MANAFU*

Abonamente Evensys

Care a fost cel mai mare festival in social media (2015)

Departe de mine gândul să întrețin dezbaterea puerilă despre “cel mai mare festival de muzică din România”. Dacă mă întrebați pe mine, din multe motive, Festivalul Enescu e cel mai mare. Din alte motive, seria concertelor Andre Rieu poate fi considerată cel mai mare eveniment muzical. Sintagma “cel mai mare” a devenit atât de superfluă azi încât încă o comparație nu va omorî pe nimeni.

Ce am făcut eu a fost să caut prin ZeList Monitor mențiunile despre cele 3 evenimente muzicale majore din ultima lună și un pic: Electric Castle, Robbie Williams (deși nu e un festival propriu-zis) și Untold. Iată ce a ieșit.

festival-in-social-media

Am ales doar mențiunile pe 5 zile, începând din prima zi a fiecărui eveniment. Monitorizarea s-a făcut pe cuvinte cheie, nu pe hashtag-uri. Mențiunile găsite conțin explicit expresiile “Electric Castle”, “Robbie Williams” și “Untold”.

Lectură suplimentară: How Top Music Festivals Use Social Media

Sursa foto: © Dwphotos | Dreamstime.com

11 comentarii

  1. Anne-Marie says:

    Yeah, YouTube!
    Aveai și ce să filmezi, Cristi, a fost imensă desfășurarea de forțe, eu am făcut daily vlogging și nu am prins decât jumătate din ce se întâmpla, în paralel, acolo!

  2. Vai, ce diferenta colosala e pe Instagram intre Untold si RESTUL!

  3. raresm says:

    Trebuia totusi sa mai astepti pana trecea si Summer Well-ul.

  4. Costin says:

    Nu cred că e tocmai corect. Ar trebui calculat un reach estimativ.

  5. Darius says:

    Da’ sentiment value pozitiv/negativ/neutru?

    Ca să vedem care e supărarea pe ploaie la Electric, apă la Robbie, respectiv pe zgomot/garduri la Untold

  6. Liviu R. says:

    concertul lui Robbie Williams pare a fi cel mai cel, vazand cifrele de mai sus si tinand cond de durata evenimentului. in fond, cam degeaba ai mii de mentiuni intr-o retea de socializare cu 30k useri activi lunar ori in alta retea cu 130k useri activi, ma refer aici la Untold.
    cum zicea Costin mai sus, un reach estimativ ar fi parca mult mai corect.
    pe de alta parte, imediat dupa concertul RW multe mentiuni au fost din zona valorii negative, e drept si asta. apoi Electric Castle “a primit ajutorul” ploii ca sa genereze mentiuni in SM.

  7. […] pic: Electric Castle, Robbie Williams (deși nu e un festival propriu-zis) și Untold”, spune Cristian Manafu. “Am ales doar mențiunile pe 5 zile, începând din prima zi a fiecărui eveniment. […]

  8. Costin & Liviu, la reach se pastreaza ierarhia, cu mentiunea ca Untold a avut cat celelalte 2 la un loc.

    Darius, o astfel de analiza ar trebui sa faca organizatorii. E nevoie de timp si bani pentru asta. Cred ca la “sentiment” tot Untold ar iesi in fata pe pozitiv, apoi EC. Cu tot noroiul de care a avut parte, EC a avut un vibe pozitiv. RW iese pe locul 1 la negativ. Dar ce spun e la feeling!

    RaresM, SW intra in alta categorie. De fapt, EC nu trebuie comparat cu Untold, ci cu SW.

  9. […] foarte interesant de urmărit monitorizarea realizată de Manafu pe cuvinte cheie la ZeList Monitor. Cuvintele cheie pot fi văzute clar în comparația din tabel: […]

Comentează