MANAFU*

Abonamente Evensys

Bitdefender apara Romania pe Internet

romania

Este unul dintre cele mai iubite brand-uri tech in Romania. De fapt, este singurul brand romanesc din Top 30 Cele Mai Iubite Marci Tech, clasament realizat de revista Biz in acest an. Este un brand 100% romanesc, singura companie cu cartierul general in Romania, dar cu angajati si parteneri pe toate continentele. Este unul dintre cele mai implicate brand-uri in social media. Este folosit de milioane de oameni.

Este Bitdefender si astazi a lansat noua versiune (2015) a antivirusului sau foarte apreciat. De trei ani, primeste premiul pentru cea mai buna protectie oferita, de la PC Mag.

Bitdefender 2015 este usor de folosit si de inteles chiar si de catre cei care se declara “afoni” in tehnologie. Se configureaza printr-un singur click si nu ne oboseste cu setari complicate.

Ce apreciez la Bitdefender 2015
Ofera back-up online pentru ce avem noi mai de pret: fotografii si clipuri personale. Serios vorbind, ne poate localiza laptop-ul daca a fost furat si il blocheaza de la distanta. Functia Portofel e de mare ajutor daca facem multe cumparaturi online. Completeaza automat si securizat detaliile cardului. Controlul parental limiteaza orele petrecute de copii la calculator si restrictioneaza accesul la anumite site-uri.

Concurs cu 5 licente Total Security
Bitdefender este partener pe termen lung al blogului Manafu.ro si cu ocazia noii lansari am la dispozitie 5 licente Total Security pentru cititorii mei. Daca doriti sa va protejati calculatorul pentru un an de zile, lasati un comentariu cu raspunsul la intrebarea: “Care credeti ca este cea mai mare amenintare digitala astazi?” (De ce ar trebui sa ne ferim cel mai mult?). Saptamana viitoare anunt, prin tragere la sorti, cei cinci castigatori. Acestia vor intra intr-o a doua tragere la sorti, derulata de Bitdefender, care are drept premiu o tableta Samsung Galaxy Tab 10″.

UPDATE: Se pare ca avem multe probleme de care sa ne pazim in viitor, asa ca BitDefender are ceva material de lucru. Pana la o noua editie de antivirus, le multumesc celor care au participat la acest mic concurs pe blog si anunt ca, prin tragere la sorti, am ales 5 nume pentru cele 5 licente oferite. Acestea sunt: Mircea, Gabryell, Claudiu, CristiX, Alex. Castigatorii vor fi contactati direct pe e-mail.

36 comentarii

  1. Claudiu says:

    1) Credit card fraud (chiar daca numarul de plati online in RO este mic comparativ cu alte tari)
    2) Virusi transmisi prin retea si prin email
    3) Stuxnet Worm

    Am versiunea 2014 pe laptop si sunt destul de multumit de ea.

  2. Cretu Marius says:

    1.Virusii informatici – folositi pt fraudarea cardurilor de credit,prelucrarea fara drept si in scopuri ilegale a datelor personale,etc.

  3. Furtul cartilor de credit si virusii care iti sterg datele.

  4. Viorel says:

    Cred ca cea mai mare amenintare nu esti malware-ul in sine, ci modalitatea prin care este raspandit. Astfel, malware-ul raspandit prin Facebook mi se pare cel mai periculos. Un cat video imediat iti atrage atentia, insa niciodata nu stii daca atunci cand dai play vei primi ceea ce doresti…

  5. Alex says:

    Antivirusii falsi?

  6. Coteanu Gabriela says:

    drive by downloads – utilizatorii pot deveni victime prin simpla accesare a unei adrese web contaminate.
    amemintari bazate pe continut – spam,phishing,etc.Spam – mesaje nesolicitate care,odata accesate,descarca pe calculatorul utilizatorului diferite tipuri de malware.

