MANAFU*

Abonamente Evensys

Despre bloggeri si evenimente (Part 2)

shutterstock_134550449

Imi dau seama acum ca nu e nimic rau in a scrie pe blog despre blogging. Dimpotriva. Cred ca acum mai mult ca oricand avem nevoie sa citim si sa impartasim exemple personale si experiente din blogging.

“Piata blogurilor” a evoluat considerabil in ultimii doi ani si multi au trecut cu blogul de stadiul de simplu hobby sau unealta de personal branding. Au intrat in relatii cu companii si branduri, au acces la multe resurse si se bucura de o atentie deosebita.

Ce vreau sa va propun acum e un ghid personal despre participarile mele la diverse evenimente. A fost inspirat de posturile lui Alex Negrea si Sorin Tudor.

Asa cum i-am spus si lui Alex intr-un comentariu pe blog, subliniez ca e un ghid personal si nu litera de lege. Iata deci in cateva puncte cum vad eu participarea mea la evenimentele la care ajung:

  • Aleg intotdeauna evenimentele care imi ofera o experienta si nu neaparat un subiect pentru blog. Nu (mai) sunt jurnalist, iar blogul e ceva eminamente subiectiv. Caut mereu insa un subiect si sa nu repet anumite experiente.
  • Nu merg la foarte multe evenimente o data pentru ca nu am timp, apoi pentru ca nu toate imi ofera o experienta inedita (sau mi se par relevante pentru blogul meu). Dar atunci cand merg, ma asigur ca dupa eveniment voi publica un post (cel putin) pe blog.
  • Cantaresc mult prezenta la evenimente alaturi de campaniile desfasurate pe blog (pro bono sau comerciale). Acestea la un loc nu trebuie sa depaseasca 1/3 din continutul pus pe blog.
  • Conteaza foarte mult pentru mine anturajul si oportunitatile de socializare. Multe evenimente sunt bune prilejuri de a mai sta de vorba cu oameni cunoscuti sau a intalni persoane noi interesante.

Sunt cateva lucruri simple si de bun simt. Eu sper insa sa dea idei si altor bloggeri, si companiilor.

Mai avem multe lucruri de invatat si experimentat. Sugestia mea e ca orice feedback pe care il dam pe blog (despre blogging) sa fie constructiv si asumat. Si sa subliniem ca este personal. Am impresia uneori ca unii bloggeri incearca sa impuna propriile pareri si experiente ca reguli ale blogosferei. Probabil si eu am facut asta la un moment dat, asa ca sugestia este si pentru mine.

FOTO: “PEOPLE” VIA SHUTTERSTOCK

3 comentarii

  1. zoso says:

    cristi, ia-o invers. tu eşti organizator de evenimente, de ce chemi bloggeri?
    de ce mă chemai pe mine in 2006 la evenimentele tale?

  2. noi am iesit la o bere inainte sa devin eu mare organziator de evenimente. era in 2006. cateodata pentru mine e o ocazie sa ma mai vad cu lumea. nu astept de fiecare data sa scrie cineva ceva.

    per ansamblu insa, cand invit bloggerii la evenimente, ma gandesc ca vor scrie ceva apoi.

    sunt de ambele parti ale baricadei.

Comentează