MANAFU*

Abonamente Evensys

3 idei bune de la Future of Media

Screen Shot 2013-12-06 at 14.16.09

Am plecat de la Future of Media cu convingerea ca, indiferent de marimea pietei de publicitate si media din Romania, avem oameni care inoveaza si gasesc puterea si resursele necesare pentru a pune in aplicare idei foarte frumoase. Am plecat de la aceasta prima conferinta despre inovatia in continut, advertising si canale de comunicare (de orice fel) cu foarte multe idei. Iata 3 lucruri noi si interesante:

TV COMPANION CONTENT PLATFORMPamPam – Asemanator sistemului “Shazam for TV”, PamPam este o aplicatie pentru smartphones prin intermediul careia brandurile pot interactiona cu consumatorii dupa vizionarea reclamelor TV. Pe scurt, aplicatia recunoaste coloana sonora a clipului publicitar si deschide pe telefonul mobil sau tableta un link spre o fereastra noua cu continut. Puteti incerca acasa in timpul difuzarii noului spot al celebrului Cioban Ghita.

MOBILE MULTISCREEN UNIVERSAL TRANSLATORInfinit Solutions – Inspirata din Star Trek, aplicatia ofera traducere simultana pe mai multe dispozitive. Ieri la eveniment, am vazut un demo voice-to-text. Ideea a fost pusa in practica in numai doua saptamani.

3D PRINTERRoboFun – Subiectul nu este nou, insa pentru mine a fost prima intalnire cu o imprimanta 3D. Si cand il vezi in actiune, nu iti imaginezi ce poate face acum, ci mai degraba ce va face in 2-3 ani. Aveti un demo de ieri pe Refresh.ro.

7 comentarii

  1. Victoria says:

    Super ideea cu MOBILE MULTISCREEN UNIVERSAL TRANSLATOR …

  2. Șerban says:

    Translator live există pe Samsung, deci nu e chiar invenție. În plus, de bazează pe APIul Google Translate, un alt motiv pentru care nu e invenție.

    Poate dacă ar dezvolta motorul propriu… Poate dacă…

  3. Serban, Alex a zis ca e un mash-up. Exista si Shazam inainte de PamPam. Cu toate astea, eu consider ca oamenii au avut o viziune si au facut ceva.

  4. Alex Filip says:

    De acord. Nu conteaza ca e mash-up au ba… Importanta e pasiunea de a cauta moduri noi de a folosi ce ai la indemana… Iar asta e curata inovatie.

    Song id exista pe sony… Azi avem Shazam… Nu primul venit face cea mai buna treaba… Iar asta in general e regula si nu exceptia

    PS. Multam de sustinere Cristi.

    It’s been a pleasure

  5. […] informație ce trebuie rumegată pe îndelete. Alte impresii de la Future of Media puteți citi la Manafu, Buică, Dan Dragomir sau Cristian […]

  6. Violin says:

    Personal, consider ceva extraordinar! O mai fi pe ici pe colo…dar, acum se doreste ceva mult mai performant Bafta multa Alex si spor!!! Bravos!

Comentează