MANAFU*

Abonamente Evensys

Scrisoare deschisa catre fiul meu

scrisoare

Daca ar fi sa iti dau un singur sfat, dragul meu, unul singur doar, acesta ar fi: Bea apa! Bea multa apa!. Apa te pastreaza tanar, te face mai destept, te ajuta sa pierzi kilograme, iti pastreaza tenul frumos, iti da, in general, o stare de bine.

Glumeste.

Calatoreste mult. Noi te incurajam deja. De aceea te-am plimbat din America pana in Asia, in caz ca te vei intreba vreodata: “De ce m-au luat astia dupa ei peste tot?”. Fiecare calatorie e o ocazie de a scapa de monotonie, de a scapa de stres, de a capata din nou inspiratie. Iti va deschide noi orizonturi, iti va deschide mintea.

Citeste.

Intalneste multi oameni. Studiaza-i. Vei invata multe despre natura umana, despre relatii, despre bine si rau. Nu fi impulsiv. Gandeste, gandeste, gandeste, asa cum iti spune acum desenul animat preferat. Nu gandi prea mult totusi. Nu gandi chiar totul.

Viseaza.

Nu refuza experiente noi. Atat timp cat nu iti fac tie un rau si celor din jur. Fiecare experienta este un pas inainte spre ceea ce vei deveni la maturitate. Nu face gesturi stupide insa. Unele dintre ele te vor costa. Mult. Dar asta nu inseamna ca nu trebuie sa risti in viata.

Economiseste.

Nu te complica. Alege calea cea mai simpla, dar nu intotdeauna pe cea mai usoara. Nu fi comod. Nu amana lucrurile. Indrazneste. Iesi din zona ta de confort o data pe an. Fa ceva iesit din comun macar o data in viata.

Invata.

Alege o meserie daca vrei o viata linistita. Alege o cariera daca vrei o viata zbuciumata. Dar mai mult decat orice, alege ce iti place cu adevarat. Nu trai dupa conventii. Lasa ceva in urma ta. Uneori vei alege cu mintea, alteori vei alege cu inima. Asa e cel mai bine.

Iubeste.

Si, dragul meu, wear sunscreen. Ai tenul blond.

Cineva a spus candva ca in fiecare adult exista impulsul de a tine un fel de “graduation speech” copiilor, de a impartasi intelepciunea. Este adevarat, cel putin din punctul meu de vedere. De aceea, am apreciat ideea celor de la ING Asigurari de Viata de a scrie o scrisoare fiului meu, pe care acesta sa o citeasca peste cativa ani. Poti scrie si tu o scrisoare in aplicatia de Facebook de pe pagina Stii de la ING.

23 comentarii

  1. Sabina says:

    Un tatic exemplu!

  2. […] * via Manafu. […]

  3. Val Vesa says:

    Un tatic care scrie sensibil ca o mamica. Frumos.

  4. Georgiana says:

    Eu cred ca este o scrisoare din care putem invata mai multi 🙂

  5. Petreanu says:

    Grozav text, Cristi!

  6. razvanbb says:

    Si pentru ca el nu stie sa citeasca, uite versiunea audio 🙂 :

    http://www.phobos.ro/demos/tts/images/wavgeneratedonline/1369835332_86.120.199.91.mp3

  7. Genial, Razvan!

  8. razvanbb says:

    Efortul a fost foarte mic. 🙂

    Am facut copy/paste textului tau aici 🙂 :

    http://www.phobos.ro/demos/tts/index.html

  9. Cum îmi poţi demonstra mie pe calea raţiunii ce e “bine” şi ce e “rău”?

  10. Tibi says:

    Ce bine era, daca textul nu era “incurajat” de ING

  11. Costin says:

    @Tibi: Nu inteleg de ce te deranjeaza suportul ING.

  12. Stefan, la o anumita varsta lucrurile nu mai sunt toate albe sau negre. Esti prea “proaspat” tu acum, dar peste 10 -15 ani, vei vedea si tu.

    Tibi, multe lucruri frumoase pe lumea asta au fost incurajate. Nu m-as fi gandit niciodata sa pun acele ganduri pe blog, chiar am ezitat un pic cand am fost invitat sa le scriu. ING a avut o idee foarte frumoasa si te invit pe pagina lor sa vezi ce au scris si alti oameni din online. Sper sa iti placa la fel de mult.

  13. Irina Radu says:

    Sfaturi bune de viata. Foarte inspirata ideea celor de la ING 🙂

  14. […] initiativa care mi-a placut foarte mult si de care am aflat via Cristi Manafu, in urma articolului Scrisoare deschisa catre fiul meu, publicat in cursul zilei de ieri. Ma intelegeti, cu #imiplace pe blog nu puteam sa o las […]

  15. Şi tot nu mi-ai explicat ce este binele şi ce este răul. Dacă îi dau cuiva o ţigară sau o ciocolată, se consideră că am făcut un bine sau un rău?

  16. cotos says:

    🙂 Foarte frumos. Cu siguranta va fi apreciata postarea de cine trebuie.

  17. Bogdan N says:

    Ma declar fanul tau….a ajuns la inima mea ce ai scris ..a trecut de monitor

  18. Mihai says:

    Imi place cum la “Iubeste” ai lasat liber, lasandu-ti fiul sa descopere singur ce e si cu ce se mananca 🙂

  19. Ionut says:

    Foarte interesant. Felicitari

  20. alina manu says:

    Sper ca asta vei gandi sincer si cand fiul tau o sa vina acasa si o sa-ti spuna ca a luat 4 la matematica fiindca profesorul nu a putut sa-l faca sa inteleaga! Sper, sincer, ca vei aprecia si faptul ca fiul tau va indrazni sa-ti spuna ca nu mai vrea la scoala ca nu are ce sa invete, ca aia nu-i spun lucruri noi, ca nu vrea sa faca o facultate deoarece vrea sa munceasca! Mult succes in aceasta ~`meserie“

  21. Alina, nimeni nu a fost pregatit pentru “meseria” asta!

  22. […] Scrisoare deschisa catre fiul meu | M A N A F U * […]

Comentează