MANAFU*

Abonamente Evensys

Care sunt cele mai populare aplicatii mobile romanesti?

raiffeisen-mobile

Raiffeisen anunta astazi pe Facebook ca aplicatia bancii pentru smartphones are 60.000 de utilizatori in Romania, asta in conditiile in care are la nivelul tarii 1,8 milioane de clienti. Interesant este si faptul ca a numarat peste 600.000 de utilizatori pentru serviciul sau de online banking.

Mi-am adus apoi aminte ca, recent, Auto.ro declara ca ajuns la 170.000 de descarcari pentru aplicatia sa mobila, in cele doua App Stores (iOS si Android). Mi se pare un numar impresionant. Asa mi-a venit ideea sa caut cele mai populare aplicatii (cu cele mai multe descarcari) in Romania. Evident dintre cele dezvoltate de romani.

Las asadar lista de mai jos deschisa pentru viitoare actualizari. Orice completare este binevenita.

TOP APLICATII ROMANESTI (DUPA NR DESCARCARI)
Cinemagia – 500.000
Star Taxi – 190.000
Auto.ro – 180.000
Transport Urban – 100.000
SeeNow – 100.000
Raiffeisen Smart Mobile – 64.000
Sapte Seri – 50.000
Meteo Vodafone – 50.000
Salvamont – 30.000
Sursa: Dezvoltatori / Jucatori din piata mobile

Nu mai stiu cate descarcari are aplicatia Cinemagia pentru smartphones (dar o sa aflu), insa se pare ca are peste 40.000 de deschideri unice pe luna de pe aplicatii Smart TV (sursa).

12 comentarii

  1. Relu says:

    Eu folosesc destul de des Cinemagia, Mersul trenurilor, Homebank, MyVodafone

  2. Bogdan says:

    Aplicatiile operatorilor de telefonie mobila, MyVodafone si Contul meu Orange, ar trebui sa fie printre cele mai utilizate. Numarul de descarcari nu mi se pare atat de relevant daca aplicatia nu este si folosita ulterior.

  3. mihai says:

    skiromania, cinema+

  4. Serban says:

    Aplicația „Transport Urban” are, conform Google Play, între 50 și 100 de mii de descărcări. Aș pune pariu că bate Raifeissen la număr de descărcări, mai ales pentru că pe același Google Play aplicația Raifeissen Smart Mobile are între 10 și 50 de mii de descărcări. Și vorbim doar de Android. Restul e can-can. 🙂

  5. Serban, nu e o competitie… si apoi, comparatia ta e precum comparatia intre iOS si Android. 😉

  6. Radu Oncescu says:

    Cinemagia vine oarecum preinstalată pe smartphone-urile de la Vodafone (nu știu cum e pe iOS, dar pe Android e sigur).
    Zonga are între 10,000 – 50,000 (Google Play Store)

  7. Matei Irinel says:

    Eu raman la spanzuratoarea :)) e tot aplicatie si aia.

  8. Dan says:

    Salut Cristi,

    E foarte greu de facut un astfel de top fara informatii de la dezvoltatori. Unii din ei nu doresc sa le ofere, altii nu urmaresc astfel de initiative precum cea demarata de tine. Iti dau 3 exemple:
    – stirile ProTV: acum un an si jumatate anuntau 135000 descarcari (majoritatea iOS, Android fiind lansat tarziu) , intre timp sunt convins ca au sarit pragul de 200000, sunt cel mai serios candidat la locul 2. Poti cere detalii la IBU ProTV daca vor dori sa le ofere.
    – calendar crestin ortodox avea in primavara peste 100000 descarcari doar cu versiunea de Android si promovare zero (fata de restul aplicatiilor din top care au avut fiecare diferite campanii de comunicare)
    – Clever Taxi au spus cifra de 80000 descarcari in mai la gala de premiere Mobile Awards.

    Iar aplicatii care au sarit pragurile de 50000/100000 instalari mai sunt destule (spanzuratoarea a fost mentionata).

    Cred ca ar fi interesant sa “formalizezi” aceasta initiativa cu ocazia unuia din evenimentele care abordeaza dezvoltatorii de aplicatii, cum ar fi topul celor mai populare aplicatii pentru mobil in cadrul Mobile Awards Romania. Poate astfel dezvoltatorii vor fi mai deschisi sa comunice cifrele si am avea o imagine mai aproape de realitate.

  9. Din acele aplicatii,folosesc doar Seenow.Am sa folosesc si ” Transport Urban ” cand va fi disponibila si pentru orasul meu.

  10. Adrians says:

    la mine Cinemagia ramane in top 😀

  11. […] Care sunt cele mai populare aplicatii mobile romanesti? Câteva aplicaţii mobile ce pot ajuta turiştii la faţă locului – Transport Urban, Star Taxi, auto.ro, Salvamont – se regăsesc într-un top al celor mai descărcate aplicaţii româneşti. […]

Comentează