MANAFU*

Abonamente Evensys

Marketing: Brands we first hate then love

Am citit astazi pe Metropotam articolul despre Camper si mi-am adus aminte de un subiect pe care vroiam sa il lansez pe blog: Exista branduri pe care intai le uram si apoi le iubim? Si cum se intampla asta?

Camper este un astfel de exemplu pentru mine. In urma cu 4 ani, la Milano, in fata unei vitrine am exclamat: Ce uratenii, nu o sa port niciodata asa ceva!

Camper este un brand renumit pentru ciudatenia sa si “felul altfel” in care gandeste incaltamintea. Formele pantofilor nu sunt cele mai appealing, ba chiar unele sunt foarte ciudate si te intriga.

De fapt, creatorul acestui brand, Lorenzo Fluxa, nu si-a dorit sa fie niciodata sa fie en vogue, alegand deliberat o abordare anti-fashion. Iar acum calea urmata de Fluxa pare ca este foarte trendy.

Mi-am luat prima pereche de Camperi anul acesta de la Barcelona. Au fost cei mai scumpi pantofi cumparati de mine pana acum, insa au meritat fiecare euro platit. Imi dau un confort greu de gasit la marea majoritate a pantofilor.

Un alt caz de brand pe care l-am respins intai pentru ca apoi sa ajung sa mi-l doresc este VW Passat. La un moment dat spuneam ca mai bine mi-as lua o Skoda Octavia decat un VW Passat. Acum Passat este primul model pe lista mea de cumparaturi.

Sa ma gandesc… Renault Clio Symbol este un alt exemplu. In noiembrie implinesc trei ani de cand sunt fericitul posesor al unui astfel de model… Cate am bagat eu in portbagajul ala mare si urat!!

Tags:

Fara comentarii

  1. raduionescu says:

    se potrivesc campersii cu passatul… la fix. mai ales cu culoarea aia insipido-neinspirato-nepotrivitacustilultau pe care o vrei tu.

  2. varabiescu says:

    detin o colectie de peste 10 perechi de camper, in general colectia twins.ca sa ma intorc la brandu pe care il urasc si apoi il urasc, te-as numi pe tine 🙂 in sens invers, sotia, fireste 🙂

  3. Stefan Beldie says:

    Uite, mie nu mi-a placut ciorba de burta cind eram mic, dar acum imi place. E vorba de sensibilitatea papilelor gustative care este mai mare in primii ani de viata, fapt care-i face pe copii sa fie atit de mofturosi la mincare si pe parinti atit de batuti in cap in tratarea unei probleme de gen.Brandurile sunt si ele o “ciorba de burta” Iti pot placea de la inceput sau iti pot placea mai tirziu. Totu-i in functie de niste “papile gustative”, nu?

  4. Stefan Beldie says:

    sau poate nu-ti plac niciodata. Am uitat ca unora nu le place ciorba de burta.

  5. Cristian says:

    radu, razvan… sunteti niste invidiosi pe succesul meu si nu e frumos din partea voastra!

Comentează