MANAFU*

Abonamente Evensys

Feedback: Efectele haosului de pe strazi

Florin se intreaba daca avem vreo scapare din fata infernului din trafic…

Aseara, am avut o intalnire aproape de 22.00. Strada nu mai era atat de aglomerata (ca intre 18.00 – 20.30). Si e drept ca nu a fost in zona haosului.

Vorbeam cu amicul meu (la intalnire) despre ce se intampla pe strazi si concluzionam amandoi ca situatia ne va schimba modul de viata si modul in care oamenii fac afaceri.

Ce rost are sa stabilesti o intalnire la o anumita ora intr-un loc spre care ai mers cel mai mult 45 de minute, cand aseara ai facut o ora si jumatatate?

Deci un efect va fi programarea intalnirilor ori foarte devreme, ori foarte tarziu. Un alt efect ar fi dezvoltarea videoconferintelor si cresterea minutelor cheltuite pe videtelefofonie.

Ce altceva?

Eu incerc si alte scenarii, unele poate/ chiar haioase:

  • Scade numarul intalnirlilor, dar cresc preturile. Nu te mai duci la orice intalnire. Te duci la cele care merita sau doar pentru anumite sume.
  • Lucram mai mult de acasa. Cine isi permite?
  • Refuzam oferte de job-uri in zone “calamitate”
  • Ne transformam masinile in centre de divertisment
  • Creste numarul masinilor cu cutie automata

Lista e deschisa…

Tags:

Fara comentarii

  1. Arhiduke says:

    Sa stii ca faza cu refuzam joburi in zonele calamitate nu e chiar exagerata. Eu refuz sa ma duc cu masina in centrul orasului. punct. mai bine ma duc cu metroul, ca ies mai lejer, si cu mai putini nervi

  2. Florin Grozea says:

    Situatia e grava la nivel economic: eu pierd bani, tu pierzi bani, la nivelul orasului se pierd bani pentru ca nu ne putem deplasa.Si eu refuz sa ma mai duc in oras! Ori vin ei la studio la mine, ori dupa ora 11…Si am cutie automata la masina:-)

  3. Mihai Baloianu says:

    Da, si eu sunt de aceasi parere, cat de curand trec la cutie automata, macar mai reduc din stresul schimbatorului de viteze… E tare interesant efectul unor stropi de ploaie, 40% din soferi, se pierd, nu mai stiu sa conduca. Aa, si mai sunt cei care au masina dar nu o folosesc ca e benzina scumpa. Iar cand e vreme nasoala se alimenteaza de vreo 167.000, sa mearga in ziua respectiva.

  4. misu says:

    “Situatia e grava la nivel economic: eu pierd bani, tu pierzi bani, la nivelul orasului se pierd bani pentru ca nu ne putem deplasa.”hmmm… oare daca nu ar fi vorba de bani totul ar fi ok? eu spun ca asta e un bun prilej de meditatie.. banii sunt totul? doar ei conteaza? sa fie oare important si timpul pierdut la volan, care pus cap la cap da o eternitate? sa ne para rau dupa bani, dupa buna bucata din viata care se duce pe apa sambetei sau sa ne para rau pentru ceea ce am fi putut face in timpul pe care l-am pierdut in trafic?

  5. Tony says:

    Cred ca suntem prea comozi pt.a ne skimba stilul de viata.Cei mai multi urmeaza stilul “turma”:fac eu ce fac si altii. Orele netraditionale sunt incomode asa ca mai bine stau.Tarile mai dezvoltate decat noi(ex: USA) s-au obisnuit cu “rush hour”,adika:8-9am toti stau cand merg la birou si apoi la 5-6pm cand se intorc.Observatia personala:99%dintre soferi in orele de varf vb.la mobil;restul asculta radio sau …canta 🙂

  6. Mordax says:

    Observ ca in Bucuresti a crescut foarte mult proportia masinilor mici si foarte mici (clasele mini si super-mini). Poate fi o solutie pe termen scurt la consum si spatiu de parcare. Si oricum, cresc si vanzarile la automobile, pt. ca o astfel de masina este in unele cazuri, a doua masina a familiei.Eu personal regret un lucru: pierd timp de citit. Pe metrou poti lua o carte si citi. In masina ce solutii ai? Audio-books? 😀

  7. Florin Grozea says:

    Misu: spuneam ca MAI MULT decat problemele personale, stresul, pierderea de timp pe care toata lumea le-a observat, inghesuiala aduce SI efecte negative pe plan economic! Adica nu pierdem doar noi timp si nervi, ci si societatea pierde o gramada de bani. Si orasul ar trebui sa investeasca niste bani in infrastructura si organizarea traficului, pentru ca altfel banii pierduti sunt si mai multi.Asta vroiam sa spun.

  8. Cosmin says:

    metroul!!!

Comentează