MANAFU*

Abonamente Evensys

Romania, ataaat! (S01E01)

Parcarea unui mall din Bucuresti. Luni dimineata. Doi insi stau in masina. Afara o ea curata zapada, multa zapada, de pe masina. In parcare, dupa cum am spus. M-am intrebat daca au venit la mall pentru cumparaturi sau pentru a deszapezi masina. Oare nu s-au gandit la mizeria pe care o fac in acea parcare?

Strada Spatarului. In weekend. O straduta din cele 5.000 inzapezite din Bucuresti. O doamna opreste masina in mijlocul strazii, intra intr-un imobil, revine cu o lopata si incepe sa curete locul din fata casei. Stau un minut in spatele ei, claxonez, ea imi face semn sa astept, eu dau cu spatele si ocolesc apoi cateva alte strazi pana la destinatie. Cand am ajuns, ea inca mai dadea la lopata. Cred ca a stat 10 minute cel putin. De unde vine tupeul asta de a bloca o strada ca sa isi puna second-hand-ul chiar sub geam?

La mine langa bloc, pe o strada circulata. Un individ incearca sa sape o carare in zapada de pe trotuar. Cum? Baga lopata in zapada si apoi o arunca printre masinile care treceau intr-o oarecare viteza pe bulevard. Ca sa va faceti o idee, am crezut ca imi pune o lopata de zapada pe parbriz. Sa va mai spun ca eu as da amenzi celor care arunca zapada in strada? Hai ca v-am spus!

Romania, ataaat!” este o serie de posturi despre romanismele intalnite. Nu imi propun sa arat ce e mai rau in noi, vreau doar sa atentionez asupra unor lucruri care nu ne fac cinste.

9 comentarii

  1. radu says:

    Mie mi s-a intamplat sa imi fie aruncata zapada pe parbriz.

  2. Dan Pandrea says:

    Ai putea sa faci serialul bazat pe autori multipli.

  3. Neydamn says:

    Si ar fi fain daca ar fi cu probe ( foto, video ) dar in rest e faina ideea.
    Imi ia un zambet cand citesc astfel de romanisme :))

  4. bogdan says:

    Cristi, bune observatiile. Singura “greseala”, exprimarea nefericita, spun eu, “sa isi puna second-hand-ul chiar sub geam?”. Am inteles ironia si oful, insa daca era o limuzina ultimul tip inteleg ca-ti impunea respect si n-o mai mentionai? 🙂 In rest, juste observatiile. Vezi tu, educatia se cladeste in timp. Nu-s vinovati oamenii ca nu s-au confruntat cu astfel de inzapezite situatii de prea multe ori. La anul sigur va fi mai bine. Si daca nu avem rabdare sa asteptam pana la anul, atunci cu siguranta la vara va fi muuult mai bine! 🙂

  5. Initiativa interesanta, la final poti scoate o carte/film/documentar…?!

  6. Iti dau o idee de articol pe tematica asta. In Romania este un oras cu 75000 de locuitori care e blocat sub zapada de 6 zile in conditiile in care pe TV se vorbeste despre guvern si despre ajutoarele pe care le trimitem in Bulgaria. Nu te gandi ca-i vreo vagauna din creierii muntilor, e la doar 120km de Bucuresti, marea capitala cu centura inchisa timp de o saptmana.
    Culmea e ca mesajele repetate au schimbat si mentalitatea incat trei sferturi dintre romani s-au bucurat cand marea ministresa a anuntat inchiderea drumurilor pe termen nedeterminat, fara sa inteleaga ca rolul dansei si al celor pe care ii conduce e sa gaseasca modalitati de a impiedica sau a reduce impactul acestor fenomene, nu de a sinistra judete intregi pana vine soarele pe strada lor. Asta-i Romania. Atat! 🙂

  7. trebuia sa ma repet cu “masina” si i-am gasit un sinonim. dar sa stii ca m-am gandit si eu ca suna “fortat”. nu am nimic cu SH-urile, ba chiar ma gandesc sa imi iau unul. stii cumva un Smart la un pret bun?

  8. O sa incerc si cu guest posts, insa trebuie sa fie ceva in genul celor puse de mine in Pilot si in E01. In plus, tot ce se scrie acolo trebuie asumat cu nume real si un link spre un blog / Facebook. Evident, nu caut sa atac persoane, asa ca nu vizez sa scot nume in fata. Fapte, nu oameni! 🙂

  9. bogdan says:

    smart answer :-0. nu stiu, dar daca vrei, vand parapanta!

Comentează