MANAFU*

Abonamente Evensys

Cand vrei sa transferi usor bani, poti folosi M-Pesa! (P)

Screen Shot 2014-04-02 at 23.25.25

Am cu Piticu o conventie. De cate ori pleaca unul dintre noi in tari straine, daca avem nevoie de ceva, ne trimitem lista de cumparaturi. Cum el impartaseste pe blog sau in retelele sociale fiecare miscare si gura de aer din viata sa, am aflat ca pleaca in curand la Chisinau.

Si mi-am adus aminte ca acum cativa ani, eram la un eveniment in Iasi, si Piticu a venit la masa de dupa conferinta cu o punga mare de bomboane Bucuria. De la Chisinau, luate printr-un dealer numai de el cunoscut.

I-am dat mail astazi si i-am zis: “Stiu ce vreau de la Chisinau. Bomboane Bucuria!”. I-am transferat pe seara banii prin M-Pesa. A fost o buna ocazie sa testez serviciul de transfer de bani prin telefonul mobil, lansat luni de Vodafone.

Ce face M-Pesa?
Cunoastem bine platile cu cardul si transferul de bani prin online banking. M-Pesa poate face aceleasi lucruri. In acest moment insa, serviciul e numai bun pentru transfer de bani si alimentarea Cartelei Vodafone. Astazi am aflat ca in curand vom putea plati si facturi la utilitati si stiu ca exista un program pilot de plata la comercianti cu o cafenea din Dorobanti. Lucrurile se misca deci.

M-Pesa este accesibil pe orice telefon mobil. Acesta este marele avantaj, pe care il vad eu. Atentie! Functioneaza doar intre utilizatorii Vodafone (abonament sau cartela) si doar daca serviciul a fost activat in prealabil. Crearea unui cont se face foarte simplu intr-un magazin Vodafone sau la parteneri. Activarea se face prin apel la *789#.

In cazul transferului de bani, sumele sunt depuse si ridicate din magazine afiliate. Cam cum este acum la Western Union.

Potential pe piata
Vodafone mizeaza cu acest serviciu pe atragerea celor care nu detin un card de credit sau un cont bancar ori o asigurare, acel segment de piata care nu au inca o relatie cu bancile. Pe de alta parte, pe masura ce creste reteaua de parteneri (acum sunt 240, insa tinta este de 2000 de magazine in urmatorul an) si platile prin M-Pesa la comercianti vor prinde teren, serviciul va fi un instrument de transfer de bani foarte la indemana.

Detalii complete sunt pe M-Pesa.ro.

***
Blogul Manafu.ro sustine campania de promovare a serviciului M-Pesa in Romania.

3 comentarii

  1. Stefan says:

    Poti sa cumperi bomboane Bucuria de la metroul Unirii intrarea dinspre Hanul lui Manuc.

  2. […] Manafu mi-a trasat asa o sarcina pentru Chisinau. A aflat de pe Facebook ca mi-am facut cont pe M-pesa asa […]

  3. […] Vodafone a lansat  M-Pesa – un serviciu de transfer de bani prin intermediul telefonului. Detalii. […]

Comentează