MANAFU*

Abonamente Evensys

De unde invat despre social media?

Din cand in cand primesc e-mail-uri cu intrebari despre social media, despre resurse ce pot fi accesate, despre lucruri care merita a fi asimilate. Vin de la oameni care vor sa invete, de la persoane care vor sa faca o cariera in social media. Le-am raspuns tuturor, insa m-am gandit sa scriu si un post care ar putea ajunge la mult mai multe persoane, incercand sa raspund la intrebarea: De unde invat despre social media?

AFLI CE SE INTAMPLA LA NOI
Refresh.ro
– Sursa #1 de informatii despre online si social media.
Manafu.ro
– Cele mai multe posturi de pe acest blog sunt despre social media.
Bloguri care vorbesc si despre social media – I-as mentiona aici pe Titus, Ana, Alex si Marius. Dar mai sunt si altii.

AFLI DE LA ALTII DE AFARA
Mashable
– Sursa principala de noutati, idei si tutoriale despre social media.
Chris Brogan
– Specialist in marketing si social media foarte apreciat la nivel mondial.
ProBlogger – Un adevarat guru al pro-blogging-ului.
CopyBlogger – Numarul 1 (in acest moment) in topul celor mai bune bloguri de marketing din lume.
Social Media Explorer – Blog colectiv plin de informatii si idei despre social media.
Social Media Examiner – O “revista” online ce iti dezvaluie din secretele social media.

AFLI RASPUNSURI LA PROBLEME SPECIFICE
Social Media Marketing
– Este cel mai mare grup – din ce stiu eu – pe LinkedIn care vorbeste despre social media.
Social Media Network Romania
– Un grup initiat de mine in urma cu mai bine de un an si pe care voi incerca sa il tin activ si consistent.
Comunicare si promovare online – Grup lansat pe Facebook de echipa lui Bobby Voicu, care a strans peste 2.000 de fani deja.
Quora – “Copilul minune” al momentului are o sectiune despre social media promitatoare.

AFLI DIN CARTI
Sunt o multime de carti despre social media. Poti incepe cu oricare dintre ele. Pe OKIAN.ro poti gasi lista cu favoritele mele.

AFLI DIN NEWSLETTER
Am pornind la inceputul anului un newsletter care aduna cele mai utile posturi de pe acest blog si multe resurse externe interesante. Te poti abona aici.

AFLI DE LA EVENIMENTE
Exista acum o serie de evenimente consistenta despre social media. La Evensys, am creat un portofoliu puternic de conferinte si workshop-uri in domeniu. Evenimentele ofera ocazia de a afla noutati, bune practici, studii de caz si oportunitatea de a intalni o parte din profesionistii de pe piata locala sau din alte parti.

AFLI DIN PRACTICA
Poti sa citesti toate cartile din lista mea, sa urmaresti toate grupurile de discutii si sa ii citesti pe cei mai influenti specialisti in domeniu de aici sau din alte parti, in opinia, nimic nu te va ajuta maimult decat practica propriu-zisa. Chiar daca nu stii foarte multe sau nu ai toate notiunile, experimenteaza, incearca, lucreaza efectiv. O poti face pentru numele tau, o poti face pentru un ONG, o poti face ca intern pentru o companie. Mereu am zis ca din toate colaborarile avute, am avut de invatat ceva. Iar in social media nu incetezi niciodata sa inveti.

De unde mai invatam despre social media?

10 comentarii

  1. Marius Sescu says:

    Ooo, ce onoare. Multumesc pentru link. 🙂

  2. ihearlights says:

    Multumesc pentru articol Cristi.

  3. Adina says:

    O serie de resurse utile, insa as mai adauga si conferintele, destul de costisitoare ce-i drept, care reunesc teoreticienii cu practicienii din domeniu. Una dintre acestea, Conference on Weblogs and Social Media, va avea loc anul acesta, in Barcelona http://www.icwsm.org/2011/cfp.php.

  4. Am completat si ceva despre Evenimente.

  5. Blogatu says:

    Acest blog a fost nominalizat in topul celor mai bune bloguri populare ale anului 2010. E un top al popularitatii, votul facandu-se simplu, pe baza de sondaj! http://blogatu.ro/2011/01/sondaj-cel-mai-bun-blog-popular-din-romania-in-2010.html

  6. Ana says:

    Multumesc frumos pentru mentiune 🙂

  7. Outsmarter says:

    As dori sa precizez ca puteti cumpara mult mai ieftin carti foarte bune despre Social Media in format electronic, de pe Amazon sau Barnes&Noble, la pret mult mai mic decat pentru varianta printata. In plus, poti citi cartea imediat, dupa ce platesti cu cardul.

    Mie personal nu-mi place sa astept 1 saptamana pentru livrare (sau poate mai mult). Din RO, editura Publica lanseaza dupa parerea mea, cele mai bune carti de marketing si business (desi, legat de social media nu prea au mare lucru, inca).

    Oricum, o lista FOARTE utila, pentru toti cei care vor sa isi dezvolte afacerile sau blogurile prin social-media. Multumim 🙂

  8. Andra says:

    Multumim pentru mentionare, Cristi! Social learning FTW!

  9. Cezar Bianu says:

    Foarte, foarte folositor articolul pentru multi dintre noi. Inclusiv eu, cred ca am invatat atatea lucruri din fiecare link pe care nu il stiam.
    Multumesc.

  10. Monica says:

    O intrebare as mai avea (pentru cand ai putintel timp): ce ne poti spune despre cursurile online pe asemenea teme? Ma uitam pe mediabistro si unele imi pareau interesante (de multe ori cunostintele dobandite organizat se sedimenteaza mai usor). Dilema mea (cum in curand imi caut de lucru) este daca certificatele eliberate dupa aceste cursuri au o valoare in ochii angajatorilor (unii nu sunt dispusi sa te testeze prea mult si privesc cu admiratie diplomele)
    Multumesc mult,

Comentează