MANAFU*

Abonamente Evensys

Blogs: Curatenia de primavara

Cate bloguri pot urmari zilnic? E o intrebare la care incerc sa raspund de ceva vreme. Am o lista de 100 de bloguri acum, insa imi dau seama ca nu le pot oferi tuturor acelasi grad de atentie. Mai mult, am descoperit alte bloguri interesante pe care le voi adauga in feed reader. Un ultim exemplu este blogul Graffiti BBDO (una din agentiile care deja “adaposteste” cativa bloggeri buni). Asa ca am decis sa fac o “curatenie de primavara” in feed reader si sa imi actualizez lecturile.

Mi-am adus aminte de un studiu (nu mai stiu de cine era facut) care zicea ca in 2007 vom asista la declinul blogosferei (mondiale), dupa ce in 2006 aceasta si-a atins nivelul maxim de dezvoltare. Nu cunosc ultimele date despre cresterea blogging-ului la nivel mondial, insa cred ca in Romania 2007 va fi anul de varf.

Revin la intrebarea mea: Cate bloguri putem citi zilnic? Si o completez: Cum va fi influentata lectura blogurilor de cresterea blogosferei? Vom renunta la unele bloguri? La care? De ce? Vom abandona parcurgerea zilnica a tuturor blogurilor preferate si vom adopta anumite “tactici de lectura”?

Fara comentarii

  1. Gabi says:

    Pe unele se posteaza mai rar de o data pe zi, si de aici apare o compensare 🙂

  2. bogdanlebu says:

    mereu trebuie sa faci curatenie… iti dai seama cand incepi la anumite bloguri sa le citesti doar titlul posturilor… atunci cam trebuie sa iasa din feedreader…

  3. Cristi Roman says:

    Eu de un lucru sint absolut sigur: blogurile cu “.ro” vor capata o amploare din ce in ce mai mare, iar cele de succes vor fi dintre acestea. Practic, cred ca ne vom aseza (infige) mai bine, ca bloggeri.

  4. Mircea Scarlatescu says:

    Cristi, unele bloguri au posturi mai rare, deci nu te incurca prea rau. Altele nu ai nevoie sa citesti decat maxim 50% din posturi, restul nu sunt interesante, si astea merita pastrate.Dar daca nu intri pe un blog cateva saptamani pentru ca din titlu nu prea te intereseaza… atunci sunt cam in plus in feeder.Mai e si elementul ‘pe asta-l stiu, e baiat bun’, etc.In general, eu cred ca de la 10 bloguri in sus nu merita sa stai sa citesti cu consecventa. Dar asta e doar o parere personala.

Comentează