MANAFU*

Abonamente Evensys

Cele mai influente femei in social media

Astazi, la Women On Web, am anuntat clasamentul celor mai influente femei in social media (in Romania), realizat pe baza metodologiei Biz – ZeList. Daca in topul lansat de Biz acum doua saptamani, cele mai multe nume sunt persoane cunoscute ale scenei social media de la noi, topul femeilor vine cu cateva noutati, poate chiar surprize.

Din punctul meu de vedere, acest top poate avea doua utilitati: sa ofere o lista de bloguri feminine pentru RSS Reader si sa descopere noi bloguri din universul autoarelor. Altfel spus, ai acces la un continut de calitate, apreciat de multi, si la blogroll. De ce zic “blogroll”. Cred ca toate blogurile din acest top au un blogroll; de multe ori foarte consistent. Prin acea lista de bloguri favorite cititorii pot descoperi alte jurnale si asa mai departe. Asa a fost si la inceputurile blogosferei. Tineam blogroll-uri din respect reciproc si pentru a oferi cititorilor alte destinatii online interesante.

24 comentarii

  1. Billy says:

    “..in social media, in Romania”

  2. iYli says:

    Multumesc pentru apreciere. Ma bucur atunci cand munca mea este evaluata corect.

  3. octi says:

    BadPitzi pe 6? Interesant totusi ca e in paragina “proiectul” si si asa, sunt curios cine-l sustine in acest top…

  4. Adrian says:

    questioare.com unde e? :-/

  5. alk says:

    Oana Dobre influenteaza? Pe cine? :)))) Eu am impresia ca va dati premii singuri! Rusine!

  6. Topul mi se pare util, dar totuși, există bloguri cu mult mai bune…cele afișate în acest top nu au o relevanță…Nu mă întind să dau exemple pentru că nu vreau să jignesc pe nimeni, dar unele dintre autoarele blogurileor din acest top, ori scriu foarte rar un articol sau n-au mai scris de foarte mult timp, ori nu au comentarii (dar asta este mai puțin important) ori nu s-a mai auzit de ele de multă vreme. Nu cred că ZeList-ul a fost cea mai inspirată sursă…

  7. Salut,

    Clasificarea femeilor mi-a dat de gandit, poate un pic mai superificial decat pentru topul anterior. Nu inteleg de ce se practica diferenta de gen ? De ce femeile accepta asta? Clasamente cu barbati influenti? Cu femei influente? De ce femeile sunt puse in clasament separat ? Incerc sa provoc un pic de ganduri, de ce trebuie sa luam de-a gata separarea pe sexe. Se poate ajunge la topul celor mai influenti homosexuali sau al celor mai influenti politicieni ce tin bloguri, sau al celor mai influenti bloggeri minoritari..se poate ajunge in derizoriu ? Se poate….si chiar se poate ajunge pe colorata prima pagina a celor mai iubite, vandute si uzitate hartii de ambalaj ale clasei de jos…

  8. iYli says:

    Tiberiu, clasamentul a fost realizat realizat pe baza metodologiei Biz – ZeList. Din clasamentul celor mai influenti (barbati si femei), in ordine, au fost “extrase” femeile. Atat!

  9. valeria says:

    hahahaha … gandire simplista … dar nu e prima data cand demonstrati asta , domnule !

  10. Buna Cristian,
    E interesant un astfel de clasament desi, personal nu sunt de acord cu “imparteala” asta pe sexe, categorii, culoarea parului, etc. Cand vine vorba de topuri, totul este relativ (poti scrie excelent si sa nu fii cunoscut sau poti scrie excelent dar fara a oferi o informatie consistenta). Oricum, cred ca este mult mai importanta calitatea informatiei pe care o livrezi.
    P.S.: Ce inseamna sa fii cat mai sus intr-un astfel de top ?
    Inseamna sa-ti fie gadilat cat mai mult orgoliul, situatie in care probabil ca foarte multi dintre noi ne dorim sa ne aflam dar care prezinta destul de multe riscuri.

  11. nu ne dorim cu totii sa fim asa profunzi ca dvs.!

