MANAFU*

Abonamente Evensys

Blogs: Exista o regula pentru blogroll?

Am primit trei propuneri (una inclusiv astazi) pentru a face schimb de link-uri . Bobby imi spunea ca el nu crede in blogroll si ca prefera sa dedice post-uri blogurilor care merita. Andressa mi-a atras atentia ca “pozitionarea” ei in blogroll-ul meu e (cam) misogina.

Ma gandesc de ceva vreme sa cer cateva sugestii pentru blogroll. Pana acum am inclus blogurile pe care le urmaresc si pe cele care au pus un link spre blogul meu. Voi cum procedati?

Tags:

Fara comentarii

  1. licuriciu says:

    eu ii am pe cei care ii citesc zilnic.atat.

  2. Corwin says:

    Fiind nou venit in lumea blogurilor m-am lovit si eu de problema asta (bineinteles ca la alt nivel) si am inceput cu blogurile pe care le citeam. Mi se pare un pas absolut natural avand in vedere ca la inceput nimeni nu are link spre blogul tau… Ulterior mi se pare un gest frumos de curtoazie sa-i adaugi pe cei care au link spre blogul tau…Dar intr-un final blogroll-ul trebuie sa oglindeasca preferintele posesorului blogului – un fel de declaratie – astea sunt paginile in care cred si pe care as vrea sa le vedeti si voi…Intr-un final am ajuns la concluzia ca nu exista nici un fel de reguli pentru blogroll… 🙂

  3. Subiectiv says:

    eu am renuntat la blogroll din simplul motiv ca ma enervau mailurile in care mi se cerea link exchange sau discutiile in care mi se reprosa ca nu i-am pus link nu stiu cui. si am rezolvat-o definitiv.

  4. Andrei Crivat says:

    Eu am, ca si Licuriciu, pe cei pe care ii citesc zilnic. Dar nu cred deloc ca ar trebui sa fie o reciprocitate in asta. Daca mie imi place cum si ce scrie Cristi Manafu – e doar un exemplu – nu e musai ca si lui sa-i placa ce si cum scriu eu. Nu mi s-a parut deranjant niciodata ca cei pe care ii am eu in lista nu ma au in lista lor. In blogroll trebuie sa ai, dupa parerea mea, acele site-uri pe care le recomanzi si altora, intrucat crezi ca merita recomandate.

  5. roza says:

    Alta intrebare ar fi: de cate ori da-ti click pe un link aflat in blogroll-ul unui blog pe care-l cititi?Eu nu-mi amintesc sa fi facut asta in ultimele zile (60-90). Mai repede clicai un link din post sau din comentarii …

  6. zoso says:

    eu sunt cu licuriciu.

  7. Constantin COCIOABA says:

    Off-Topic: Daca tot esti la sugestii nu ai vrea sa limitezi totusi numarul de posturi de pe prima pagina?

  8. BuzzGirl says:

    Nu cred ca exista o regula. Pentru mine blogroll-ul e cea mai simpla cale de acces spre blog-uri ce merita citite, mai ales daca vine din partea celor pe care ii citesc zilnic.As limita lista la acele bloguri care imi plac, le citesc si merita farwardate, fara a tine cont de ordinea `numerelor de pe tricouri`.

  9. Cristian says:

    constantin, sa limitez pentru un motiv anume!

  10. Just me says:

    Si cand eram pe weblog si acum cand am alt blog, neascuns cu alta identitate, am ales sa pun in lista doar blogurile pe care le citesc si pe care le recomand. Pentru ca practic sunt eu cel care e reprezentat de tot ce apare pe blog, indiferent unde/in ce categorie apare. Si nu ma supar daca cineva care e la mine in blogroll nu ma trece in lista lui. Poate nu il reprezint, poate nu considera ca ma poate recomanda altora. Pentru ca practic asta face (zic eu) blogroll-ul (pe langa usurarea gasirii/centralizarea blogurilor pe care le citesc zilnic): recomanda cititorilor mei alte bloguri pe care eu le apreciez.

