MANAFU*

Abonamente Evensys

Revista pe care o poți citi doar dacă te deconectezi de la Internet

Suntem tot mai conectați, adormim după ce verificăm ce s-a mai postat pe rețelele de socializare și ne bem cafeaua de dimineață în timp ce ne citim e-mail-ul și scroll-ăm printre aplicațiile “de socializare”. Îți trebuie curaj, în această era a conectării, să lansezi online (!) o revistă care poate fi citită doar deconectându-te de la Internet.

The Disconnect este numele revistei care nu se poate citi decât după ce ți-ai închis conexiunea Wi-Fi și 4G. Nu poți să o păcălești, să te deconectezi până accesezi articolul pe care vrei să-l citești și apoi să pornești net-ul, pentru că textul este imediat blurat și ești sfătuit să îți treci telefonul în modul „airplane” ca să poți citi materialul fără elemente care să îți distragă atenția de la lectură.

Chiar editorul său, Chris Bolin, spune că a creat revista ca pe un experiment: cum ar fi dacă o bucățică de Internet te-ar determina să lași restul Internetului deoparte? Tema primei ediții (“Escape”) este “oamenii și tehnologia noastră”, iar fiecare articol descrie o întâlnire cu tehnologia, intenționată sau accidentală, constructivă sau distrugătoare.

Primul număr al revistei poate fi accesat și citit gratuit pe site-ul thedisconnect.co, cu condiția să vă închideți conexiunea la Internet. E ca și cum ai citi o carte despre Internet fără să te bâzâie vreo notificare.

Comentează