MANAFU*

Abonamente Evensys

Personal: Viata fara mobil

Am ramas azi fara baterie la telefon in mijlocul unei convorbiri in masina. Mergeam sa ma intalnesc cu cineva si trebuia sa sun cand ajungeam in fata cladirii. Ce puteam face?

Eram pe Magheru, pe banda a doua, si ma intrebam: Sa merg inainte spre birou sau sa fac dreapta spre locul de intalnire stabilit. Ma uitam pe strada si nu vedeam telefoane publice. Nu stiu daca mai exista asa ceva, poate sunt la fiecare colt de strada, dar eu pur si simplu nu le vedeam.

Am mers la intalnire si cu putin noroc am dus-o pana la capat, dar in acele momente in care telefonul nu vroia sa porneasca m-a incercat un sentiment pe care nu l-am mai simtit de multa vreme. Descurajare, panica, dezorientare. Mi-am dat seama ca depindem acum de telefonul mobil ca de apa si ca nu putem sa ne descurcam usor in lipsa acestuia.

Chiar asa, a incercat cineva sa “traiasca” fara telefon mobil? Poate ar fi un experiment interesant de facut. Poate la un ziar sau la o revista. O americanca a trait, de exemplu, un an fara produse “Made in China”. I-a fost destul de greu, dar in cele din urma a scos-o la capat. Si a scris si o carte.

Fara comentarii

  1. Anonymous says:

    fara telefon mobil e simplu.fara produse made in china este adevarata provocare…

  2. Comanescu says:

    Prin 2005, prin vară, nişte derbedei m-au lăsat fără mobil pe la Athenee Palace. A fost un moment de catharis, fiindcă, pe lângă agasarea pe care mi-o produceau toţi PR-ii sunând fix la ora 16.30, când aveam eu pagină de predat, era un telefon care mă scotea din minţi, un Sony-Ericsson supercalifragilistic, cu joystick, care joystick se stricase. Asta însemna că la Manafu ajungeai în agendă începând de la Z – şi cazul lui e fericit, că e la jumatea alfabetului.Am zis să nu-mi mai iau mobil. Am început să dau fixul din redacţie oamenilor. După o zi şi jumătate am început să am simptome de sens contrar: dezorientare şi nesiguranţă. Bineînţeles că mi-am luat rapid altul.

  3. BĂNĂŢEANU says:

    As rezista fara mobil fara probleme, am fixul, mail, internet. Mobilul l-as folosi doar pentru situatii de forta majora, de genul te duci pe munte si e bine sa ai telefonul cu tine. In rest, se poate fara.

  4. Cristian says:

    faza e ca eu am blackberry si nu gasesti usor in jurul tau un incarcator, asa ca am stat aproape toata ziua fara mobil si am trimis mail celor cu care as fi putut avea convorbiri telefonice sa ma sune pe fix.

Comentează