MANAFU*

Abonamente Evensys

Microsoft a lansat Windows 8

Microsoft a facut ieri seara unul din cei mai mari pasi in istoria sa. Cel putin asa il vad eu. Cu lansarea globala Windows 8 de aseara, compania schimba pentru multi felul in care au privit pana acum sistemul de operare. Daca ne gandim doar la cei care nu i-au dat niciodata atentie, pentru ei va fi ceva cu adevarat revolutionar. De fapt, este pentru toata lumea.

Windows 8 va fi disponibil in peste 140 de piete si in 37 de limbi, in doua versiuni principale, Windows 8 si Windows 8 Pro, in timp ce versiunea de business este Windows 8 Enteprise. In Romania, Windows 8 e disponibil incepand de astazi in magazine.

Vechii clienti Windows au posibilitatea de a face upgrade PC-urilor proprii. Pana la sfarsitul lunii ianuarie 2013, consumatorii care utilizeaza in acest moment Windows XP, Windows Vista sau Windows 7 pot achizitiona Windows 8 Pro Upgrade la pretul promotional de 59,99 EUR, de la majoritatea partenerilor din Romania.

Pentru a marca ziua lansarii, Microsoft impreuna cu DOMO, Media Galaxy si Flanco vor oferi primilor 50 de clienti din fiecare magazin participant un Xbox gratuit la achizitia unui device cu Windows 8 iar urmatorii 100 de clienti vor primi un voucher in valoare de 350 RON, valabil la achizitia unui device nou cu Windows 8. Oferta este valabila in data de 26 octombrie 2012 intre orele 19:30 si 22:00, in urmatoarele magazine: Flanco Sun Plaza, DOMO Afi Cotroceni si Media Galaxy Baneasa.

Mai mult, toti clientii care achizitioneaza un device cu Windows 8 ce ruleaza pe tehnologie Intel, de la toti partenerii Microsoft, in perioada 26 octombrie – 31 decembrie 2012, primesc gratuit 12 luni de trafic pe Internet de la Vodafone, in limita a 1 GB/luna. Mai multe detalii despre aceasta promotie puteti accesa aceasta pagina.

15 comentarii

  1. Claudiu says:

    Prea mult focus pe tablete/telefoane/touchscreen si au facut o varza din versiunea pentru PC. Windows 7 va fi un fel de XP nemuritor multa vreme.
    Mi-am instalat pe un laptop versiunea de test si am innebunit cu interfata aceea, incompatibilitatile cu placa de retea, cititorul de carduri, touchpad si altele. Probabil au remediat insa interfata de tablete portata pe desktop/laptop este un lucru cu care nu ne vom obisnui atat de usor.

  2. Şerban says:

    Claudiu, ideea este să ai touchscreen, nu monitor cu tub. Altfel nu ai făcut niciun „upgrade“. 😉

  3. […] Daca intentionati sa cumparati un calculator in aceasta perioada (maine/astazi) ar fi recomandat sa faceti o vizita si unuia din magazinele Domo Afi Cotroceni, Media Galaxy Baneasa sau Flanco Sun Plaza, unde primii 50 de clienti vor primii un Xbox, iar urmatorii 100 cate un voucher de 350 lei. (via manafu) […]

  4. sho says:

    M-ar interesa sa-mi iau un monitor touch screen compatibil cu w8 – exista asa ceva? Ai vreo recomandare in acest sens?

  5. cartus says:

    http://www.pcgarage.ro/monitoare-touchscreen/
    cauta pe aici(daca cumperi, ia in considerare codul de la mine de pe blog pentru reducere-nu il pun aici ca se poate supara proprietarul)
    in principiu, ar trebui sa intrebi sau sa cauti daca exista driver pentru win8, pentru ca touch-ul functioneaza numai cu driver (de obicei are un cablu usb care se conecteaza de la monitor la unitate)
    din pacate in specificatiile de pe site nu spun daca sunt sau nu multitouch.
    singletouch nu as recomanda ca nu prea ai ce face cu el.
    emagul inca nu are categorie speciala de monitoare touch sau nu au pe stoc/in oferta

  6. sho says:

    @cartus, mersi pentru raspuns dar ma gandeam ca poate stie cineva un touchscreen dedicat pentru w8, sa fie compatibil multi-touch.

