MANAFU*

Abonamente Evensys

Despre autor

Fost jurnalist format in presa de business, Cristian Manafu este unul dintre sustinatorii social media in Romania si cunoscut organizator de evenimente business-to-business.

In cariera sa de opt ani in presa de afaceri, ultimii trei ca director editorial pentru Biz, Stuff si Campaign, Cristian a fost responsabil cu lansarea si relansarea unor reviste de pe piata locala. Din noiembrie 2006, Cristian este managing partner la Evensys, companie ce organizeaza evenimente de afaceri.

Incepand cu 2008, a lansat o serie de training-uri open sau in-house despre social media si a derulat campanii si proiecte specifice acestui domeniu pentru o serie de companii si agentii de comunicare.

De 15 ani scrie constant periodic pe www.manafu.ro, un blog personal ce acopera subiecte atat din aria intereselor sale profesionale (social media, Internet, marketing, telecom, tehnologie etc.), cat si din aria intereselor personale (gadgets, masini, evenimente etc).

Blogul, implicarea in dezvoltarea social media si evenimentele organizate i-au adus in acesti ani o buna recunoastere in mediul online si comunitatea marcom din Romania:

  • Premiul pentru contribuitia la educarea industriei online, titlu oferit la Internetics 2010.
  • Premiul de excelenta pentru viziune şi profesionalism în dezvoltarea comunicării în mediul digital, distinctie oferita de IAA.

*****

SYNOPSYS

Cu o experienta de 22 de ani in media, comunicare si in mediul online, Cristian Manafu este unul dintre cei mai cunoscuti promotori ai social in Romania si totodata unul dintre cei mai apreciati organizatori de conferinte. In 2006, a co-fondat Evensys, companie de planificare de evenimente, iar in 2008 a lansat prima serie de training-uri open si in-house despre social media. Ulterior a derulat campanii si proiecte specifice marketingului digital pentru mai multe brand-uri si agentii de comunicare.

Cristian se bucura de aprecierea comunitatii de marketing si comunicare, experienta sa fiind premiata la Internetics 2010 (“Unul dintre oamenii care au contribuit la educarea industriei online”) si la Premiile de Excelenta IAA 2011 (“Premiul de excelenta pentru viziune şi profesionalism in dezvoltarea comunicarii in mediul digital”)

ALTE RESURSE

Parcursul profesional in profilul de pe LinkedIn.
Fotografii de presa sau pentru evenimente pe Flickr.

APARITII LA TV

TVR, Antena 1, Pro TV, Pro TV, Pro TV, Pro TV

APARITII LA RADIO

RFI 1, RFI 2, RFI 3, Radio Guerrilla

APARITII IN PODCASTS

Florin Rosoga Podcast, Podcastu’ lui Katai, Marketing Leaders, AdiiSpune Podcast.

APARITII IN MEDIA ONLINE

2021: Cum a devenit Clubhouse un fenomen in social media (IQads)
2021: Interviu cu Manafu și Aquene, despre TikTok, care a depășit Instagram în România: „Divertismentul, cuvântul cheie” (Stirile Pro TV)
2020: Nu pot sa imi imaginez cum ar fi fost viata noastra daca pandemia ne-ar fi cuprins acum 15-20 de ani (IQads)
2020: Am avut sansa de a fi printre primii care au scris despre Internet. Am avut norocul ca am prins de la inceput fenomenul blogurilor (IQads)
2020: Vizionarul ce a pariat pe tehnologie și internet în vremea în care nici nu se născuseră Facebook și Youtube (Life.ro)

ENGLISH 

Ex-business journalist, Cristian Manafu is one of the most active bloggers in Romania and a well-known organizer of business-to-business events. Starting 2008 he is also acting as trainer and social media consultant.

In his 8-years career in business journalism (the last 3 as editor in chief for Biz, Stuff and Campaign), Cristian was in charge of launching and re-launching some well-known magazines on the Romanian market. Starting November 2006 Cristian is Managing Partner with Evensys, a company that is specialized in organising business events.

Since 2008, Cristian launched a series of open or in-house social media trainings and managed specialised campaigns and projects for a variety of companies and communications agencies.

For the past 15 years he updates almost daily his personal blog, manafu.ro, where he writes about media, internet, advertising, blogging, technology etc.

His blog, projects and events brought him a great deal of recognition from bloggers and the online community:.

  • Excellence Award for vision and professionalism in developing digital communications, offered by IAA
  • One of the people who contributed to educating the online industry in Romania, according to Internetics 2011.