MANAFU*

Abonamente Evensys

Gadgets: Terminalul omnipotent

Pornesc acest post de la o provocare lansata de Ionut si legata de subiectul momentului: iPhone.

Am trecut rapid prin mai multe articole si post-uri dedicate telefonului Apple in ultimele zile. Unii chiar s-au invrednicit sa intre adanc in subiect, intorcandu-l pe toate fetele posibile.

Ionut vroia sa parieze cu cineva ca iPhone va avea GPS incorporat. Nu il contrazic. Ma gandesc insa ca iPhone da acum startul pentru realizarea device-ului omnipotent, portabil fireste. Unul care sa ofere tot ce ne ofera computerul, televizorul, telefonul, PDA-ul, PSP-ul…

Imi plac gadget-urile insa nu foarte implicat la nivel tehnic in aceasta pasiune. De aceea intreb: Exista un terminal care bate astazi iPhone-ul? Si exista un device care e precursorul viitorului terminal omnipotent?

Tags:

Fara comentarii

 1. Anonymous says:

  Cel putin doua similare:-primul de la samsung bazat pe linux-si un LG

 2. Anonymous says:

  Link corect la Samsung

 3. Anonymous says:

  La nu vel de interfata, nu cred ca exista. La nivel de performante, categoric. Nokia N95 de exemplu.

 4. Dies Irae says:

  Probabil ca tot iPhone este cel mai bun terminal. Nu ma incanta Nokia prea mult. Pana o sa vedem realizarea celor de la Apple va dura ceva totusi. Asa ca nu pot sa fiu foarte sigur de supermatia vreunuia sau altuia.

 5. Andrei says:

  Nu va avea nici un GPS :)In schimb, varianta europeana mai mult ca sigur va avea 3G – de unde si motivul delay-ului de ~ 6 luni.Cat despre software 3rd party – toate semnele indica faptul ca nu va accepta. Dar eu inca mai sper totusi 🙂

 6. Gabi Nistoran says:

  Nu stiu daca tinta altori producatori e un dispozitiv “all in one”.Eu “merg” pe Sony Ericsson, si din ce am observat in timp, la ei niciodata cel mai bun telefon pt poze nu a fost acelasi cu cel mai bun pt muzica sau cu cel mai bun business, desi toate aveau si posibilitati pt celelalte activitati.E posibil asta sa se schimbe insa de acum.

 7. Eduard says:

  Interesant si articolul pe aceasta tema din LA Times: “Why the fuss?”

 8. Dan says:

  cu siguranta iPhone nu va avea 3G. poate urmasul lui. din doua motive:- nu are camera frontala pentru video- 3G-ul nu prea a avut succes si timpul sau de glorie paleste in fata perspectivelor ridicate de WiFi si WiMax. Timeframe-ul de lansare al lui iPhone e foarte convenabil pentru ceilalti jucatori pentru ca lasa timp pentru catching-up. iPhone are nevoie de cel putin un an ca sa strapunga piata si sa faca un val. An care, atentie, in industria asta e o viata de om. Imi place si cred in jucarie. Daca va da coltul vor ramane doua chestii: OS-ul superior si multitouch. Daca iPaq-ul meu hx4700 ar avea si modul GSM ar fi un super phone concurent al lui iPhone. Insa raman fidel lui t610 de la SE. Pentru simplul motiv ca face foarte bine ceea ce trebuie sa faca: calls & sms. Pentru orice altceva ramane PDA-ul si iBook-ul. Daca v-ati jucat vreodata pe un hx4700 veti stii la ce ma refer. Cu tot touchscreen-ul, browserul Opera desktop-like, procesorul de 624Mhz si ecranul VGA enorm, navigarea si utilizarea sunt neergonomice. Nota: da, GPS ar fi nice pentru hartile alea, dar internetul suplineste nevoia sa. Prietenii stiu de ce.

 9. Dan says:

  btw, de la iPhone s-a ajuns la iTouch Mobile. Care iTouch e iar un nume luat. la http://www.wirelessisfun.com i-am spus iLawsuit la toata chestia asta 🙂

 10. Bunicul says:

  TOATE mobilurile din SUA au GPS incorporat. 99.9% din utilizatori habar n-au de asta.Poli?ia americană te localizează (gps) câtă vreme aimobilul deschis – oriunde ai fi (in america de nord)

 11. hawke says:

  Pe piata nu exista, insa cu siguranta Nokia pregateste o mare surpriza. Nokia 888 va spune ceva?

 12. Dan says:

  “TOATE mobilurile din SUA au GPS incorporat. 99.9% din utilizatori habar n-au de asta.Poli?ia americană te localizează (gps) câtă vreme aimobilul deschis – oriunde ai fi (in america de nord)”Nope! ala e A-GPS. triangulare celulara. 😉 Busola Connex iti spune ceva? 😉

 13. trustman says:

  eu zic ca ar tb sa ne punem intrebarea daca este util un astfel de gadget acum. multe produse se rateaza pentru ca vin prea deveme pe piata. in sua si in canada deja companiile au impus restrictii la utilizarea blackberry-ului pentru ca angajatii petrec prea mult timp conectati si se pierde din productivitate. s-au facut si studii privind impactul blackberry in ceea ce priveste siguranta circulatiei 🙂 iar iphone-ul va fi un mic dezastru la capitolul asta din cauza lipsei tastaturii ceea ce conduce la ocuparea intregii atentii daca vrei sa dai un telefon sau sa scrii un sms. dincolo de “early adopters” nu stiu cine va fi interesat acum de iphone.p.s. apple are o mica problema si de canibalizare a produsului sau vedeta. daca ai iphone, nu ai nevoie sa mai cumperi un ipod.

Comentează