MANAFU*

Abonamente Evensys

PR-ul, printre cele mai stresante meserii

cele-mai-stresante-joburi

Relațiile Publice se situează pe locul al șaselea în topul celor mai stresante meserii pentru anul 2016, realizat de site-ul CareerCast. Deși pare o poziție îngrijorătoare, oamenii de comunicare pot răsufla ușurați, pentru că în 2011 meseria lor a fost pe locul al doilea.

Pe primele trei locuri s-au situat meserii care implică riscuri asupra siguranței personale (militari, pompieri și piloți de avioane), în timp ce joburile din domeniul bancar, din construcții și cel medical nu se regăsesc în acest top.

În PR, cauza stresului este binecunoscută: deadline-urile scurte, situații care adesea nu pot fi controlate și expunerea publică în condiții nu tocmai prietenoase. Cumva acești factori demitizează o meserie pe care mulți încă o asociază cu întâlnirile cu presa, participarea la evenimente și zâmbitul frumos.

Clasamentul a luat în calcul mai mulți factori de stres: deplasările în interes de serviciu, deadline-urile, desfășurarea activității în public (în văzul tuturor), solicitarea fizică, mediul în care se desfășoară activitatea, eventualele pericole, punerea în pericol a propriei vieți și/sau a altor persoane, interacțiunea cu publicul și/sau cu clienții, competitivitatea, potențialul de creștere în carieră.

Sursa foto: © Ocusfocus | Dreamstime.com

***
Participă pe 22 și 23 martie la PR FORUM 2016. O să fii mai puțin stresat(ă) și o să afli multe lucruri noi.

7 comentarii

  1. Lupanu says:

    Exista si un top al celor mai buni PR-isti din Romania? Consider ca nu oricine poate face un PR bun in Romania. Cred ca ii pot numara pe degetele de la o mana

  2. Agentii sau oameni?

  3. Lupanu says:

    Scuze, ma refeream strict la oameni 🙂 Agentii sunt cateva bunicele

  4. Sunt multi oameni buni. nici eu nu ii stiu pe toti. De fapt, nimeni nu ii stie. Multi isi fac treaba si nu isi fac PR.

  5. […] cetit la Manafu că PR-ul e pe locul șase la cele mai stresante joburi, după militari, pompieri, piloți, […]

  6. gigi22 says:

    Ce gluma de top!
    Un chirurg cardiovascular sau un urgentist probabil ca nu se compara cu un PR-ist sau organizator de evenimente. Stresul ca se termina sampania si piscoturile e probabil de nesuportat.

  7. Desigur, Gigi! Aia de au facut studiul si-au consumat resursele doar pentru a-ti oferi tie ocazia de a face pe desteptul.

    Cica s-a mai facut un studiu care spune ca aia care duc grija piscotarilor nu satisfac femeile. Caut link-ul si ti-l dau pe mail!

Comentează