MANAFU*

Abonamente Evensys

Vacanta in Boracay (Part 1)

Am intalnit un roman care a venit aici, prima data, in urma cu 6 ani. Unul e rezident de trei ani. Altul a fost in vara si a venit din nou acum. Unul preda kitesurfing, iar unul a venit in octombrie si sta pana in mai aici. Boracay nu este o destinatie noua pentru romani. Este cunoscuta mai mult de iubitorii sporturilor pe apa si de oameni de afaceri, medici, vedete TV, oameni de marketing si comunicare etc, aflati in cautarea unor experiente turistice noi.

Doar cateva vorbe despre Boracay
Una din cele peste 7 mii de insule din Filipine si probabil cea mai frecventata de turisti de tot felul (cineva imi spunea ca anual vin 1,5 milioane de straini), Boracay este cunoscuta pentru cele doua plaje cu adevarat deosebite. Pe o parte, White Beach este locul cu o plaja superba, un nisip fin, o apa curata (nu si de data asta!)si plin de turisti. Pe cealalta, Bulabog Beach este raiul surferilor, mai ales al kiter-ilor, unde vantul bate puternic, iar apa cucereste seara plaja pana la scarile hotelurilor.

Unde stati in Boracay
Va inchipuiti deja ca dubla calitate a insulei ofera intr-un contrast interesant acomodare si pentru cei prietenosi, dar si un loc to crash pentru oamenii oceanului. In Boracay, poti cunoaste luxul, dar si adevarata fata a locului. Daca nu ai mai fost in Asia, s-ar putea sa ai un soc cultural si social puternic.

Vacantele in Boracay sunt ieftine. Sau asa ar trebui sa fie. Doar drumul (avionul) e o problema de buget. In rest, veti cheltui foarte putin, mai ales daca mergeti pe “modul rustic”. Cazarea la “fara pretentii” porneste de la vreo 20$ camera / noapte si ajunge, in resort-urile de 5 stele, la 700$. Voi reveni asupra subiectului intr-un alt post.

Va urma!

3 comentarii

  1. O să te întâlnești acolo cu Adriana și Cătălina și alți români care sunt în Boracay în perioada asta! Vacanță plăcut și… mai lasă blogul 🙂

  2. Claudiu says:

    Prea comercializata acum, ultima oară am fost acolo in 2006 si deja era plin de starlete. A fost un paradis al surferilor. Dar e foarte frumos. Stateam de obicei la Nami NAmi pe Digwid Beach. Surigao Siargao in MIndanao e Virgin încă așa cum era Boracay acum mulți ani…Cloud 9 e belea. Sa faci un tur prin Palawan. In orice caz daca esti după insule ai peisaje de rămai mut, Filipine după părerea mea ca tara e bestiala; btw am fost de 16 ori acolo din nord pina in sud 🙂

  3. Claudiu, nu stiu ce sa iti zic… Am cunoscut romani care s-au stabilit acolo, oameni care au fost de 6-7 ori in zona, dar pe nimeni care sa fie atat de apropiat de Filipine. Ma inclin!

Comentează