  7. […] lansat Bitdefender Antivirus 2015. Au mai scris despre subiect si Radu Dumitru, Cristian Manafu, Cristian China Birta, Vicor […]

  8. cartus says:

    Keylogger – odata aflat tot ce tastezi ai expus tot, de la conturi de mail, socializare pana la card de credit si date personale.

  9. florin says:

    cea mai mare amenintare interna tine de utilizatorii care iti dau adresa de prosti, care dau retrimitere la orice mail, pentru ca li se cere, fara sa verifice la CC ce nume sunt, de firmele care iti baga adresa la spamul lor,desi tu nu ai comandat vreodata nimic la ele.

  10. vcr says:

    – pierderea online privacy
    – furt de date sau de identitate

  11. Emilian says:

    Preluarea datelor de logare pentru diferite conturi. 🙂

  12. CristiX says:

    Pentru mine cea mai mare amenințare este furtul datelor financiare (cărți credit, cont PayPal, etc). Pe de alta parte pentru jumătatea mea mai bună cea mai mare amenințare ar fi pierderea amintirilor digitale (din cauza virusilor). În cel de al doilea caz ar fi o amenințare directa la integritatea mea corporala. 😀

  13. Teo says:

    ZeuS

  14. Uliu says:

    – Furtul datelor financiare
    – Furtul de identitate

  15. Sorin says:

    Amenintarea ce mai grava din punctul meu de vedere tine de datele financiare(phising,spam, vulnerabilitati in siteuri de e-commerce) avand in vedere ca piata e in crestere. In al doilea rand am o mare frica vizavi de system lockere.

  16. Claudiu says:

    De cele mai utilizate platforme online ale zilelor noastre! De Facebook,Youtube(doar ce mi-am formatat laptop-ul si deja m-am “pricopsit” cu un Win32 de pe Youtube, dupa doar 2 accesari), Twitter si platformele de plati online, de aici ne “pricopsim” cu diverse atacuri cibernetice si chiar si de la Antivirusii gratuiti, care iti confera o siguranta falsa si fac doar sa sesizeze prezenta virusilor pe care i-ai contactat si nu te protejeaza impotriva lor!

  17. vali says:

    si eu sunt oripilat de keyloggerul care poate face mai mult rau decat orice altceva. In momentul in care se verifica ce tastati si parolele pe care le aveti aveti sunteti pierduti!

  18. hutanudan says:

    In primul rand furtul cartilor de credit si apoi virusii care iti sterg datele.

  19. liviu says:

    -frauda cartilor de credit
    -furtul de date personale/identitate
    -facebook, youtube etc..

  20. Doru says:

    “Care credeti ca este cea mai mare amenintare digitala astazi?” (De ce ar trebui sa ne ferim cel mai mult?)

    Hmmmm…pai cea mai mare amenintare este omul. Mai precis prostia si indiferenta oamenilor. In loc sa-si protejeze pc-urile cauta, din comoditate, solutii de compromis…free 😉 Pai, frate, daca ai internet-banking, sau stochezi anumite informatii in calculator, cine te retine sa nu investesti in securitatea si protectia datelor…de ce te lasi dus de nas si-ti incarci pc-ul cu fel de fel de antivirusi free, care fac mai mult rau?
    In concluzie…omul este cea mai mare amenintare!

  21. Pentru Romania care mai opereaza inca Windows XP la bancomate, si prin institutiile statului, consider ca amenintarile cibernetice legate de Windows XP sunt cei mai periculoase.

  22. Bogdan says:

    Furtul datelor privind cardurile de credit.