  7. Vlad says:

    @Claudiu :

    Nu stiu ce zici tu de compatibilitati, am instalat aceeasi varianta de test de care spui pe 3 laptopuri diferite (2 Delluri si un HP) si nu am avut ABSOLUT NICI O PROBLEMA cu nici o componenta hardware. Cat despre software, au fost unu, doua programe care a trebuit sa le rulez in compatiility mode, dar nimic grav.(Plus ca astea sunt probleme ce se vor rezolva cu varianta full lansata azi)

    In rest, ce sa zic, daca treci peste socul interfatei(in sensul pozitiv al cuvantului), si incepi sa vezi cat de optimizat e, si ce memory management bun face….incepe sa-ti placa. Cel putin pe mine m-a convins.

  8. D-Petre says:

    Cine gaseste primul bug ?

  9. Dale says:

    Eu momentan stiu ca a aparut Lenovo IdeaCentre B520 care e un desktop de tip iMac si are display cu multitouch

  10. M says:

    Peste 1 an va fi ok. Pana va fi compatibil hardware si software mai dureaza.

  11. […] Daca intentionati sa cumparati un calculator in aceasta perioada (maine/astazi) ar fi recomandat sa faceti o vizita si unuia din magazinele Domo Afi Cotroceni, Media Galaxy Baneasa sau Flanco Sun Plaza, unde primii 50 de clienti vor primii un Xbox, iar urmatorii 100 cate un voucher de 350 lei. (viamanafu) […]

  12. Doua intrebari:

    1. Interfata asta e un fel de Front-Row? Ce avea Apple ma refer, si au scos acum vreo cateva versiuni. Adica, exista posibilitatea presupun sa iesi din ea, si sa vezi sistemul de operare original – care nu stiu cum e diferit acum, dar presupun ca inca exista (suport pt toate celelalte aplicatii).

    2. Cand nu e touch, folosesti mouse-ul chiar si pentru a tasta pe acea tastatura digitala?

    Arata bine, dar e confuz.

  13. Sault, Andrei.

    Re 1: modelul vizual la care faci referire se numeste Modern UI. Iti recomand sa citesti acest articol pentru acomodare, http://blogs.msdn.com/b/b8/archive/2011/08/31/designing-for-metro-style-and-the-desktop.aspx, vei gasi si alte resurse utile pe acest blog.

    Re 2: daca nu vei avea un device cu capabilitati de touch, probabil ca o tastatura virtuala nu si-ar avea sensul. Vei fi foarte productiv in schimb cu mause si tastatura, ca si pana acum.

    Reprezinti un studio de creatie, poate ajuta sa parcurgi acest ghid de design de apps pe Windows 8, http://msdn.microsoft.com/library/windows/apps/hh465424 si te invitam la Microsoft la un workshop pentru a intra in detalii.

    Multumesc,
    Todi

  14. Claudiu says:

    @Serban
    Imi cer scuze, dar sunt destul de multumit de actualul meu monitor “cu tub”. Sunt curios ce beneficii iti aduce un monitor touch atunci cand stai la birou.. ce faci, pui monitorul de 27″ la 20 cm de ochi? Crezi ca e sanatos?
    @Vlad
    L-am pus pe un ultrabook Acer. Acum nu sunt in general multumit nici de produs.

  15. […] poate fi cumpărat şi de la RCS&RDS, s-au lansat topurile celor mai bogaţi români, Microsoft a lansat Windows 8, s-a lansat Fundaţia eMag, The Industry organizează evenimentele ChilloutMedia, ROM […]

Comentează