MANAFU*

Abonamente Evensys

De la RoBlogFest la Blogfest

Imi pare rau ca nu am ajuns la RoBlogFest. Oricum, Dragos si Radu, am apreciat invitatia nominala :o)…

Intr-un post recent, propuneam ca RoBlogFest sa se tina de doua ori pe an. Si la acea data propunerea nu parea o idee atat de rea. Acum dupa prima editie si dupa comentariile post-event citite, nu mai vad in propunerea mea o idee asa de buna.

Asadar, RoBlogFest ar trebui organizat o singura data pe an, iar martie pare luna cea mai potrivita.

Nu stiu daca Dragos mai doreste sa organizeze acest eveniment si nu stiu cat va mai respecta conceptul initial, dar imi permit sa ii sugerez cateva “chestii”

Renunta la ‘Ro’ din RoBlogFest. Suna putin fortat si neinspirat [Ti-as fi spus asta de la prima discutie pe tema numelui, dar tu fiind client, nu mi-am permis sa iti ies din cuvant :o)]. Nici Blogfest nu este foarte original, dar macar suna mai bine.

Pune la punct un juriu format din oameni din mai multe domenii ce se leaga cumva de Internet si blogging (marketing, jurnalism, online publishers, marketeri, dar include si cativa bloggeri… sa zicem trei). Niciun juriu nu e perfect si va fi intotdeauna ‘comentat’, dar asa se intampla si la Oscaruri, si la Cannes Lions, si la Ad’Or sau Internetics. S-a intamplat si la AdPrint 2006, festival care a avut cel mai tare juriu pe care l-a vazut pana acum publicitatea romaneasca.

Pastreaza insa si voting-ul public si ofera premii de genul People’s Choice, dar nu le da importanta prea mare.

Convoaca un comitet de organizare. Te va ajuta sa treci mai usor peste reprosurile celor care nu au apreciat munca ta.

Creeaza un site/ blog pentru eveniment. Astfel nu o sa mai zica nimeni ca ti-ai crescut traficul pe barba festivalului. S-a intrebat cineva pe cati i-ai scos din anonimat cu initiativa ta si cat trafic ai generat indirect nominalizatilor?

Invita juriul sa ‘judece online’ (sa isi publice in blog-ul oficial parerile despre blogurile nominalizate) si sa jurizeze in doua etape (selectie pentru shortlist si finala).

Tags:

Fara comentarii

  1. gorgeoux says:

    Imi plac ideile — vezi sistemul de nominalizare de la Bloggies. Sper ca Dragos sa nu renunte 🙂

  2. Dragos Novac says:

    Multumesc pentru sugestii, cel mai probabil nu o sa ma mai implic direct de acum incolo, decat poate doar din afara. Insa treaba ramane pe maini bune, te asigur.

  3. Andrei Sava says:

    Si eu zic ca sunt super ok ideile propuse de Cristi.Cat despre Dragos. Sper sa se implice si pe viitor pentru ca experienta acumulata acum cu siguranta va imbunatati calitatea urmatorului Ro Blog Fest.

  4. Andrei Rosca says:

    Are dreptate Cristi. Si mie personal mi-a sarit un picut traficul in perioada roblogfest…

  5. Cristian Vat says:

    Idei bune, sper sa se si aplice in viitor :)Cat despre trafic..asta e scopul blogurilor..sunt un fenomen viral

Comentează