  23. Gabryell says:

    Tinand cont ca gadgeturile mobile ( smartphone-uri , tablete ) sunt printre cele mai uzuale la aceasta ora la locul de munca, acasa, in diferite locuri si interese de serviciu, logari in diverse conturi sau aplicatii, cred ca cel mai probabil atacatorii cibernetici vor navali cu diversi virusi pentru Android .
    Nu sunt de evitat nici posibilele atacuri pe retelele sociale, in care furtul de date personale este deja cel mai ravnit de acesetia.
    Si ultima sau cea mai eficienta ,,gaselnita,, a hackerilor destepti sunt botnetii, acea ,,boala ,, care iti pune stapanire pe calculatorul tau, de multe ori fara sa stim si folosit pentru a trimite el insusi spam-uri sau diversi virusi catre alti utilizatori…

  24. Nico says:

    Probabil cea mai mare amenintare este accesul neautorizat la datele financiare si la e-mailuri.

  25. În primul rând, securitatea datelor personale sunt cele mai importante!
    Urmează (după mine) protejarea conturilor de email / conturilor diferitelor servicii de plată şi o educare pe zona de navigare pe internet.
    Citirea mai cu atenţie a paşilor de instalare când se instalează un program descărcat de pe net, (fie el şi numai de test, unii dau Next, Next, Next, Finish) şi modificarea sistemului este poate deja sub semnul întrebării, asta numai în cazul utilizatorilor de Windows.
    Întotdeauna dacă nu eşti sigur de anumiţi paşi pe care îi ai de făcut, întreabă, documenteazăte, foloseşte un sistem de protecţie (antivirus, firewall bun), de cei de la Softwin tot respectul, au produse cele mai bune de ani de zile, eu utilizez Bitdefender Internet Security 2015 de trei săptămâni şi sunt super mulţumit!

    Fără o protecţie în ziua de azi eşti păpat …

  26. Alex Sinov says:

    Furtul de date financiare, evident. Prin phishing, keyloggers, troieni etc etc etc 🙂

  27. Alex says:

    Cred ca cel mai grav ar fi ca cineva sa obtina acces la informatiile care le avem in smartphone. Pe pc, laptop mai foloseste lumea un antivirus dar telefoanele sunt, cred eu, ceva mai vulnerabile la un posibil “atac”.

  28. alex says:

    – virusii;
    – furtul datelor bancare;

  29. Badea Adrian says:

    Phishing-ul

  30. Eric Victor says:

    cea mai mare amenintare digitala astazi este furtul datelor personale si financiare si atacurile informatice venite din partea unor mari institutii care te controleaza.

  31. Vlad Olteanu says:

    Personal, consider ca phishing-ul reprezinta cea mai mare amenintare digitala astazi. Eu, sa zic, reusesc sa ma feresc de astfel de scamatorii, dar ce ma fac cu ai mei parinti carora le solicita “bancile” diverse informatii?!

  32. Salut, Cea mai periculoasa amenintare digitala este infestarea malware care poate oferi acces la cele mai delicate informatii dintr-un calculator sau server, personal sau al unei institutii importante.
    Tehnica prin care se sustrag informatii clasate ca Top secret sau date personale ale utilizatorului de rand. Poti spune ca este un fer de big brother intr-un calculator.

  33. Aciu Vasile says:

    Cred ca cea mai mare amenintare este lipsa informatiilor despre pericolele
    ce pot apare in momentul navigarii pe internet si nu numai. Sunt si azi multi ce dau click peste tot fara sa aiba habar de ceea ce fac.
    Poate daca ar exista o campanie de informare despre ” cum sa navigam mai sigur pe net ” ar exista mai putini tepuiti, mai putine calculatoare virusate, mai multa lume putin macar mai atenta.
    Daca fiecare ar sta 2 secunde in plus sa se gandeasca inainte sa dea “click” pe fiecare “licurici”, intamplarile de mai sus amintite ar fi mai putine.

  34. Mircea C says:

    cea mai mare amenintare pentru un PC neprotejat e furtul datelor importante legate de activitati bancare. Mai apoi urmeaza informatiile personale si strict confidentiale in vederea unor activitati ilicite.

  35. silviu says:

    Virusii care posteaza in locul tau pe Facebook. 😉

  36. Mircea says:

    Cea mai importanta amenintare o consider phishing-ul !