MANAFU*

Abonamente Evensys

Cele mai bune piese muzicale lansate de brand-uri în 2019

Toată muzica asta din noul val pe care o găsești pe YouTube, din Trending până pe canalele underground, a dat apă la moară departamentelor de creație din agenții. Parodiile, flashmob-urile, cover-urile sau chiar piesele „pe bune” fac bine la KPIs și viralitate ori virilitate, depinde ce își dorește brand-ul.

Una peste alta, muzica de brand e o cale bună de a ieși din zona de confort și a crea un viral, cu puțin noroc sau cu un buget de boost.

Anul trecut mi-au rămas în cap 5 piese pe repeat. Le pun mai jos ca să le creștem numărul de vizualizări și – de cce nu? – pentru un vot public. Acesta e topul meu. Să îl văd pe al vostru!

TOP 5 MUSIC VIDEOS BY BRANDS

1) Bringo Boys – Back to Haos
(Bringo.ro x Next Advertising)

O piesă R&B cântată de niște băieți care te duc puțin cu gândul la Backstreet Boys a fost un reminder onest că pregătirea pentru un nou an școlar nu e cel mai plăcut lucru.

2) Delia – Bella Ciao
(Netflix x Global Records)

Se ia o piesă îndrăgită, se cheamă un artist cool, se pune la cale un flashmob într-un loc popular din Capitală. Ce a ieșit? Un promo pentru unul dintre cele mai apreciate seriale de pe Netflix, La Casa de Papel.

3) Șatra D.A.D.Z. – Ia stai cu tata
(Asociația Berarii României x WOPA)

Cum poți vorbi copiilor despre lucrurile serioase? Despre consumul de alcool, de pildă. Vorbești pe muzica lor, încercând să fii cool. Dar nu ești. Cum nu e nici alcoolul. Asta vrea să zică clipul care parodiază trupa Șatra BENZ.

4) Irina Rimes, Adrian Despot, GuessWho, Vanotek, Mahala Rai Banda – Muzica e pentru toți
(Coca-Cola x McCann Worldgroup)

Coca-Cola cântă de ani buni și cântă chiar bine. Chiar și când amestecă stilurile muzicale care s-ar lua la bătaie dacă s-ar întâlni într-o discotecă de la periferie. Inovația din spatele campaniei face piesa să sune parcă mai bine.

5) Lino Golden – Independent Financiar
(Lino Golden x Școala de Bani BCR)

Uneori brand-urile ies din zona de confort mai mult decât se așteaptă clienții. Cam așa a fost și cu BCR. Banca a vrut să vorbească tinerilor despre economisire prin vocea unui artist care încă strânge cuminte bani pentru o Panamera.

CARE ESTE PIESA TA FAVORITA?

Bringo Boys – Back to Haos
Delia – Bella Ciao
Șatra D.A.D.Z. – Ia stai cu tata
Irina Rimes, Adrian Despot, GuessWho, Vanotek, Mahala Rai Banda – Muzica e pentru toți
Lino Golden – Independent Financiar

Se apropie Digital Marketing Forum 2020

Digital Marketing Forum, un eveniment de referință în comunicarea online, are loc pe 26-27 martie 2019 la Hotel JW Marriot, București și vine cu un nou concept, mult mai aplicat pe nevoile oamenilor de marketing. Prima zi a evenimentului va oferi participanților 4 sesiuni de conferință, cu invitați străini și români, și 1 masterclass susținut de practicieni locali recunoscuți. Cea de-a doua zi este rezervată pentru 2 training-uri pe 2 dintre cele mai fierbinți subiecte ale momentului: Digital Strategy și Social Media.

4 comentarii

  1. Karmapolice says:

    Super tari toate

  2. Bianca says:

    Foarte tare topul, big like!

  3. Toate sunt superbe!

Comentează