  12. Incerc in acest comentariu sa raspund unor intrebari aparute mai sus.

    Va invit sa cititi metodologia studiului. Cercetarea nu a luat in considerare doar ce se intampla acum, ci toata activitatea din 2009 si 2010. Asa veti intelege de ce persoane mai putin active in prezent sunt totusi in top.

    Nu eu – nici Biz si ZeList – am inventat impartirea pe sexe. Daca ar fi sa urmam parerea celor care sunt impotriva acestei idei, ar trebui atunci sa inchidem reviste, posturi TV si magazine dedicate femeilor, care nu au suparat pe nimeni pana acum. In plus, va invit sa scrieti si celor de la TIME si FORBES care fac mereu topuri despre femei!

    Nu este un top al preferintelor personale, nu s-au votat locurile respective, nu s-a dezbatut nimic pe marginea lor. Cu totii avem preferinte personale, dar asta nu inseamna ca toata lumea crede la fel.

  13. Alex B says:

    Spui ca au fost extrase in ordine? Eu zic sa te mai uiti o data pe topul ala si ai sa vezi ca, Simona Tache este inaintea lui Iren, ca sa nu mai zic ca Miruna (siblondelegandesc.ro) se afla inaintea lui Cristina Bazavan, dar ce rost are sa ne complicam sa facem un top cu adevarat relevant. Dar fie.. inca un top nerelevant scos sa afiseze cunostintele blogosferice..

  14. Alex, despre ce top vorbesti?

  15. Alex B says:

    ZeList top.

  16. alex, topul asta a avut o metodologie diferita de topul clasic zelist!

  17. Fiind o feminista convinsa, ma bucura recunoasterea meritelor acestor femei, dupa parerea mea, admirabile. Sunt de dat exemplu anumitor tinere, care au handicapul comunicarii.

  18. Bogdana says:

    Hello, am completat formularul de feedback, care poate ar fi trebuit sa fie ceva mai complex si mai comprehensiv. Mi-am mai spus parerea si pe blogul propriu, apropos de eveniment. Nu stiu cat de placut o sa fie ceea ce vei citi, dar sper sa fie constructiv, si sa poti sa tragi niste invataminte. Oricum mereu e loc de mai bine.

    http://bogdanasblog.blogspot.com/2010/10/despre-wow-poate-ultima-dar-nu-cea-din.html

  19. constructiv e atat timp cat nu e condus de prejudecati si limitat la propriul grup de simpatii. si mai ales daca participantul a inteles ce ne-am propus sa facem. altfel, cu totii ne pricepem la fotbal, politica, online, project management, selectarea speakerilor, dat povete si ce mai vrei. dar noi sa fim sanatosi!

  20. Bogdana says:

    prejudecati nu cred ca am avut, propriul grup de simpatii nu cred ca a fost mentionat in postare. nu am pretentia ca ma pricep fantastic la fotbal, politica, online, project management (desi aici chiar te-as contrazice, cu toate ca nu m-am dat pe mine exemplu, ci pe o persoana care are inclusiv certificare PMI). Iar despre selectarea speakerilor mi-am spus parerea, atat in formularul de feedback, cat si in postare.
    Repet, demersul este admirabil, felicitari pentru organizare (rar mi-a fost dat sa particip la evenimente organizate ca la carte si asta a fost unul dintre ele). Totul este ca a doua editie si urmatoarele sa aiba o tema clara cu un public tinta clar. Femei sunt multe, nisele la fel de multe, categoriile nu mai zic.

    Imi pare rau de urarea de final, pentru ca pare ca o mana aruncata a lehamite. un fel de “whatever”… sper sa o fi interpretat eu gresit

  21. era o observatie generala! multumesc pentru aprecieri! te astept la viitoarea editie!

  22. onnah says:

    Eu cred ca foarte important e faptul ca evenimentul exista, ca exista intentia de a-l continua si ca asta poate duce la o mai buna vizibilitate a femeilor in online. Acum, fiind la prima editie, e normal sa existe unele hibe, ca doar nu suntem nemti cu totii, dar important e sa invatam din greseli.

  23. […] încă din 2005.  Numele ei a apărut pe buzele tuturor ieri, când a apărut în fruntea unui top al celor mai cunoscute femei cu blog. Împreuna cu Andressa şi Boo alcătuiau partea sensibilă şi frumoasă a […]

Comentează