MANAFU*

Abonamente Evensys

15 resurse foto gratuite pentru retelele sociale si bloguri

fotografa

Astazi, vorba “O poza face cat o mie de cuvinte” isi dovedeste valabilitatea mai multi ca oricand. Toate studiile despre eficienta continutului distribuit in retelele sociale spun ca imaginile genereaza acum cea mai buna rata de engagement. Mai mult, Facebook a generalizat pe retelele mari conceptul de cover photo. Pana si pe LinkedIn gasim astazi o imagine “de deschidere”. Si sa nu uitam ca, pe bloguri, fotografiile expresive au avut mereu un merit deosebit in succesul posturilor.

Intrebarea care poate aparea firesc este: “De unde iau poze frumoase?”. Evident, raspunsul corect nu este “De pe Internet!”.

Eu am de un an un partenariat cu Dreamstime.com, care imi ofera acces la multe fotografii, insa am la indemana mereu si cateva resurse gratuite, pe care vreau sa le impartasesc cu voi astazi.

Sunt cateva site-uri cu imagini mai mult sau mai putin artistice, pe care eu le gasesc potrivite pentru cover photos si in unele cazuri (nu putine) pentru ilustrarea articolelor de pe bloguri.

1. SplitShire www.splitshire.com
2. Pexels www.pexels.com
3. Jay Mantri www.jaymantri.com
4. Superfamous www.superfamous.com
5. Foodie’s Feed www.foodiesfeed.com
6. Little Visuals www.littlevisuals.co
7. Raumrot www.raumrot.com
8. Magdeleine www.magdeleine.co
9. Picography www.picography.co
10. Gratisography www.gratisography.com
11. IM Free www.imcreator.com
12. Picjumbo www.picjumbo.com
13. Skitter Photo www.skitterphoto.com
14. Imagebase www.imagebase.net
15. Unsplash www.unsplash.com

Si daca vreti cu aceasta ocazie sa va faceti un update la cover photos in retelele sociale, gasiti aici un articol cu toate dimensiunile necesare.

Sursa foto: © Michaeljung | Dreamstime.com

17 comentarii

  1. Cristi, poti gasi imagini foarte bune si pe:
    Wikipedia – http://commons.wikimedia.org/w/index.php?title=Main_Page
    http://nos.twnsnd.co/
    http://publicdomainarchive.com/
    http://www.lifeofpix.com/

    Am vazut ca ai postat si pt video ceva. Trimit si aici un link bun:
    http://mazwai.com/

  2. Cristi,

    Multumiri pentru resurse 😉

    O sa le folosesc cu spor si o sa testez cat creste engagementul cititorilor, in functie de imaginile folosite.

    Ciprian

  3. Nea Cornel says:

    Sunt bune de pus într-un bookmark. Se poate folosi și motorul de căutare CCsearch, este destul de util atunci când te grăbești și ai nevoie de o imagine care respectă licența CC.

  4. Problema pe care o am eu la orice căutare de foto (și dacă vrei să fie și gratuite, lucrurile se complică, pentru că sunt mult mai puține) e dată de două componente:
    – Relevanța. Să intru pe un site, să scriu freedom, și să obțin lucruri relevante.
    – Grafica reușită. Să intru pe un site, să scriu freedom și imaginile să arate foarte bine.

    Pentru relevanță, am nevoie de un site cu o băză de date mare, cu multe imagini. Pe partea asta Google Images se descurcă bine. Multe imagini, pot găsi rapid multe imagini fără copyright. Din păcate, majoritatea sunt insuficient de aspectuoase, pentru gustul meu, desigur.

    Pentru grafică reușită, nu cred că există algoritm clar, dar cred în puterea unei comunități.

    Din cele două cerințe de mai sus, cel mai aproape de adevăr este, în opinia mea, motorul de căutare al Flickr. Au o bază mare de useri, și pot folosi asta pentru a își da seama care din cele 1.000 de imagini pentru freedom e mai relevantă și care e mai aspectuoasă.

    Astea sunt poze considerate interesante pentru “freedom”:
    https://www.flickr.com/search/?q=freedom&l=cc&ss=0&ct=0&mt=all&adv=1&s=int

    și astea sunt relevante:
    https://www.flickr.com/search/?text=freedom&safe_search=1&content_type=1&media=all&license=1%2C2%2C3%2C4%2C5%2C6&sort=relevance&adv=1

    Nu poți avea, în aceeași căutare, și interesant și relevant, alegi și vezi ce găsești.

    Eu nu folosesc un alt site.

  5. Desigur, Flickr e si pentru mine una din surse cand vreau peisaje in special.

  6. […] Aşa că o să pun aici un articol de la Manafu, ca să fie consemnat că folosesc aceste resurse (gratuite), şi care pot fi de folos şi […]

  7. Refu says:

    Interesanta lista, stiam deja de pexels si imcreator, o sa ma uit si la restul. Mereu am cautat imagini sugestive pentru articolele care le public.

  8. Valentin says:

    Pus in bookmark. Thx! 🙂

  9. […] aceea, fie poți apela fie la resurse de poze online gratuite, iar Manafu are un articol util cu recomandări pe această temă, fie îți poți crea propriile poze, folosind programe de […]

  10. […] foarte bune, gratuite, pentru flyere: 15 resurse foto gratuite pentru retelele sociale si bloguri | M A N A F U * (de citit termeni și condiții cu atenție) Inspirație pentru a găsi idei de flyer-e foarte […]

  11. […] foarte bune, gratuite, pentru flyere: 15 resurse foto gratuite pentru retelele sociale si bloguri | M A N A F U * (de citit termeni și condiții cu atenție) Inspirație pentru a găsi idei de flyer-e foarte […]

  12. Nasko says:

    Am gasit un alt site cu fotografii gratuite unde nu trebuie sa fii inregistrat ca sa descarci.

    http://freeimagebay.com

  13. Sergiu says:

    Dacă vreți să aveți de unde alege, e un gig pe fiverr cu o listă de vreo 300 de site-uri de genu htps://www.fiverr.com/meserj/send-you-my-personal-lists-of-websites-for-free-photos

  14. Otilia says:

    Va recomand sa incercati si http://www.fotogradina.ro. Colectia de imagini gratuite la care lucrez personal din pasiune pentru fotografie. Si nu este nevoie de inregistrare.

  15. […] 1 este aici și al doilea, cel mai recent, este […]

  16. Ioana says:

    Pixabaye un site forte mishto cu imagini gratuite

    https://pixabay.com/

    Textures4Photoshop e un site cu texturi, paternuri si imagini PNG gratuite

    http://www.textures4photoshop.com/

  17. Robert says:

    Pixabay este suficient, stiu site-ul de cand a fost lansat, pentru ca am contribuit la prima colectie cu aproape 1500 de fotografii iar pluginul de wordpress pana la v2 a fost dezvoltat si intretinut de mine, ulterior cand nu am mai avut timp de online si programare, a ramas ca Simon Steinberger sa se ocupe de updateuri, cu mici exceptii !
    Actualmente a ajuns la peste 1.6 milioane de fotografii, practic a devenit cea mai mare sursa de imagini declarate sub licenta Creative Commons CC0. O alta sursa ar fi Unsplash, dar posibil ca mare parte pixabay sa se gaseasca si acolo, deci ca prima alegere tot pixabay ramane!

Comentează