MANAFU*

Abonamente Evensys

Experienta mea cu Adevarul pentru iPad


Cotidianul Adevarul si-a lansat astazi editia pentru iPad. Dupa stiinta mea, este cea de-a doua publicatie romaneasca prezenta pe celebra tableta, dupa revista The One. De curiozitate, am platit 0,99$ pentru a descarca editia de astazi aplicatia. Prima impresie nu a fost cea sperata. Nu mai incercasem un cotidian pe iPad, eram obisnuit doar cu reviste.

Mi s-a parut ca seamana cu un site. Chiar foarte mult. Apoi am descarcat aplicatia USA Today. Sa fac o comparatie. E cam la fel. Apoi am cautat sa vad o captura si de pe aplicatia New York Times. Cam in aceeasi nota. Deci e altceva decat am sperat. Ceva mult “mai vizual” si mai putin schematic cum e acum. Ca un website. Dar cum un cotidian digital trebuie sa fie mai tot timpul actualizat si usor de folosit, probabil asa ar trebui sa fie.

“Adevarul” promite ca pe langa materialele preluate integral din editia tiparita, va mai include si articole exclusive. Acestea ar putea face diferenta fata de ce poti citi gratuit deja online. Practic, daca experienta vizuala nu e foarte diferita, ceva ar trebui sa ne convinga sa platim 0,99$ zilnic pentru aplicatie, nu?

Celelalte publicatii amintite sunt gratuite in acest moment. New York Times a anuntat la lansare, in octombrie 2010, ca pana in 2011, editia sa de iPad va fi gratuita. USA Today are una din cele mai apreciate aplicatii, iar The One a facut pasul spre tableta odata cu alte nume mari la nivel international.

Indiferent de succesul pe care il va avea, aplicatia Adevarul contribuie la “digitalizarea” mass- media. Si acesta e un pas inainte.

9 comentarii

  1. PAH says:

    Cristian, cred am înțeles de la început, dar vreau să verific în timp ce mă frec la ochi: 0,99$ pe ediție?

  2. Radu Oncescu says:

    Intr-adevar , incet incet mass-media din Romania incepe sa se digitalizeze.Nu neg acest fapt.Dar daca fac acest lucru , ar trebui sa mai traga si cu ochiul in ograzile vecinilor occidentali ca sa atraga publicul din RO.
    Ai dreptate.Ca-i pe mobil , ca-i pe laptop , tot online e.Mie unul mi-e mai lejer sa citesc de pe mobil decat de pe iPad.

  3. cred ca am gresit eu… aplicatia este 0,99$. asa spun ei, nu mentioneaza nimic despre valabilitatea ofertei. la reviste, de exemplu, platesti fiecare editie. o s aii intreb maine. mersi pentru atentionare!

  4. necenzurat says:

    De ce seamana applicatia de la adevarul cu cea de USA today, ma rog nu asta ma deranjeaza, ma deranjeaza , ca aplicatia de la adevarul costa 0.99 centi + mai are si banner… pe cand cele de la NYT si USA Today sunt gratis dar iti inpun pun un banner

  5. horia314 says:

    Platesti 1-2 RON pentru un Adevarul din copaci. De ce nu ai platii 4 RON pentru unul electronic? Pana la urma, avand in vedere mediul de distributie, nu se adreseaza chiar acelorasi oameni care il iau de la taraba. E scump sa fi “early adopter” 🙂

  6. Este 0.99 “one time pay”. Nu este pe editii.

  7. Filme Gratis says:

    e foarte interesant iPad-ul….insa eu, deocamdata prefer Notebook-ul

  8. Dragos says:

    Macar mergea aplicatia cand ati luat-o, eu am luat-o de 3 zile si nici macar nu se deschide, si nu sunt singurul cu problema asta…ce sa zic…

  9. vlad says:

    Cum sa faci o aplicatie pentru ipad care sa contina FLASH? Aceasta este intrebarea ….

Comentează