MANAFU*

Abonamente Evensys

Turist in Romania: Arena Platos (Paltinis)

photo (4)

Aplicatia Salvamont imi spune ca la noi in tara sunt 92 de partii. Multe, putine? Nu stiu. Intamplator, prima pe lista este Arena Platos, locul in care am inceput sa invat sa schiez. Tocmai m-am intors din tabara de schi de la Paltinis, organizata de Toma si Bogdan, alaturi de alti 11 bloggeri.

Drumul si Cazarea
Am plecat cu trei masini Ford pe ruta clasica: Bucuresti – Pitesti – Ramnicu Valcea – Sibiu – Paltinis. Eu am condus un B-Max, preferatul meu. Cu doua opriri la benzinarii, am ajuns in cinci ore. Dar a trecut repede timpul. Am incercat sa mergem in coloana, iar cand ne-am “pierdut”, ne-am regrupat prin statiile primite de la Falcon.

Am oprit la Pensiunea Perla Paltinisului, baza noastra in aceasta tabara. O alegere foarte inspirata. Camerele sunt mari, restaurantul este – se pare – cel mai bun din zona, Internetul merge destul de bine in “Receptie” (mai putin in camere), iar oamenii de aici sunt foarte amabili. Recomand locul.

Arena Platos – Paltinis
Inainte sa il vizitez, am citit pe site-ul complexului de schi: “Martin Freinademetz a adus cu el din Tirol calitatea si traditiile Austriei aici la Arena Platos”. Freinademetz este multiplu campion mondial la snowboard si organizatorul celui mai dur raliu de hard enduro din lume, RedBull Romaniacs. Alaturi de el, implicati in proiect sunt Andy Fazekas (are nu mai putin de 11 titluri nationale la snowboard) si Aurel Balu (membru al clubului Crazy Bike si un impatimit al sporturilor de iarna). (sursa)

Site-ul arata bine, calendarul de evenimente foarte plin, ma bucuram ca sunt multe locuri de parcare langa partie si ca ma pot retrage sa beau un ceai fierbinte foarte aproape.

Inaugurata in decembrie 2010, Arena Platos este situata la 30 de km de Sibiu si 1 km de Paltinis, la o altitudine de 1400 de metri, in muntii Cindrel. Am gasit aici cinci partii pentru schi, snowboard si sanie, instalatii de transport pe cablu, tunuri de zapada, nocturna, centru de închirieri, un restaurant in cort, un bar apres-ski simpatic si o scoala pentru incepatori si copii.

arena platos

De ce va recomand Arena Platos?
Am gasit locul perfect in care puteam sa invat sa schiez. Nu e agitat precum statiunile de pe Valea Prahovei, oamenii sunt mult mai calmi, prietenosi si binevoitori, instructorii sunt chiar dedicati, dotarile sunt foarte bune, locul este foarte bine organizat.

Cine mai vine la Arena Platos?
Ma gandesc sa ma intorc la Paltinis in februarie sau martie. Au o super-oferta: 99 euro pentru 5 zile de schi (cazare, skipass, echipament, instructori). Detalii aici. Daca va ganditi sa mergeti, lasati un comentariu, ca mi-ar placea sa facem un grup cu oameni din online.

#schiem  este prima tabara de schi pentru bloggeri organizata de Arena Platos cu sustinerea SonyVodafoneMichelinStaropramenFord,  Perla Paltinisului si Buonavista.

11 comentarii

  1. Sibianu says:

    Eu merg destul de des pe Platos, fiind aproape. E destul de “Lite” dar foarte misto, nu inghesuiala, zapada buna. Recomnd si eu cu caldura.

  2. Marius C. says:

    Ai venit pana in Sibiu ca sa inveti sa schiezi? 🙂 Ai dreptate, Arena Platos e doar pentru incepatori.

  3. Haotik says:

    Pune-ma pe lista. Si eu si Dana suntem mari amatori de zapada.

  4. Poti sa faci si Snowboard!

  5. Sibianu, e un pic “lite”, ca mai mult nu puteai scoate din zona, dar imi place atmosfera, majoritatea vizitatorilor sunt OK, civilizati, iar la apres-ski e o placere sa petreci. O sa revin curand!

  6. Sibianu says:

    Ziceam de “Lite” pentru cei FANATICI. Sa nu se gandeasca ca e vreo Austrie sau ceva cu ceva Km de luciu, in rest e foarte misto atmosfera, exact cum spui. Pentru exemplificare luati un link cu webcam Live
    http://arenaplatos.ro/webcam.html
    Sambata pe la 14:00 va fac cu mana de acolo 🙂

  7. Da, stiu ce zici. Poate ne vedem in martie la un vin fiert in apres-ski, intr-o miercuri, pe nocturna!

  8. […] sorți a distribuit șoferii în următoarele modele: Răzvan Baciu a luat un Ford Transit Custom, Cristian Manafu s-a reîntâlnit cu Noul B-MAX, iar eu am primit cheile unui exemplar superb de Ford […]

  9. […] Despre Arena Platos am scris deja aici. Este o zona ideala pentru incepatori si schiori de nivel mediu. Pentru avansati ar trebui sa imi […]

  10. Adi Purta says:

    Citind articolul îmi dau seama că cel care l-a scris a avut numai cuvinte de laudă, dar realitatea este complet alta. Si când spun asta mă refer la aglomerația criminală de pe partiile arenei Pletos, despre lipsa de investiții în aceste partii si preturile foarte mari raportate la calitatea si numărul de km de partie. Prezența tot mai mare a schiorilor de ocazie îmbrăcați în trening sau blugi si care devin periculoși pentru toți schiorii. Deci pentru cineva care schiaza cu adevărat este frustrant și periculos. In acest sens trebuie să spun că prețul pe o zi de schi raportat la km de partie disponibil este de 6,5 euro fata de 0,45 euro dintr-o zonă de nivel mediu din Austria. In concluzie nu recomand arena Pletos, eventual “Miticilor ” de weekend.

  11. Adi, tu iti dai seama ca eu am scris articol fix acum 6 ani? Sunt 6 ani de atunci, destui ca orice lucru bine pornit in tara asta sa esueze sau sa fie stricat. Este greu sa compari experiente la distante atat de mari. Imi pare insa rau sa aud ca locul nu mai e cum l-am descris si vazut eu atunci.

    Cat despre miticii de weekend, sa o luam mai usor, zic. Nu ei vin in trening si blugi pe partie. Astia sunt de peste tot. In plus, nu ajungi asa usor de la Bucuresti la Sibiu, ajungi mai repede in alte parti sa schiezi. In plus, sa nu uitam ca bucurestenii cheltuiesc bani in statiuni sau orase care traiesc doar din turism. In alte parti, turistii sunt bine primiti si tolerati, pentru ca localnicii inteleg ca venirea lor inseamna salarii, afaceri etc.

    Despre partii si conditii, nu stiu ce sa iti spun. Nu m-am mai pus pe schiuri de atunci, dar daca as face-o, clar m-as duce in Bulgaria, Serbia, Macedonia, Austria, Franta etc.

Comentează