MANAFU*

Abonamente Evensys

Marketing: Rebranding KFC

In seara asta m-am oprit mall, la KFC sa mananc un meniu crispy strips si o salata coleslaw. Carnea a fost foarte fierbinte, iar salata a ramas nedeschisa. Vanzatoarea a uitat sa imi dea o furculita. In parcare, mi-am data seama ca e prima data cand brandul nu mi-a oferit o experienta placuta.

Cand am ajuns acasa, am gasit in Bloglines stirea ca KFC s-a rebranduit. O alta experienta nu prea placuta. Aici gasiti o “trecere in blog” (revista) a logourilor KFC de peste ani si ani.

Tags:

Fara comentarii

  1. Piticu21 says:

    dar parca nu mai era moda sa apara old pictures asa ca a lui KFC. As i know … celelalte firme facusera asta anii trecut;)

  2. Anonymous says:

    lucrul bun este ca, daca suni la telefonul consumatorului, cum am facut eu intr-o seara cand am fost tratata total necorespunzator de cineva din personalul kfc romana, vorbesti cu managerul de serviciu care are un discurs foarte ok si chiar pare sa stie sa se poarte cu clientii. din pacate, cred ca rebrandingul s-a oprit la nivel de sefi de restaurant…

  3. nwradu says:

    Doar prima oara? Imi aduc aminte cand s-a lansat KFC in Romania, ca aveau niste cartofi groaznici. Taiati ciobaneste, nefacuti, aratau urat. In timp au devenit mai ok, dar si acum se cunoaste in culoarea lor de galben slab ca nu ii prajesc destul. Sandwich-urile mi se pare jenante la KFC, o bucata de paine cu o foaie de salata si o bucata de pui aruncata acolo. Crispy Strips sunt singurele care merita. Toate mancarurile sunt puternic condimentate, ca sa iei si suc. Prajiturile au un gust de te intrebi daca a scapat cineva prea mult conservant in aluat, sau asa sunt toate. In plus, se sta cu orele la cozile alea, au un sistem foarte prost pus la punct pt servire.Principalul concurent, McDonald’s, nu e mai breaz cand vine vorba de “mancat sanatos”, dar parca se vede calitatea superioara in orice produs, in cartofi, in servire, in dulciuri, in sucuri. Si se vede si in numarul de restaurante, McDonalds are vreo 40 parca, KFC are 6 din care 4 cred ca sunt in Malluri.In strainatate, am ramas impresionat de Burger King, care este excelent. Sandvisuri mult mai mari, chiar si decat un BigMac, si cu gust bun, de gratar, cartofi excelente, atmosfera super in restaurant (la noi KFC e plin de fum). Quick, un lant prin Belgia, Franta, nu m-a impresionat. A fost totusi singurul fast food unde sucul era cu “refill”, ca la McDonalds in America. Platesti sucul, la pretul normal, dar iti da paharul gol si iti pui tu de la un dozator, de cate ori vrei, pana te saturi.Wendy’s cica e mare prin state, dar in Europa nu prea au treaba. Ca veni vorba de mancare, daca ma poate ajuta cineva cu problema de aici, raman recunoscator.

  4. Anonymous says:

    Nu sa rebranduit fratilor si-a schimbat doar logo-ul.

Comentează