MANAFU*

Abonamente Evensys

Blogs: Cele mai bune bloguri

Un top al celor mai bune bloguri pare a fi o actiune sinucigasa in blogosfera, asa ca ma abtin de la un astfel de clasament, desi datele din RoBloggers Survey m-ar ajuta sa il fac.

Carmen a publicat deja pe blogul ei o lista a blogurilor nominalizate de cel putin 5 respondenti. M-am gandit insa sa intru putin “mai adanc” in lista celor 272 de raspunsuri pentru a scoate la suprafata oarece tendinte.

Desi au fost invitati sa nominalizeze trei bloguri pe care le considera bune (dupa criterii proprii), au fost insa multi bloggeri care au dat mai putine sau cate 4-5 exemple, ba chiar in vreo doua-trei cazuri au fost mai mult de 6 exemple.

Dupa cum era de asteptat probabil, exista un pol de influenta in blogosfera format de o serie de bloggeri cu vechime (de cel putin un an) si care deja si-au construit un brand in blogosfera. Deea sau Andressa sunt doua astfel de exemple, asa cum sunt si Zoso si Vivi, ca sa mentionez cateva brandurile din spatele unor nickname-uri.

Radu Ionescu, Cristian ‘Kit’ Paul si Dragos Novac sunt profesionisti cu recunoastere in domeniile lor, care au reusit totodata sa isi faca un nume si in blogosfera.

Vivi este cel mai de succes blogger roman relocat pe alte meleaguri.

Zoso are cel mai citit blog, conform datelor de trafic, dar si cel mai bun blog, conform rezultatelor sondajului, cu 43 de mentiuni.

Urmeaza apoi o serie de bloguri ce cunosc succesul prin acel ceva diferentiator: Feeder e o sursa buna de informatii din zona entertainment-ului, Irene e apreciata pentru stil si felul in care scrie, Nihasa pentru ca “spune pe bune”, iar SoWhat pentru ca a are acel discurs personal ce lipseste pe multe bloguri (personale).

Am mai remarcat ca exista multi bloggeri care apreciaza anumite “echipe de bloguri”. De exemplu, duo-ul Orlando-Vivi apare in multe mentiuni, la fel si Zoso-Andressa sau cel format de mine cu Radu Ionescu.

Mai jos gasiti o impartire dupa numarul de mentiuni. Nu i-am inclus pe toti cei care au avut mai mult de 5 mentiuni; cum spuneam lista completa e publicata pe blogul lui Carmen.

Bloggeri din categoria 50>15 mentiuni
Andressa
Deea
Fabrica de jucarii
Kit
Manafu
Mintea-Cea-De-Ceai
Orlando
Radu Ionescu
Subiectiv
Una pe zi cu Novac/ Argumente
Vivi
Zoso

Bloggeri din categoria 15>6 mentiuni
Alex Brie
Boyarul
Catastif
Cultura Vura
Dragosh
eLearning Blog
Feeder
JubJub
Lulutza

FOTO: BANG!/ MARK TWELLS

Tags:

5 comentarii

  1. andressa says:

    HA! Deci locul meu e langa Zoso! :))))I was in denial 😛

  2. raduionescu says:

    pacat ca nominalizatul sowhat s-a inchis…

  3. noneedforaname says:

    Trebuie sa separati odata si odata blogurile bune de blogurile populare… nu e totuna.Radu Ionescu sau Orlando and u… vorbiti toata ziua de advertsing si/sau bloguri.. sa fie asta preocuparea principala a romanului ?

  4. Cristian says:

    e adevarat ca noi ne-am pozitionat spre online, advertising si alte domenii conexe, insa daca te uiti in rezultatele RoBloggers Survey vei vedea ca cei mai multi dintre bloggeri vin din IT (probabil cei mai multi din zona Internetului) si din media (incluzand si advertising-ul).cumva topicurile noastre se muleaza pe interesele acestora.ai dreptate cand vorbesti de popular vs bun. e ca si cum cineva ar spune ca libertatea e cel mai bun cotidian… dar e cel mai bun pentru un numar de oameni, probabil cei care ii genereaza popularitatea.poate asa e si in cazul blogurile, aceste bloguri sunt cele mai bune pentru cei ce le citesc.stiu ca asta nu inseamna ca sunt si cele mai bune din blogosfera, dar ce top de genul “cei mai buni…” e perfect?

  5. turt says:

    cum am putea sa ne facem publicitate la blog?www.xsizero.blogspot.com

Comentează