MANAFU*

Abonamente Evensys

Blogs: Cel mai bun CV e blogul

E o moda acum sa iti treci in CV blogul. Sau poate ca deja e o rubrica noua in CV ce vine imediat dupa capitolul “Experienta profesionala”.

Nu sunt putini cei care in locul semnaturii detaliate din e-mail isi pun doar numele si adresa blogului.

Mi s-a intamplat intr-o discutie recenta, cand am vrut sa pun pe masa ce am mai facut in ultimul timp, sa mi se spuna: “Stiu ce faci, iti citesc blogul!”.

Astazi am gasit un post care afirma sus si tare: The blog is the new resume. Iar autorul venea cu urmatoarele argumente:

  1. Your blog represents you.
  2. Your blog is serious business.
  3. Your blog is an archive.
  4. Your blog isn’t the only mirror of your life.
  5. Your blog is your unedited version of yourself.

Am vazut apoi ca acest post era un feedback la un alt post cu acelasi titlu si ca autorul “teoriei originale” a compilat aici mai multe feedback-uri.

Daca stau putin sa ma gandesc, CV-ul (asa cum il stim noi) poate fi comparat cu un clasic anunt de ziar, in timp ce blog-ul poate fi asemuit cu un clip viral sau poate cu un spot TV bine gandit de o agentie.

Discutia ar putea continua de aici pe un alt “drum”, cu intrebarea: Daca CV-ul contine de cele mai multe ori date obiective despre noi, cat de mult ne incredem in ce gasim pe un blog?

Tags: ,

6 comentarii

  1. mihaiborcan says:

    cv-ul e o reclama, blogul poate fi si anti-reclama. mai ales de vreme ce multe bloguri sunt personale si nu profesionale

  2. zuza says:

    In cele din urma se pune problema cat de reprezentativ este un blog pentru atitudinea profesionala a unei persoane.Vorbeati parca si la Netoo despre ceva similar – in ce masura un blog bazat pe porn, de exemplu, poate fi o masura a competentei unui angajat sau a unui potential angajat.In mare, cred ca un blog poate da doar anumite detalii despre o persoana, in functie de obiectivele pe care aceasta le urmareste prin scrierea lui. Blogul meu, de exemplu, nu spune prea multe despre mine. Nu cred ca l-as include in CV, dar as vorbi cu usurinta despre motivele pentru care ma atrage blogging-ul, daca s-ar pune problema, daca s-ar stii dinainte ca am unul.

  3. Marius says:

    Blogul daca nu e bine facut poate sa fie si o anti reclama, asta asa e. Conteaza foarte mult continutul.

  4. Marius says:

    Vezi ca te-am adaugat blogroll

  5. Schimbarea says:

    Si astfel Manafule daca extrapolam un pic pasim in era suprimarilor opiniilor personale si postam numa’ link-uri la Ipoduri ca place la toata lumea si nu suparam pe nimeni, nu ?Sincer, ti-ai pus problema aceasta ?

  6. Schimbarea says:

    concluzionand pentru recunoastere si acceptare vor fi o gramada care vor posta numai pateuri – si o vor face programat… sincer intram in Pleasant Ville Wolrd si The Sims, usor, usor

Comentează