MANAFU*

Abonamente Evensys

Toate concertele au fost anulate!

anulat

Bucurestiul ar fi cu siguranta mai frumos daca cineva ar lua o masura drastica impotriva celor care lipesc afise si tot felul de stickere pe pereti, statii de autobuz, stalpi, copaci, semne de circulatie etc. In toate tarile in care am fost, am vazut semne discrete sau foarte bine pozitionate care spuneau: “Afisajul este strict interzis”. Unele puneau alaturi si amenda.

Afisajul haotic nu doar ca urateste orasul, dar provoaca si pagube. “Se pierd 100.000 euro pe an din vandalizarea statiilor de transport public din Bucuresti” a declarat pentru AdPlayers Bogdan Vasile, managerul Epamedia, o companie de publicitate outdoor.

De vina sunt diversi organizatori de concerte si spectacole, dar si celebri deja prestatori de puturi de apa sau furnizori de RCA.

Solutia? AMENZILE!

In UK, amenzile pornesc de la 75L per poster.Insa nu inainte de a oferi si niste alternative. Primaria din Cambridge City a creat un ghid al mijlocacelor de pormovare gratuita si a alocat spatii gratuite de promovare. Multe dintre aceste oportunitati au fost oferite gratuit de diverse organizatii, care au preferat sa dea un spatiu de reclama decat sa isi vada orasul murdar. Din acel moment insa, cine lipea un afis ilegal risca sa ramana fara licenta pentru local sau era chemat in instanta.

In tot acest context, salut ideea celui / celor care a / au anulat toate concertele cu afise lipite ilegal. Daca nu intelegem de vorba buna…

8 comentarii

  1. Florin says:

    fyi, niciun organizator serios de concerte nu-si lipeste singur posterele, ba mai mult, majoritatea celor seriosi au un contract cu furnizorul care lipeste postere prin care se specifica lipirea doar in locurile amenajate. daca ai cumva inspiratia sa nu mai lucrezi cu furnizorul cu pricina (sunt vreo doi anyway), orice afis de-al tau va fi acopert in 30 de secunde de altul, plus ca oamenii care lipesc pentru tine in locurile amenajate vor fi batuti suficient de serios cateva nopti la rand incat sa le treaca de povestile astea cu afisajul legal. toate astea se intampla sub ochii primariei si ai politiei, care ii protejeaza pe mafiotii posterelor, asa ca pana nu se taie raul din radacina, o sa fie postere peste tot si n-o sa se dea nicio amenda.

  2. Pyuric says:

    ^ true story.

  3. Costin says:

    Ai descoperit cine “a anulat” concertele din fotografie? Super tare ideea! 🙂

  4. CAPU' RAUTATILOR says:

    o lectie data nesimtirii, … salutam aliatii in acest demers …

  5. Foxcrawl says:

    haha,,bestial omul, de ce sa se mai chinuie sa rupa posterele facand mizerie.
    solutia e intr-adevar amenda si trimisa in proportie de 70% la organizator sa deschida ochii cand trimite ostenii la lipit:)

  6. […] ridică problema afişajului ilegal, care a devenit un fenomen tot mai răspândit, în ciuda existenţei spaţiilor amenajate. Oraşul […]

  7. Daca in campaniile electorale se pot respecta spatiile de afisaj, s-ar putea si in restul cazurilor daca s-ar vrea. Doar ca de obicei iti trebuie aprobare de la primarie ptr spatiile legale ceea ce descurajeaza…

  8. Danyzus says:

    Teoretic trebuie prins omul in fapt, ca altfel nu poti sa-l acuzi ca si-a lipit posterele acolo. Va da vina normal pe concurenta, ca vrea sa-i faca rau si etc. Trist!

Comentează