  11. engambament says:

    eu in general ma feresc de clasificari, desi am o oarecare tendinta naturala si defect profesional sa pun etichete. de-aia ordinea in blog roll-ul meu e pur si simplu cronologica (adica ordinea in care am “descoperit” blogul respectiv) singura imparteala fiind romana vs engleza. citesc absoult toate bogurile de pe blog roll. mai am unele pe care le salvez in ‘favorite’ la browser, si care dupa ce stau acolo o perioada (sa-i zicem de test) ajung pe blogroll ‘daca merita’. daca merita = daca mi se pare ca am ce citi EU in ele. link exchange NU VREAU sa fac, chiar daca mi se propune.

  12. spiridus says:

    eu ii am pe cei pe care ii citesc, pe cei pe care i-as recomanda pe cei apropiati, pe cei care aduc valoare prin scriitura lor – fie beletristica, fie de business, pe cei care ma surprind in mod placut.

  13. Anonymous says:

    am in blogroll numai pe cei care ii consider mai importanti dintre tot ce citesc. nu conteaza link-back or shit. la cate feeduri am in feedreader (si le citesc zilnic – in caz ca nu ma enervez ca-s prea multe sute de posturi si dau mark as read :D) as avea un blogroll enorm dupa unii =))apropos se fac mai multe refferaluri din linkurile de la comentarii decat de la cele din blogroll – adevar general valabil.p.s. mersi de link 😉

  14. Bobby says:

    intre timp mi-am mai schimbat parerea 🙂 multi dintre cei care abia incep sa citeasca bloguri citesc blogurile din blogroll-ul celui pe care il citesc prima data… asa ca m-am gandit (desi inca nu am avut timp sa pun in practica) sa pun in blogroll pe cei pe care ii citesc si au legatura cu blogul in care scriu (am ametit de blog si blogroll); nu atat pentru cei pe care ii citesc, care sunt deja cunoscuti si nu au nevoie in mod necesar de trafic, cat pentru a-i ajuta pe cei care cauta bloguri pe teme asemanatoare… mai este nevoie de ceva timp sa imi clarific mai bine ideea 😀

  15. Eduard says:

    Cristi, ma bucura ca ai deschis discutia – fiind eu insumi in proces de “rethinking” a blogroll-ului, beneficiez de comentariile de aici :-)Eu as folosi blogroll-ul ca pe un mijloc de a recomanda alte bloguri: * bloguri ale unor cetateni pe care i-am cunoscut personal si pe care-i recomand * bloguri pe care le citesc zilnic si care mi se par sub-evaluate ca trafic si/sau inbound links. Cu alte cuvinte, n-o sa-i listez aici pe a-listeri (decat daca ii cunosc personal, i.e. se incadreaza la punctul precedent) intrucat oricum ii linkeaza toata lumea (updated la cateva luni) * bloguri nou descoperite, care la prima vedere mi s-au parut interesante (update lunar)In total, as pastra blogroll-ul sub 20 links (peste, devine complet inefectiv ca instrument de promovare a altor bloguri)Daca as ajunge totusi la concluzia ca vreau sa listez mai multe blog-uri, le-as imparti in categorii care sa contina maxim 5-10 (de exemplu, mi-a placut modul cum le listasesi tu, Cristi)

  16. Anonymous says:

    de ce tot bateti apa in piua cu “linkuri in blogroll au cei pe care ii citesc zilnic”. cati dintre voi folositi un agregator rss ? cat feeduri aveti in el ? pe aia pe toti ii “cititi” zilnic. aveti asa putini ? ca majoritatea blogrollurilor sunt micute. sau aveti asa de multi incat nu folositi blogroll ?

  17. nwradu says:

    Eu am facut mai multe categorii, una pt blogurile citite zilnic, una pentru bloguri de urmarit si una pt foto-bloguri. In cele citite zilnic pun ce citesc si nu am cerut nimanui link la schimb si nici nu voi cere. In cele “de urmarit” pun unele bloguri pe care mai dau din cand in cand sa vad ce e nou (de ex un blog despre reclame, sau despre filme) cat si blogurile celor care imi cer sa le pun link la mine. Nu ca as fi eu plin de vizitatori, dar daca ei sunt la inceput si considera ca le-ar fi mai bine cu un link la mine pe blog, de ce sa nu-i ajut cum pot? In fond nu e sfarsitul lumii sa ai in blogroll si un blog care nu ti se pare super tare sau nu il citesti mereu. Cel putin mie nu mi se pare, mai ales ca am facut special categoria aia.

