MANAFU*

Abonamente Evensys

Online: Statistici Firefox

In octombrie, 40% dintre vizitatorii acestui blog au folosit un browser Firefox 1.0, in timp ce 42% au intrat cu un IE 6.x.

Astazi am gasit pe site-ul BusinessWeek cele mai noi date despre utilizarea browserelor la nivel mondial (OK, intr-o serie de tari mai dezvoltate). In SUA, UK si Spania, sub 10% din utilizatorii de Internet folosesc Firefox. Procentul creste in Italia si Franta la 12% si respectiv 14% pentru a atinge cifra record in Germania: 26%.

Gasiti aici si un slide show interesant despre ascensiunea Firefox.

Cat credeti ca e procentul pe Romania?

Tags:

Fara comentarii

  1. fileMANAGERUL™ says:

    Am fost marti la o prezentare si langa mine a stat un tip care avea 55-60 de ani si avea FF pe laptop 🙂

  2. Arhiduke says:

    cred ca in romania este de 70-80%. e free, e bun, deci e made for romanians 🙂

  3. Constantin COCIOABA says:

    Iti poti face o opinie luand site-urile cu trafic mare din trafic.ro cu vizitatori majoritari din Romania (adica excludem primele 2 pozitii). Ajunge undeva pe la 15%.

  4. nwradu says:

    Nu stiu daca datele se bazeaza pe acelasi articol pe care l-am indicat si eu saptamana trecuta referitor la browsere, dar in acela Germania are 33% Firefox usage, si difera toate valorile. L-am scris aici si e bazat pe datele facute publice de OneStat, care fac o analiza pe un numar foarte mare de site-uri si datele lor sunt considerate cele mai complete.In Romania probabil ca procentul de Firefox este mai mare decat media globala pt ca foarte multi oameni tineri au acces la net, si acestia au mai mult timp si pricepere sa instaleze noi programe, sa caute solutia optima, etc, sa devina “power-users”. In alte tari sunt mai multe calculatoare, mai multa lume, dar probabil folosesc netul pt citit, email, search, chestii de baza, si nu le pasa care browser are suportul de CSS mai bun sau din astea.Statistici mai interesante vor fi peste cateva luni, sa vedem cum modifica IE 7 situatia…

Comentează