MANAFU*

Noul Romexpo, viitorul punct de atracție al Capitalei

Călătoresc mult – mă rog, călătoream înainte de pandemie – și oriunde ajung, caut să văd cele mai frumoase locuri noi din oraș. Țin minte și acum prima vizită în La Defense, cartierul de afaceri de lângă Paris, cu replica sa modernă a Arcului de Triumf.

La fel, îmi aduc aminte cu plăcere când am pășit prima dată în complexul Zorlu Center din Istanbul. Am străbătut atunci marele oraș special pentru a vedea unul dintre cele mai impresionante magazine Apple din lume. Mai târziu, am descoperit zona Porta Nova din Milano, un spațiu amenajat ca un centru de business și timp liber.

Acestea sunt doar câteva exemple de locuri faimoase astăzi care au în prim plan spații regenerate și dezvoltate în adevărate puncte de atracție.

Și în București se pregătește dezvoltarea unui mega-proiect urban, ce va ajuta orașul în nenumărate feluri, de la investiții și locuri de muncă până la locuri pentru petrecerea timpului liber, pentru evenimente și pentru mediul de afaceri.

Ce este Noul Romexpo?

Platforma tradițională a marilor expoziții și târguri din România, Romexpo are șansa acum să devină unul dintre cele mai importante puncte de atracție din Capitală, atât pentru bucureșteni, cât și pentru turiști. Camerea de Comerț și Industrie a României, alături de partenerii de dezvoltare, are în plan cel mai ambițios proiect de regenerare urbană din țară.

Văd noul Romexpo ca un mic oraș în zona de nord a Capitalei, cu atracții artistice, culturale, sociale și de afaceri, ce susține antreprenoriatul și în același timp industria de evenimente din care fac și eu parte.

Îmi doresc noi spații pentru conferințe, așa cum am văzut în alte țări. Îmi doresc servicii la nivelul anilor 20. Îmi doresc noi oportunități pentru singurul domeniu care își desfășoară activitatea în locații vechi sau cu altă destinație.

Noul Romexpo nu este benefic doar industriei de evenimente de business. Va fi un reper și pentru manifestările culturale și artistice. Dezvoltatorii proiectului au în plan amenajarea unei săli multidisciplinare și a unui muzeu dedicat lui Constantin Brâncuși.

Mai mult, vom avea și o zonă verde de recreere de 100.000 mp, ce va avea legătură cu Parcul Regele Mihai I și Piața Charles de Gaulle, și un oceanariu care cu siguranță va fi bine primit.

Pentru a nu aglomera zona, proiectanții au prevăzut reconfigurarea infractructurii și asigurarea unui flux de circulație cât mai fluid, susținut atât de piste de biciclete, cât și de12.000 de locuri de parcare.

Noul Romexpo va fi cel mai probabil cunoscut și drept centrul de afaceri al Bucureștiului, așa cum au multe alte orașe mari din lume. Proiectul prevede construirea unor clădiri de birouri după standarde internaționale și cu „certificate verzi” pentru a crea un mediu cât mai sustenabil. Un hotel de 5 stele completează lista de obiective de business.

Impactul acestui oraș în oraș va fi impresionant. Peste 30.000 de mii de oameni vor lucra în această nouă zonă. Proiectul va genera circa 200 de milioane de euro la bugetul de stat pe perioada construcției, iar după finalizare, va contribui cu peste 345 de milioane de euro la buget, în fiecare an.

Descoperiți cum va arăta Noul Romexpo în clipul următor.

3 comentarii

  1. Monica L says:

    Asta spune Iulian Dacalu, nu?

  2. SirNeo says:

    Bucuresti, anul de gratie 2100

  3. Mahorcu says:

    Macar a fost fair-play si-a scris “PROMO”…

Comentează