MANAFU*

Abonamente Evensys

HR: E mult de munca!

Radu tocmai a lansat un anunt pentru 5 noi job-uri la Kinecto. SNS cauta new media editor, iar Magnetique vrea un nou online editor. Acestea sunt doar cateva din joburile “difuzate” in blogosfera in ultima saptamana (via Zoso).

In “viata reala”, doua companii foarte mari in domeniul lor (si chiar pe piata in general) m-au intrebat saptamana aceasta daca nu stiu oameni de PR buni, iar Campaign a facut o vizita la FSJC in cautarea unor viitori analisti media.

Cand eram student imi trimiteam CV-ul la aproape orice anunt din Romania Libera si Catavencu care imi suna bine si era apropiat de media & advertising. Am aplicat chiar si pentru postul de marketing manager la Catavencu, fara sa am nicio experienta si nici cunostinte in domeniu. As fi acceptat sa lucrez fara bani pentru o perioada de timp, doar ca sa imi fac intrarea in campul muncii.

Atunci era vremea lui “un loc de unde sa incep”. Cred ca acum suntem la capitolul “vino sa muncesti!”. Intrebarea este insa: De ce nu se gasesc oameni? S-au “terminat”?

Tags:

Fara comentarii

  1. Piticu21 says:

    am eu oameni de pr buni … si cu experienta beton. A se lua in sensul normal nu cel figurativ. Daca aia reusesc sa le faca oferte bune sa ii ia de aici e superb

  2. Denisa says:

    Pentru că se cere experienţă. Şi când începi undeva, chiar dacă în câţiva ani vei fi grozav, nu ai cum să fii bun de la început, pentru că nu ai mai lucrat în domeniu.De câte ori nu m-am uitat cu jind la astfel de anunţuri şi am renunţat – fie pentru că nu am studii, fie pentru că se cere experienţă pe care nu o am. Oricum, m-am cam resemnat. Dacă urma să lucrez în publicitate, pr ş.a.m.d., s-ar fi întâmplat până acum.Apropos, şi Ştefan Stroe caută om – jr. consumer context planner la Starcom Media. (http://www.stefanstroe.ro/2007/01/20/am-inceput-recrutarile-pentru-un-post-de-jr-consumer-context-planner-stii-pe-cineva-interesat/)

  3. Mircea Scarlatescu says:

    Cand eu eram in facultate, la fel ca tine Cristi trimiteam CV-uri ca apucatul, si daca primeam un telefon cu o chemare la interviu era mare sarbatoare. Nu e criza de oameni ci e criza mare de oameni cat de cat calificati. Si atentie nu experimentati, ci calificati. Sunt acei oameni care in domeniul care le place au avut curiozitatea sa invete ceva, (in plus fata de ce te invata scoala care e aproape nul), care sunt dispusi ca capete experienta invatand la locul de munca. E o specie pe cale de disparitie, pentru ca avand atatea oferte, omul nu mai este dispus sa se perfectioneze pentru un salariu mai mare, ci trebuie doar sa vaneze oferte mai bune.Oamenii cu adevarat buni si-au gasit in mare parte locul, dar sunt oameni formati cu ani in urma, cand invatamanul inca mai insemna ceva. Din urma… nu prea mai vine mare lucru Aici e vorba din experienta IT-ului, dar presimt ca si in alte domenii e la fel.

  4. iQ666 says:

    eu cred ca vor aparea oameni calificati cat de curand. domeniile gen IT, PR, publicitate abia au luat amploare pe la noi, sunt inca destui care nu-s destul de flexibili ca sa treaca de la ce fac la asa ceva, dar cei tineri nu mai sunt atrasi de facultati de economice, drept sau medicina ci de “brave new world”

  5. Andrei Botez says:

    Nu cred ca s-au “terminat” oamenii buni. Chestia este ca piata a evoluat si majoritatea nu mai sunt dispusi sa lucreze pentru companii cu reputatie proasta sau pentru bani putini.

Comentează