

Probabil elementul comun pe care îl admiră toți oaspeții acestei vile cochete este lumina naturală. Cu multe geamuri mari care îmbracă toate camerele în lumină și liniște, The Pines Boutique face ca designul interior să pară o muncă atât de ușoară că îți vine să începi propriul proiect DIY. Liniile simple, culorile neutre și supremația lemnului din camere te invită să te uiți pe geam și să admiri pădurea de pini sau centrul Brașovului în timp ce bei un ceai cald sau o cafea aromată.
Website | Facebook

Vila Csonka (Târgu Mureș)

This slideshow requires JavaScript.

Parte a cunoscutului hotel Privo din Târgu Mureș, Vila Csonka aduce un concept care îmbină cu ingeniozitate vechiul cu noul. Vila și parcul cu o suprafață de 3500 mp sunt monumente istorice, a căror restaurare a readus la viață o parte din atmosfera specifică anilor 1900 din Târgu Mureș. Mobilată cu piese originale, cu o vechime de peste 100 de ani, vila dispune de trei camere matrimoniale și trei apartamente cu acces direct din recepția hotelului.
Website | Facebook

Sursa foto: imaginile sunt preluate de pe adresele web ale locațiilor. Toate drepturile aparțin autorilor

URMĂREȘTE COOL LIST PE INSTAGRAM

După un maraton cu 365 de brand-uri românești cool publicate pe Instagram în cele 365 de zile din 2018, Cool List a strâns pe Instagram, în 2019, unele dintre cele mai cool localuri din România, demne de un ghid reprezentativ pentru țara noastră. Pentru 2020, pregătește o serie nouă cu locații cool din România. Merită un follow.

4 comentarii

  1. Amalia says:

    Ce frumos! Sper să ajung și eu la cel puțin una dintre ele.

  2. Alina says:

    Ce frumos! Sper să ajung și eu la cel puțin una dintre ele.

  3. As completa lista cu Balvanyos Resort and SPA de langa Baile Tusnad. E un complex tare fain aflat in inima padurii, locul perfect pentru un weekend relaxant in care sa te deconectezi de tot. SPA-ul m-a dat pe spate aici dar si privelistea e de vis. Am povestit in detaliu pe blog (https://beachingtravel.ro/balvanyos-resort/). Si foarte fain mai este si Sun Garden Resort and SPA de langa Cluj. Remarcabile sunt tot SPA-ul si amplasarea, iar serviciile sunt cu adevarat de 5 stele, Nu am apucat sa povestesc detaliile inca pe blog, dar e de tinut minte ca locatie oricum.

Comentează