MANAFU*

Abonamente Evensys

Personal: Primul Blackberry din viata mea

Am pe masa acum un BlackBerry Curve/ 8300, un model proaspat lansat pe piata noastra (asa mi s-a spus). Ma uit la el si imi zic ca dupa trei Nokia o sa citesc si eu in sfarsit un manual de utilizare. Ceea ce nu prea imi convine.

Am ales 8300 la comparatie cu 8100, care era un pic cam feminin si nu atat de capabil. Mi-am aruncat ochii si pe un HTC P3350, un terminal pe care il recomand celor (chiar) pasionati de telefoane inteligente, celor care vor trece la iPhone (P3350 e un bun exercitiu) si celor care vor sa isi puna navigare prin GPS in masina (si nu numai).

Fara comentarii

  1. George says:

    De ce nu un Nokia E61i? Cel mai important atu pentru E61i e WLAN-ul. Mai peste tot gasesti cate un hotspot. O comparatie intre ele aici.

  2. Cosmin Chiru says:

    Sa-l stapanesti sanatos. Asteptam pareri.

  3. Cristian says:

    nu stiu… l-am luat ca vroiam un blackberry… puteam sa imi iau un n95… dar parca vroiam si altceva decat Nokia… oricum sunt cu ochii pe iphone.

  4. Cristian says:

    acum am vazut e61-ul… nu il vroiam pe asta… il are o colega… e mult mai mare decat 8300 si mi s-a parut o gluma cand l-am vazut (incercarea nokia sa intre pe segmentul asta)… puteau sa il faca mult mai bun, cel putin ca design…

  5. Mihnea says:

    Eu am un E61 (si nu E61i – adica acelasi telefon cu o camera in plus si un facelift) – nu e tocmai o gluma – Symbian OS totusi da un randament destul de bun cand ii adaugi softul de BlackBerry. Si pana la BB8300 cred ca era mai indicat. Dar acum ca au scos si astia un model care (pare) sa stie ceva mai mult decat exclusiv e-mail, s-ar putea ca Nokia sa nu fie cea mai buna optiune. Dar ramane de vazut. 🙂

  6. victor says:

    … si de unde l-ai achizitionat daca nu sunt indiscret 🙂 ?

  7. Cristian says:

    @mihneae61 mi s-a parut o gluma la capitolul design… eu ii spun “paleta” sau “evantai cu telefon”… m-am uitat in specificatiile sale si am vazut ce poate face, chiar si in comparatie cu blackberry… dar vine o vreme in care vrei o schimbare…@victorbuna intrebarea. l-am luat de la operator, prin clasa business. adica nu l-am putut lua din magazin. nu exista, fiind destinat doar companiilor/ segmentului business. mi l-au livrat ei. cam ciudat, nu?

  8. Ave says:

    Nu, nu este ciudat. Blackberry foloseşte un serviciu furnizat de o companie din afara României, şi dacă vrei să foloseşti “jucăria” la întreaga capacitate ai nevoie de acel serviciu. Care implică o infrastructură pe care un utilizator normal nu o are (mail server, contract cu cei de la Blackberry pentru serviciul specific de mail etc.) Deci lucrurile nu sunt chiar atât de simple precum par.

  9. Cristian says:

    Dupa cateva zile cu Blackberry am multe motive pentru a regreta Nokia. Cu toate acestea imi place 8300, poate cel mai mult pentru ca e atat de diferit de ce am avut pana acum.Daca e cineva prin zona consumator de BB, sa imi dea un semn. Am o “tona” de intrebari, ca mi-am prins si nasul si urechile in el…

  10. vali says:

    si eu am fost posesor de nokia dar nu imi pare rau ca am ales BB 8300.Daca vrei sa te ajut cu unele informatii legate de BB poti sa imi scrii.

Comentează