MANAFU*

Abonamente Evensys

Lansarea Windows Phone 7 in Romania


Dupa conferinta Microsoft de astazi, in care a fost anuntat si in Romania noul sistem de operare Windows Phone 7, am cautat pe web mai multe informatii. De obicei, caut clipuri video care sa explice in cateva minute orice concept, produs sau serviciu nou. Am gasit mai intai clipul de mai sus. Nu arata cat de tare e Windows Phone 7, ci graieste un mare adevar despre noi utilizatorii: telefonul este nelipsit din viata noastra in orice moment, in orice ocazie, in orice conditii.

Daca vreti sa vedeti totusi un clip de prezentare, va invit sa priviti aici. Astept sa primesc in teste telefonul, cel mai probabil un LG Optimus 7 (imi place numele!), peste vreo doua saptamani odata cu lansarea oficiala pe piata a primului terminal dotat cu Windows Phone 7.

Ce am retinut eu din prezentarea de astazi? (De fapt, ce imi place mie cel mai mult)

PEOPLE HUB – Mi se pare geniala ideea si chiar imi doresc asa ceva, nu doar o agenda de contacte, ci un univers social media activ care sa includa si contacte, dar si actualizarile din retelele sociale, si fotografii, dar si optiuni de a suna sau trimite mesaje.

START SCREEN – Cu mici exceptii (cred ca a aplicatiei meteo), interfetele pe smartphones sunt colorate, dar inerte. Windows Mobile 7 da “viata” ecranului de start.

LIVE TILES – Ecranul de start este animat de Live Tiles, acele module de continut sau ce ascund diverse aplicatii, care sunt actualizate in permanenta.

BING SEARCH & MAPS – Abia astept sa pun mana pe LG Optimus 7, sa vad daca imi raspunde la intrebari gen: “Unde să mâncăm?”, “Când începe filmul?”, “Oare va ploua?”, “Cum ajung la destinație?”. Cel putin asa spune comunicarea oficiala. Si sa vad integrarea cu Maps.

Alte features interesante mi s-au parut Office Hub, Games Hub si Music & Video Hub. Bobby si-a notat mai multe astazi si a relatat aici, iar un comunicat oficial ce include si informatii despre terminale, gasiti aici.

Nu am ramas pentru un hands-on, dar – cum spuneam – astept un terminal pentru teste.

6 comentarii

  1. Spotul asta video l-ai vazut cumva la mine pe blog?
    Pura curiozitate …

  2. Nu, probabil am publicat in acelasi timp sau foarte aproape!
    Daca esti pasionat de cifre, l-am gasit pe Google la 21:18.

  3. Chiar ma gandeam sa schimb actualul WinMo 6.5 cu ceva mai usor de utilizat. Insa, really? Reclama e generica, nu ma prea convinge. Nici review-urile noului sistem nu au prea facut-o.

    In schimb mi-a placut politica Microsoft care a dat in judecata Motorola pentru patente pe care le-ar incalca cu telefoanele lor Android. Principiul simplu: daca Motorola ar introduce noul Windows Mobile 7 pe telefoanele lor, s-ar stinge si litigiul.

    De ce n-au dat in judecata Google direct?

    Totusi, privind retrospectiv, e frustrant pentru Microsoft: aveau si ei o lupta pe piata sistemelor de operare smartphone cu Black Berry si Palm. Palm se stinge, insa apar Iphone si apoi Android, ce rontaie vesele cota de piata Microsoft. Si daca Iphone e un sistem integrat harware si software, Androidul e portabil si GRATUIT.

  4. Gheorghita Teodoru says:

    Cum comentezi lipsa cut/copy/paste ?

  5. Vlad says:

    @Gheorghita Teodoru
    Copy/Paste urmeaza sa fie disponibil, au zis clar.

  6. Alv says:

    Arata fain, dar sincer, stilul asta de OS arata mult mai cool pe Zune HD, Acuma pe diverse mobile arata mai putin sexy din cauza designelor diferite, si nu stiu de ce mi se parea mai fain cand inca nu a fost lansat
    Abia astept sa vad niste telefonea din astea si sa ma joc cu ele, am un iPhone si cu el am cam ajuns la extaz cu el, nu ma mai uit de loc la telefoane prin magazine si chair am ajuns sa fac mult mai putine lucruri cu calculatorul din cauza lui, totusi am avut curiozitatea despre Android si acuma Windows Phone 7 arata foarte interesant

Comentează