MANAFU*

Abonamente Evensys

Blogs: Despre credibilitate

Business Standard a publicat ieri un articol despre credibilitatea blogurilor in care apar si cateva din raspunsurile mele. As vrea sa completez ca potrivit RoBloggers Survey 2007 (rezultate partiale) mai mult de jumatate dintre respondenti au catalogat blogurile ca fiind la fel de credibile in raport cu presa traditionala. E ceva, nu?

PROMO: TOOLBOX ONLINE COMMUNICATION | EVENIMENT DE PR IN NEW MEDIA

Fara comentarii

 1. Alex David says:

  Credibilitatea bloggerilor va creste in momentul in care vor exista cateva norme general acceptate care sa le reglementeze publicistica.

 2. gabi says:

  cristi, imi cer scuze daca gresesc, dar sondajul nu se adreseaza bloggerilor?adica, nu ei sunt cei ce au raspuns intrebarilor? astept rezultatele finale dar cred ca ar fi fost cu adevarat o supriza daca bloggeri nu considerau blogurile credibile. nu sunt sociolog dar lucrez cu oameni din zona asta si probabil ei ar putea explica rezultatele unei asemenea intrebari prin ceva de genul “cointeresarii respondentului pentru a da un anumit tip de raspuns”. e normal ca bloggerii sa isi doreasca ca blogurile sa fie la fel de credibile ca presa. e la fel ca intrebarea “doriti sa scada taxele?” adresata omului obisnuit.e posibil sa imi scape ceva nuante, asa ca iau in calcul posibilitatea de a fi “pe langa” subiect. nu mi-o lua in nume de rau, incerc doar sa ma lamuresc.

 3. Cristian says:

  @ alexai grija pe unde “calci”! au mai pornit unii pe drumul atsa la inceputul anului… vezi blog Netoo.@ gabinu trebuie sa te scuzi. si nici nu gresesti cu observatia ta…. dar faptul ca bloggerii se cred intre ei inseamna totusi ceva, nu?… inseamna cel putin ca un blogger o sa il creada pe altul cand acesta va spune ceva, dupa care va pune ceva la el pe blog si uite asa informatia merge mai departe…tocmai am vazut un film despre un submarin rusesc care esueaza pe o insula americana si despre panica din jurul evenimentului. lumea credea orice auzea si nu era greu sa ii face sa creada. iti recomand sa citesti Psihologia maselor de Gustave LeBon. e o lectura interesanta.revenind in blogosfera… sa iti dau un exemplu personal.acum vreo 2 luni am scris ca Elvila a dat 600 de mii de euro pe un site. cineva mi-a atras apoi atentia ca nu am preluat informatia completa. am dat erata, am schimbat postul. am vazut apoi pe alte bloguri credibile (bloggeri cunoscuti) ca s-a pus accentul pe greseala mea, pe postul meu initial, chiar daca intre timp vazusera si ei ca dadusem erata.eu cred ca lumeaa crede blogurile!

 4. Bogdan says:

  http://bogdan.px.ro/?p=79IQAds se intreaba “Cand au incetat blogurile sa mai fie amuzante“? .Eu cred ca asta s-a intamplat atunci cand blogurile au inceput sa fie despre bloguri.

Comentează