MANAFU*

Abonamente Evensys

Car Troopers, serviciul care iti pune la munca masina personala

car-troopers

“După a doua experiență cu Airbnb, nu cred că voi mai apela vreodată la Booking.com sau la o agenție de turism”, mi-a spus o cunoștință zilele trecute. Într-adevăr, pentru mulți, serviciul de închirieri de locuințe personale este o bună alternativă la cazările clasice. Airbnb este prezent în peste 190 de țări, în peste 30.000 de orașe și adună 1,5 milioane de proprietăți.

Dincolo de a deveni un adevărat fenomen mondial, Airbnb a creat o nouă economie, cea în care oamenii împart ce au cu alții, contra unei sume. Există astăzi servicii similare pentru campinguri, pentru cine cu necunoscuți, pentru bărci, pentru biciclete și pentru multe alte lucruri.

În România, Lola.Tech, o companie de software din Cluj, își propune să lanseze un airbnb pentru mașini. Car Troopers își propune să valorifice mașinile personale ale românilor. Cu alte cuvinte, oricine are o mașină în fața blocului, pe care nu o folosește tot timpul, poate adera la serviciu. Totul se întâmplă într-o aplicație (mobilă și web), care va agrega ofertele și va permite doritorilor să închirieze mașini.

Care sunt avantajele serviciului pentru cei care au mașini de închiriat

Prețul va fi stabilit de cei care își pun mașinile în aplicație, ca într-o piață liberă. Cred că este un avantaj major. Suma datorată este virată de Car Troopers în maximum 48 de ore, în contul proprietarilor. Aceștia nu sunt obligați să accepte orice cerere, merg mai departe doar cu cei cu care se simt ei confortabil. Car Troopers se ocupă de integritatea mașinii atât la predarea către clienți, cât și apoi către proprietari. Mașinile vor beneficia de CASCO pe întreaga perioadă de închiriere și vor avea un GPS instalat.

Care sunt avantajele Car Troopers pentru cei care vor să închirieze

În primul rând, aplicația va reduce “birocrația” specifică unui serviciu rent-a-car. Clientul va putea să aleagă dintre oferte pe baza unor filtre, pentru a găsi o mașină apropiată de dorințele sale. Mașinile sunt verificate înainte într-un service autorizat.

Credeți că există piață pentru Car Troopers?

În acest moment, Car Troopers se pregătește de lansarea comercială. Cei interesați de serviciu se pot înscrie pe site pentru a afla detalii despre aplicație. Dacă aveți întrebări, le puteți lăsa în comentarii și voi afla răspunsurile pentru voi direct de la Ciprian Costea, inițiator Car Troopers.

La Cluj se fac lucruri faine!

***
Blogul Manafu.ro susține campania de lansare a serviciului Car Troopers

11 comentarii

  1. […] Car Troopers, serviciul care îți pune la muncă mașina personală […]

  2. LPN says:

    Nu mi-as da vreodata masina pe mana cuiva pe care nu il cunosc personal. Dar, poate dezvoltatorii vor avea succes 🙂

  3. Chantel says:

    Sună bine. există Blabla care prin care poti sa iti scazi costurile unei calatorii, dar nu cred sa fi auzit de un serviciu prin care poti inchiria masina. Suna foarte interesant.

  4. mmm says:

    Și o să aibă cineva curaj să dea o mașină mai bună decât un Trabant unuia “de pe net”? Doar toată lumea știe că mașina de închiriat e cea mai rapidă mașină, numa’ bună de forjat. Casco nu acoperă o cuite de viteze făcută muci sau un ambreiaj copt.

    Serviciile de tipul ăsta (unde un angajat al firmei de intermediere trebuie să facă ceva la fiecare vânzare) nu scalează. Posesia mașinii într-o oră, incluzând și spălat interior/exterior? Dacă ai 10 cereri de mașini într-o oră, trebuie să ai 10 angajați care să se ducă să ia mașinile, să le spele unde apucă pe drum, și să le ducă la cel care închiriază. Merge într-un oraș pe care-l parcurgi pe jos în juma’ de oră, n-ai șanse într-un oraș mare.

  5. […] 1) Car Troopers este o idee mişto de la Cluj. Ţi-ai lăsa maşina pe mâna altcuiva? […]

  6. Florin says:

    Airbnb-ul mașinilor exista deja si se numește Turo. Probabil vor intra cat de curând si in Romania. Le dorim succes celor de la CarTroopers insa nu le va fi ușor cu un astfel de concurent.

  7. Ovi says:

    Mai dureaza pana ajunge Turo la noi in tara, intre timp piata e libera si deschisa celor care o vor sti sa o navigheze. Ai putea crede ca aplicatii precum drivy din vestul europei (franta, germania etc) si gomore din tarile scandinave ar putea deveni, mai curand, concurentii directi.

  8. Emil says:

    1. E ilegala ca avem o lege care spune ca persoanele fizice nu pot închiria masini si nici persoanepe juridice nu pot daca masina nu le apartine in proprietate / legea 38
    2. E ilegal pentru ca mașinile de rent a car trebuie sa aiba itp la 6 luni, niste certificari si licente
    3. E ilegal pentru ca asiguratorii CASCO cer bifarea clauzei de rent a car (CASCO normal nu acoperă rent a car).

    Pana moare primul posibil sa mearga. Dupa se lasa cu dosare penale.

  9. Dragos Rosioru says:

    Buna seara. Sunt interesat sa-mi inchiriez masina personala dar as dori mai multe informatii.

  10. Ar trebui sa vorbiti direct cu Car Troopers.

  11. ats says:

    Din pacate nu au rezistat foarte mult pe piata

Comentează