MANAFU*

Abonamente Evensys

Parerea mea despre blog-ul blog-urilor

Ideea unui blog al blog-urilor mi-a venit in ziua in care am inceput sa fac browsing in cautarea de noi blog-uri interesante. Nefiind pus la punct cu multe tool-uri de mare actualitate si valoare (RSS, Technorati, Bloglines etc.) si fiind foarte comod (am scris la un moment dat ca nu am avut niciodata curiozitatea sa vad la ce e bun butonul I’m feelinkg lucky de pe Google, desi e site-ul pe care il folosesc cel mai mult zi de zi) , mi-am zis ca mi-ar prinde bine daca ar exista un site care sa imi dea mura’n gura cele mai interesante post-uri/ blog-uri din aria mea de interes.

Mai mult am observat (si chiar practicat la randul meu) ca multi bloggeri citeaza sau comenteaza post-uri din blog-urile pe care le viziteaza. Una peste alta, am ajuns sa ma gandesc la acest blog care sa stranga ce e mai bun de la altii.

Iata ce ar trebuie sa fie/ sa contina acest blog:

– va avea o structura clara bazata pe categorii – categorii care vor fi selectate dintre cele mai interesante domenii de interes.
– fiecare categorie va include cele mai interesante post-uri din cele mai interesante blog-uri.
– fiecare categorie va avea un editor sau mai multi care se va/vor ocupa de actualizarea blog-ului.
– vor exista si o serie de “cercetasi”, bloggeri care vor sa sustina proiectul si vor sugera editorilor noi blog-uri sau post-uri.
– editorii se vor angaja sa actualizeze periodic/ zilnic categoriile blog-ului.
– vor exista si post-uri originale din partea editorilor.
– blog-urile citate vor intra automat in blogroll (pentru a-i promova pe cei care ii citam)

Cred ca mai am si alte idei, dar acum stau undeva ascunse… Stiu doar ca vreau sa intru intr-o categorie si sa citesc tot ce e mai interesant in domeniu.

Un astfel de blog ar putea ajuta la cresterea calitatii blog-urilor, practic cine ajunge sa fie citat are ceva de spus cu adevarat…

Tags:

Fara comentarii

 1. enciu says:

  ceva de genu wall-street.ro pe economie sau hotnews.ro pe stiri?

 2. Andrei Sava says:

  Interesant. Practic ar mai trebui ca cineva sa preia initiativa si sa creeze fizic acest blog. Sa se faca o oferta publica. Sa apara voluntari si de acolo…restul poate deveni istorie! 🙂

 3. Cristian says:

  sa spunem ca selectia va fi mai buna si vom incerca mai mult sa promovam blog-urile citate decat sa ne ridicam profilul pe spatele lor…

 4. Cristian says:

  andrei,cum spuneam, am avut o discutie deja cu radu ionescu pe tema asta si e posibil sa pornim proiectul cat mai curand. evident, mi-ar placea sa te avem in echipa…

 5. Andrei Sava says:

  Mersi. :)O sa particip cu placere.

 6. Dragos Novac says:

  mda, o sa se intample ceva de genul asta mai devreme decat va imaginati. :)Cristi, vorbim maine la petrecere.

 7. Ovidiu Scarlat says:

  sunt si eu interesat de proiect.Daca nu o sa fiu si eu primit in proiect, oricum o sa-l sustin asa cum o sa pot.All the best!

 8. Cristian says:

  incercam sa includem cat mai multi oameni in proiect. va fi un proiect deschis…

Comentează