  18. Carmen Holotescu says:

    Cristi,Eu cred ca la Blogroll trebuie sa fie blogurile pe care le urmaresti, te inspira, vrei sa le recomanzi – fac parte si ele din profilul tau virtual.O alta discutie ar putea fi legata de ce mecanism sa folosesti spre a le lista: introducerea directa a linkurilor, scriptul de la Bloglines sau de la Blogrolling, etc.Tocmai am descoperit ieri Grazr, care poate fi o solutie interesanta spre a lista un Blogroll – organizat ca OPML, pe categorii.Eu l-am folosit pentru listarea comentariilor la blog.Succes in toate ce le intreprinzi,Carmen

  19. Misu says:

    Eu am pus link-urile “cu sufletul”.

  20. iulian says:

    Eu chiar folosesc blogroll-ul, in 3 secunde mi-am deschis toate blogurile pe care le citesc zilnic 🙂

  21. iQ666 says:

    eu pun blogurile pe care le citesc zilnic.mai nou m-am abonat prin rss si la altii,inclusiv la tine,asa ca-n cateva zile o sa-mi actualizez blogroll-ul.

  22. Mordax says:

    Blogroll-ul e pentru mine si e si pentru altii. Sunt in primul rand blogurile pe care le citesc eu. Apoi sunt bloguri pe care le recomand si altora. Cele doua multimi nu coincid. Incerc sa-l mentin organizat si spart pe categorii.

  23. Costin says:

    Motivul referitor la viteza de incarcare e deajuns? Plus ca nu am nevoie sa imi arati ultimele 400 de posturi … Si nici un cititor nou nu cred ca va sta sa iti citeasca toata pagina, asta in cazul in care are destula rabdare sa astepte :).

  24. nihasa says:

    eu cred ca sunt cel mai stats whore de aici .Am filtrat blogrollul si am pastrat top 15 best incoming … care nu reflecta ce citesc eu zilnic pentru ca in bloglines am 89 feeduri … si technorati imi spune ca am 120 linkuri catre mine. Asta e un paradox … pentru ca si eu imi ziceam ca fiind mai cunoscut este datoria ta morala de a promova alti bloggeri .. din pacate sunt prea multi .. nu ai cum sa ii incluzi pe toti in blogroll .. Asa mi`am facut o categorie speciala … noutati …acolo eu promovez un blog. Etic sunt asigurat si deja nu ma mai stresez cu blogrollul. Ah si ma bucur ca in sfarsit bobby si`a dat seama ca sunt foarte multi care stiu adresa doar unui blog si apoi intra la alte bloguri din linkroll.

  25. Anonymous says:

    eu am doar blogurile pe care le citesc, dar nu am cerut link exchange la nimeni. daca vor sa ma bage, sa ma bage, nu trebuie sa ma rog eu de ei.

  26. cristea says:

    Pareri de incepator: -La fel cum exista un profil al autorului, blogrollul iti poate arata ce gusturi are posesorul lui, ce citeste in general. Aici as pune ceea ce “rezoneaza” cu mine, o lista foarte scurta. (n-am citit niciodata un blogroll lung)-As ignora orgoliile lui “eu te-am pus pe tine, tu de ce nu ma pui pe mine”-Unui blog interesant proaspat descoperit i-as dedica un post (cu cat blogul meu e mai citit cu atat serviciul facut unui confrate ar fi mai iportant)-Daca citesc zilnic sau foarte des de pe 50 de bloguri as folosi un agregator (cum de fapt chiar fac)

  27. Hrisant says:

    Eu as spune ca logic ar fi bloggerul sa recomande astfel vizitatorilor blogurile care completeaza povestea spusa de el pe blog. Nebun as fi de exemplu sa recomand vizitatorilor mei, oameni de afaceri,sa-l citeasca pe Zoso chiar daca eu il mai citesc din cand in cand…

Comentează