MANAFU*

Abonamente Evensys

Blogs: Snob sau underground

Steve Rubel (Micro Persuasion) scria recent despre o noua dimensiune a blogosferei: Underground Blogosphere.

Pe scurt, Underground Blogosphere se refera la acel schimb de mesaje intre bloggeri in incercarea de a-si promova post-urile si a atrage trafic.

Pot spune ca asa e, Underground Blogosphere exista. Am fost si eu martorul unor astfel de incercari. Si nici macar nu m-au deranjat. Le-am facut trafic chiar… Ba mai mult, ma bucur uneori cand primesc unele link-uri. Ma pun astfel la curent cu ultimele stiri (importante).

Vreau sa semnalez si eu acum un fenomen din blogosfera romaneasca, observat in ultimele zile. Il numesc Snob Blogging.

Snob Blogging este opusul lui Underground Blogging. Altfel spus, daca “undergrounzii” cauta prin diverse mijloace sa atraga atentia, snobii par sa nu isi doreasca atentia si chiar scriu despre asta. Mizeaza pe o superioritate intrinseca atestata de o lunga experienta in blogging (asa cum se face el de fapt si cum putini stiu) si de un trafic consistent.

Cineva ma intreba daca nu cumva blogosfera e o bula pe cale sa se sparga. Nu m-am gandit atunci la un raspuns. Acum am mai multe motive sa cred ca asa se va intampla. Si ar fi pacat sa fie asa…

Tags:

Fara comentarii

  1. Dragos Novac says:

    adica bula blogosferica o sa se sparga din cauza de snob blogging? 😀

  2. Cristian says:

    poate fi unul din motive, sigur nu unul principal. sunt prea putini snob bloggeri.ma gandesc doar ca de la heirupuri gen RoBlogFest, Revolutia Blogurilor, intalniri pe terase, co-promotion putem ajunge usor sa ne aratam cu degetul nu-stiu-ce pete presupuse.deja sunt ceva schimburi de subtilitati intre unii bloggeri care pana la urma o sa fie schimbate pe fata. pariem?

  3. Dragos Novac says:

    posibil, nu zic nu, insa nu stiu la cine te referi.probabil ca la mine te-ai gandit cand ai definit snob bloggingul, si poate ai un pic dreptate. insa totul a pornit de la faptul ca am impresia ca se da o mai mare atentie mediului (blogul in sine) si mai putina atentie mesajului (posturile in sine). nu e “name calling” pur si simplu asta am vazut si asta am spus, as simple as that.

  4. Fluture says:

    poti sa fii mai explicit? altfel, te suspectez si pe tine de “snob blogging”…

  5. Cristian says:

    Dragos, dupa parerea mea esti – fara misto – unul dintre promotorii importanti ai blogging-ului in Romania.RoBlogFest a fost probabil cea mai importanta initiativa dedicata bloggerilor, pe care am sustinut-o fara sa pun prea multe intrebari.Noi nici macar nu ne cunoasteam cand am inceput sa colaboram.Cateodata mie imi e teama de leadership. Ma gandesc sa nu iau decizii gresite sau sa spun lucruri nepotrivite, ce ar genera efecte adverse. Cred ca asa e si in blogging, cand esti A-List Blogger ai niste responsabilitati mai mari. Parerea mea…

  6. nenorocitu says:

    Si cred ca unii din noi care citim si blogul tau si altele stim despre cine vorbesti cand zici de snob blogging.

  7. Daniel says:

    cu alte cuvinte nici cu linkuri nu e bine, nici fara…

  8. Ramirez says:

    good point….

  9. Dragos Novac says:

    Cristi, stiu despre ce vorbesti dar am impresia ca undeva e o mica neintelegere.

  10. Cristian says:

    tot ce e posibil…

  11. gorgeoux says:

    Nici eu nu stiu despre ce vorbesti, insa e, probabil, vina mea ca nu citesc destule bloguri. Nu cred ca blogosfera se va “sparge”–cel mult se va transforma. Sper sa fiu pe faza cand se-ntampla 🙂

  12. Cosmin says:

    asta ziceam si eu intr-un comment pe un blog, ca ma gandesc ca bloggingul e o moda, si orice moda e trecatoare. vezi irc in favoarea messenger… oare asa sa fie?

  13. Anonymous says:

    mi-a aparut o iritatie acolo da’ mi-e frica sa merg acolo… ce sa fac?

Comentează