MANAFU*

Abonamente Evensys

Tu ce castigi din blog?

La Social Media Summit Sibiu s-a vorbit destul de mult despre castigurile din blogging. Evident intrebarile au fost directionate catre partea financiara, insa exista si alte castiguri pe care merita sa le luam in considerare. De altfel, blogging-ul a adus (la inceput) alte beneficii inaintea banilor. M-am gandit – ca tot e o tema de actualitate si va mai fi o vreme – sa pun intr-un post experienta mea personala. La modul cel mai sincer.

CASTIG DIN RECLAMA
Acesta este castigul cel mai simplu de masurat. Se vede in cont. O serie de branduri periodic, daca nu constant, implica acest blog in promovarea produselor si serviciilor lor. Bannerele si conversatiile sponsorizate sunt cele mai utilizate forme de reclama pe acest blog. Nu am folosit niciodata AdSense.

CASTIG DIN EVENIMENTE
Activitatea mea principala e legata de organizarea de evenimente. Poate va intrebati ce legatura au castigurile din evenimente cu blogul. Prin blog am reusit, inca de la inceputurile Evensys, sa promovez fiecare conferinta, sa atrag atentia, sa aduc oameni la evenimente. Deci am castigat o platforma de promovare pentru activitatile mele. Si e priceless.

CASTIG DIN IMAGINE
Toate aceste castiguri ma motiveaza si ma conving zi de zi ca merita sa investesc timp, bani si alte resurse in prezenta mea online. Insa pana la beneficiile financiare, am castigat recunoastere, resurse, relatii, prieteni, cunostinte, care au contribuit ulterior la succesul initiativelor mele. Am spus si in alte ocazii: Daca te tii de blog, vei castiga ceva pana la urma.

CASTIG DIN IMPLICARE
E un castig de imagine la urma urmei, insa totul vine dintr-o convingere personala. De a oferi si altora din resursele mele. Am sustinut si sustin pe blog diverse cauze sociale, in general pe cele care pot avea un impact mare. Implicarea imi valideaza ideea ca blogul meu are o insemnatate dincolo de nivelul personal.

Aveam acest post salvat in Drafts de la Social Media Summit Sibiu. Chinezu a scris un post astazi care mi-a adus aminte de el. Tu ce castigi din blog?

12 comentarii

  1. Zoly says:

    Din blog castig destul de multe lucruri dar doar 2 sunt importante pentru mine. In special castig prieteni, iar apoi castig imagine.

  2. In cea mai mare popularitate, cred ca e cel mai important sa iti cresti brandingul personal.
    Banutii vin cand ori ai ceva trafic destul de mult ori esti o persoana foarte cunoscuta.

  3. Denisa says:

    Eu mi-am cunoscut soţul datorită blogului; ăsta e cel mai important “câştig”, apoi bani, o oarecare notorietate, prieteni, tot felul de goodies, invitaţii la evenimente despre care altfel doar aş fi citit pe la alţii pe bloguri, networking cu oameni care au aceleaşi interese şi câte şi mai câte. Blogul este cel mai important lucru care mi s-a întâmplat de când am descoperit Internetul, în 1998.

  4. Denisa says:

    Ah, şi două colaborări, că de astea uitasem.

  5. Trocan.eu says:

    De bani nici nu poate fi vorba la nivelul asta. Dar sper sa cunosc oameni noi si sa cunosc alti bloggeri personal.

  6. Momentan branding, prietenii si relatii cu oamenii din online. Pe parcurs o sa vina si banii din blog, pe care ii vrea toata lumea. Trebuie doar sa fiu consecvent.

  7. B says:

    Am răspuns acestei întrebări în acest articol: http://bogdananghelina.ro/cat-si-ce-am-castigat-din-blogging/2011/06/ enumerând cele mai importante câștiguri de pe urma blogului.

  8. Lumea a aflat mai multe despre mine, o dată cu blogul (care împlinește 5 ani luna aceasta). Oameni importanți pentru mine, care altfel nu ar fi știut ce e în spatele zâmbetului din afișe și videoclipuri.

  9. Simona says:

    Imi place sa scriu, asta se pune ca si castig?

  10. Bass player says:

    1. branding personal,
    2. consolidarea unor relatii on-line/off-line,
    3. dezvoltarea abilitatilor proprii de comunicare

  11. M-am apucat de constructia unui blog in 2007 cand fiul meu mi-a povestit de cati bani o sa castige el dintr-o afacere online cu “agloco” . Apoi am invatat sa construiesc bloguri in blogspot si apoi in wordpress. Intr-un fel am gresit ca nu m-am tinut de la inceputuri de un blog anume, dar eram atat de entuziasmata sa invat si iar sa invat sa explorez internetul la maxim . Ce am castigat? Am castigat multa experienta, am invatat lucruri si continui sa invat la care nu am visat niciodata, am cunoscut oameni care m-au ajutat neconditionat (mi-au oferit timpul lor si cursurile lor) si …asa am invatat ca numai daca dai, poti primi ceva in schimb.
    Am castigat bani din adsense, din afiliat marketing cu bloguri in limba engleza, acum sper sa castig bani si din bloguri in limba romana.

  12. Razvan Pascu says:

    Pentru mine blogul inseamna extraordinar de mult. Mi-a adus foarte multe pana acum, iar in ultimii 2 ani viata mi s-a schimbat si datorita blogului. La inceput am castigat imagine pe o nisa foarte putin exploatata pe bloguri (calatoriile), apoi contracte cu companii importante, bani, calatorii – infotripuri si notorietate. Si toate astea facand ceea ce imi place si transmitand un mesaj cat se poate de sincer: ca viata e mai frumoasa atunci cand calatoresti.

Comentează